ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Eylül 2014 Salı 23:19

Danimarka'dan Türkiye'ye şok teklif!

Danimarkadan Türkiyeye şok teklif!

Danimarka Halk Partisi Yabancılar Sözcüsü Martin Henriksen, Türkiye’nin Danimarka’ya gelen Suriyeli mültecileri de kabul etmesini istedi.


Henriksen, Suriye krizi nedeniyle Türkiye'ye yardım yapabileceklerini ancak şartlarının Türkiye’nin Danimarka'ya gelen Suriyeli mültecileri de kabul etmesi olduğunu açıkladı.

ANA GÜNDEM: 130 BİN MÜLTECİ

Martin Henriksen, Türkiye’nin Suriye ve Irak'tan gelen mülteciler için Danimarka’dan ekonomik yardım istemesi durumunda, bunun Danimarka’ya gelen Suriyeli mültecileri kabul etme şartına bağlanmasını istedi. Türkiye’ye son birkaç günde gelen yaklaşık 130 bin mülteci Danimarka televizyon haberlerinin ana konusunu oluşturdu. Ülkenin en büyük televizyon kanalı TV News’e konuşan Martin Henriksen, şöyle dedi:

"TÜRKİYE'DEN YARDIM TALEBİ GELİRSE..."

"Türkiye’den yardım talebi gelirse olumlu yaklaşırız ancak yapacağımız yardıma karşılık Türkiye, Danimarka’ya gelen Suriyeli mültecileri de kabul etsin. Çünkü Suriyeli mülteciler kültür ve dil sorunu olmayacağı için orada daha rahat ederler" dedi. Birlik Partili Nikolaj Villumsen de Bölgedeki Kürtlere silah ve insani yardım yapılması gerektiğini savunarak, "Bölgede 3 milyondan fazla insan barış içinde yaşıyordu. IŞİD huzuru bozdu. Dışişleri bakanımız Kürtlere silah ve insanı yardım yapılması için konuyu bir ar önce meclise getirmelidir."

 55 MİLYON KRON YARDIM

Danimarka Dışişleri Bakanlığı bölgedeki mültecilere 55 milyon kron (7,5 milyon Euro) yardımda bulunma kararı alındığını bildirdi. Yardımın yıl sonuna doğru yapılacağını bildiren Dışişleri Bakanlığı, bugüne kadar 835 milyon kron (14.3 milyon Euro) yardımda bulunulduğunu, 55 milyon kron yardımın nerede ve nasıl kullanılacağı konusunda kararın daha sonra verileceğini bildirdi. Öte yandan IŞİD yayınladığı sesli tehdit de Danimarkalıların da diğer ortak güçlere katılan Avrupa ülkeleri vatandaşları gibi öldürülmeleri çağrısında bulundu

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER