ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Nisan 2014 Pazar 09:35

Davutoğlu'ndan sert tepki

Davutoğlundan sert tepki

Dışişleri Bakanı, ABD’de Türkiye aleyhine yapılan propagandaya sert tepki gösterdi.


Türkiye'nin 2015 BM Güvenlik Konseyi (BMGK) Geçici Üyeliği temasları için ABD’de bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Daimi Temsilcilik’te bir basın toplantısı düzenledi. Akşam'ın haberine göre Türkiye'deki iç seçim kampanyasından çıkıp, uluslararası seçim kampanyasına girdiğini belirten Davutoğlu, yurt dışındaki Türk okullarıyla ilgili soru karşısında şunları söyledi:

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERDİK

Bu sorular tekrar tekrar gündeme geliyor. Biraz da Türkiye'nin genel gündemi ile ilgilenseniz çok iyi olur. Bu gelişmelerde beni en çok üzen hususlardan bir tanesi maalesef bir mektupla bir çok yetkiliye Türkiye'nin şikayet edilmiş olmasıdır. Yani biz geçmişte bu okullara her türlü desteği verdik. Benim yurt dışına gidip de okulları ziyaret etmediğim hiçbir örnek yok. Her zaman Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız yurt dışı ziyaretlerinde hep destek verdik. Bu okulların sorunlarını çözmeye çalıştık.

NEREYE HİZMET EDİYORLAR?

Yaşananları gördüğümüzde sivil toplum faaliyetlerinin ötesine geçen çalışmalar hatta New York'ta, Washington'da dağıtılan mektuplar, açıkça Türkiye'yi ve kendi vatanını bu derece sorumsuzca şikayet eden yaklaşımlar bu faaliyetlerin nereye hizmet ettiği konusunda sorgulama hakkını doğuruyor. Türkiye'yi şikayet eden mektupları da her zümün gündeminizde tutmanız lazım.

DEVLETİN İMKANLARIYLA VATANI ŞİKAYET

Amerika'daki bazı okulları kastediyorum. Bazı sivil toplum liderlerinin yabancı temsilcilere kendi ülkesini şikayet eden mektupları gördüğünüzde esas bunun sorgulanması gerektiğini düşünüyorum. Bir taraftan kampanya yürütüyoruz, Türkiye'yi tanıtmak için, bir taraftan da Türkiye Cumhuriyeti devletinin imkanlarını kullanarak bu konuma gelmiş olan STK'lar eğer şikayetlerle bu kampanyaları hedef edinmişlerse sorgulamak gerekir. Türkiye Cumhuriyeti devleti, hepimizin ülkesidir ve onun başarısı hepimizin başarısıdır. Ona dönük herhangi bir kara kampanya, kara propaganda yürütülürse yabancı ülkelerde, ona karşı tedbir almak da bizim görevimizdir. 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER