ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Ekim 2014 Pazartesi 01:00

Çözüm korkusu bacayı sarmıştır

Çözüm korkusu bacayı sarmıştır

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Anlaşılan çözüm korkusu bacayı sarmıştır. Örgüt panikatak geçiriyor" dedi.


Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti Adana İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, dün yaşanan olayda hayatını kaybeden Mehmetçiklere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

"Bu büyük bir alçaklık, korkaklıktır. Sivil giyinimli, silahı olmayan insanların gidip kafasına kurşun sıkmak, bu korkaklığın, alçaklığın en büyüğüdür" diyen Akdoğan, şunları kaydetti:

"Bunu şiddetle telin ediyorum bu anlayışı. Anlaşılan çözüm korkusu bacayı sarmıştır. Örgüt panikatak geçiriyor. Hükümet son derece kararlı ve neticeye ulaşacak diye şu anda provokatörler devreye girmiş durumda ve oyunu bozmaya çalışıyorlar. Ama bilsinler ki biz bu provokatörlere de onların ipini elinde tutanlara da sonuna kadar hesap sormasını çok iyi biliriz ve devlet onları kimsenin yanına koymayacak. O Mehmetçiği orada şehit edenlerden devlet bunun hesabını soracak. Bundan sonra kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak. Çözüm süreci var diye kamu güvenliğinden, kamu düzeninden kesinlikle taviz verilmeyecek. Çözüm süreci var diye onların hakaretlerine sessiz kalınmayacak. Çözüm süreci var diye yol kesmelere, adam kaçırmalara, makine yakmalara müsamaha gösterilmeyecek. Çözüm süreci var diye bunu suistimal eden, pasiflik üretenler de bunlardan da ayrıca hesap soracağız. Devlet burada kararlıdır. En temel zemin güvenliğin tesis edilmesidir. Bu olmadıktan sonra hiçbir şeyi hiç kimseyle konuşmayız. Kamu düzeni ve güvenliğini sağlamak için ne gerekiyorsa o yapılacaktır. Bu yaşananlar kimseyi korkutmasın, umudunu kırmasın, kimse öz güvenini kaybetmesin. Bölgede umutları yeşerten, öz güveni geri getiren AK Parti iktidarıdır. Bunu kararlılıkla sürdüreceğiz. Türkiye teröre, şiddete, teslim olacak ülke değildir. Şu anda tüm mazlumların, mağdurların umududur Türkiye. Bölgede büyük bir çalkantı var. İç savaş yaşanan ülkeler var."

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun selam ve hürmetlerini getirdiğini belirten Akdoğan, Adana'nın kendileri için özel bir şehir olduğunu söyledi.

Adana'nın bir bereket kaynağı, ekonominin de can damarından olduğuna değinen Akdoğan, dün sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelerek kentin daha da ileriye gitmesi için neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

Akdoğan, Adana'nın daha büyük bir sıçrama yapması gerektiğini aktararak, şöyle devam etti:

"Yeni Türkiye hedefine yeni bir Adana vizyonu ile ancak ulaşabiliriz. Adana büyümeden Türkiye büyüyemez. Eğer Türkiye büyüyecekse, 2023 hedeflerine ulaşacaksa yeni Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceksek bunun içerisinde Adana'nın da çok önemli bir yeri var. Adana'nın aynı şekilde büyümesi gerekiyor. Biz, devlet yatırımları olarak, hükümet yatırımları olarak ne gerekiyorsa onları yapıyoruz ve daha fazlasını yapmaya hazırız. Ama bir yerde başarı olacaksa orada gayret, çalışkanlık, vizyon gerekiyor. Ama hepsinden önemlisi uyum gerekiyor.

Kayseri'den geldim. Kayseri gerçekten numuneyi misal bir şehir. Oranın son dönemde büyük bir sıçrama yapmasında temel sebeplerden bir tanesi uyumdur. Valisiyle belediye başkanlarıyla milletvekilleriyle sivil toplum örgütleriyle özel sektörüyle hep birlikte hareket etmek, uyumlu bir şekilde çalışmak, ortak hedeflere doğru yol almak. Bunlar şehirlerin kalkınmasında çok büyük önem ifade ediyor. Bizim de Adana'ya yeni bir motivasyonla daha güçlü bir motivasyonla yüklenmemiz gerekiyor. Burada AK Parti'ye çok büyük görev düşüyor. Eğer geçmişteki başarıları tekrar yakalamak istiyorsak, komşumuz olan illerdeki oy yüzdelerini yakalamak istiyorsak burada hiçbir zaman millete faturayı kesmeyeceğiz. Faturayı kendimize keseceğiz. Daha büyük başarıları yakalamak bizim elimizden geçiyor. Bu nedenle Adana'da el birliği yaparak, ortak bir ruh yakalayarak ortak akılla hep birlikte çalışmamız gerekiyor."

"Muharrem ayı aslında bir kurtuluş ve kefalet gününü ifade eder"

Akdoğan, dün muharrem ayının ilk günü olduğunu hatırlatarak, bu ayın insanlığın kurtuluşuna, huzuruna vesile olmasını temenni etti.

Muharrem ayının önemli bir ay olduğunu belirten Akdoğan, şöyle konuştu:

"İçinde aşure gününü barındırıyor. Tabii bu ay bizim tarihimizde, geleneğimizde çok büyük bir anlam ifade ediyor. Muharrem ayı aslında bir kurtuluş ve kefalet gününü ifade eder. En önemli kurtuluş günleri bu tarihe denk gelir. Hazreti Adem'in, Hazreti Davut'un tövbesi o gün kabul olur. Hazreti Yakub'un gözleri o gün açılmıştır. Hazreti Yunus, balığın karnından o gün kurtulmuştur. Hazreti Eyüp, o gün şifa bulmuştur. Hazreti Yusuf, kardeşleri tarafından atıldığı kuyudan o gün çıkmıştır. Hazreti Musa, o gün denizi yarmış, firavunu mağlup etmiştir. Tüm bu kurtuluş günleri bu aya denk gelir. Ama o gün bir de hala yüreğimizi sızlatan, içimizin acısı olan bir olay yaşanmıştır, Kerbela. Hakkaniyetin ve adaletin temsilcisi olan Hazreti Hüseyin, o gün arkadaşlarıyla yezidin ordusu tarafından katledilmiştir. Ve o günden bu yana bu iki temel yol olarak gelmiştir. Hüseyin'in yolunu takip edenler, yezidin anlayışını takip ederner. Ve o gün Hazreti Hüseyin'in mübarek başını kestiler, vücudunu atlaraezdirdiler. Ona o zulmü yapanların bugünkü uzantıları Yasin Börü'yü binanın üstünden attılar, başını ezdiler, üzerinden araba geçirdiler. Bu iki ayrı zihniyettir. Bir tarafta adaleti yüceltmeye çalışanlar, hakkı tutup kaldırmaya çalışanlar, mazlumun, mağdurun sesini duyanlar ve kucağını açanlar, öbür tarafta dışlayanlar, zulmedenler, yok etmeye çalışanlar. Bu iki anlayış içerisinde AK Parti elbette birinci anlayışın temsilcisidir."

"Biz Şırnak'ta da varız Edirne'de varız"

AK Parti'nin birlik siyasetini temsil ettiğini vurgulayan Akdoğan, "AK Parti bütün şehirler, ilçelerde, beldelerde var olan, siyaset yapan, mücadele eden tek partidir, tek siyasi harekettir. Biz, Şırnak'ta da varız, Edirne'de varız. Muğla'da da varız, Hakkari'de de varız. Bu siyaset anlayışı ve bu ekip Türkiye'nin bütünlüğünün sigortasıdır. AK Parti'yi bugün denklemden çekin alın, bütünlüğü sağlayacak başka bir siyasi anlayış yoktur. Diğer partiler zihninde Türkiye'yi bölmüşlerdir. Şırnak'a gidip MHP, miting yapamaz. 'CHP Sivas'ın doğusuna geçemez' dedik Hakkari'ye gittiler ellerinde bayrak taşıyamadılar, bayrak sallayamadan miting yaptılar. Taşıma suyuyla yaptılar. Ama biz her yerde varız. Ve bu çok kolay olmuyor. Oralarda var olmak, siyaset yapmak bu gerçekten büyük bedeller ödemeyi gerektiriyor. Bu yüzden AK Parti, önemli bir hareket ve bu fedakarlığı, azmi, mücadele aşkını ortaya koyan bir hareket" diye konuştu.

"Sokakları karıştırmak isteyenlere fırsat verilmedi"

"Biz hem hizmet etmek için uğraşıyor, hem bütün bu tuzakları, oyunları bozmak için mücadele ortaya koyuyoruz" diyen Akdoğan, şunları söyledi:

"Bunu bundan sonra da yapmak zorundayız. Gelecek nesiller için yapmak zorundayız. Türkiye'nin bütünlüğü için yapmak zorundayız. AK Parti'nin bu birlik siyaseti aslında Adana ve Mersin gibi yerlerde daha büyük bir önem taşıyor. Buralar kozmopolit yerler. Yani Araplar, Türkler, Kürtler hatta Arapların farkı kültürlerden, mezheplerden olanları var. Bu kadar farklı yapı Adana'da barış içerisinde yaşayabiliyor. Bu, bir kültürdür. Kadim medeniyetimizden devraldığımız bir anlayıştır. İşte bu anlayışı bozmak isteyenler var. Toplumsal ayrışmayı tetiklemek isteyenler var. Bu son olaylarda temel amaçlardan bir tanesi toplum kesimlerini birbirine düşürmekti, siyasi partileri birbirine düşürmekti. Bunun için türlü oyunlar devreye konuldu ama bunların hiçbiri tutmadı. Sünnilerle Alevileri karşı karşıya getirebilir miyiz, TürklerleKürtleri getirebilir miyiz, HDP ile MHP'yi, Hüda-Par ile HDP'yi, AK Parti ile HDP'yi bunları birbirine düşürebilir miyiz diye bir oyun oynandı. Hamdolsun milletimiz bu oyunu bozdu. Ben bu süreçte sağduyu çağrısı yapan parti başkanlarına da teşekkür etmek istiyorum. Hem MHP Genel Başkanı sağduyulu açıklama yaptı hem Hüda-Paryetkilileri. Bu sorun bir şekilde geride bırakıldı. Sokakları karıştırmak isteyenlere fırsat verilmedi. Bu da önemli bir durumdur."

"Silah çare değil, sorundur. Şiddet çözüm değil beladır"

Akdoğan, siyasetçinin sorumlu bir dil kullanması gerektiğine dikkati çekerek, sağduyu mesajları verenler kadar sorumsuzca açıklama yapanların, tahrik edenlerin, insanları sokağa çekmeye çalışanların da olduğunu vurguladı.

Bir sorun yaşandığında siyaset kurumunun halka gittiğini belirten Akdoğan, şunları kaydetti:

"Biz defalarca büyük sıkıntılara maruz kaldığımızda hep halka gittik. Gezi olaylarından sonra, 17 Aralık komplosundan sonra çok iyi hatırlıyorum, havaalanındanKızılay'a kadar onbinlerce insan sokağa döküldü. 1 milyon kişilik mitingler yaptık, halka gittik. Demokratik tepkiyi ortaya koyduk, halktan güç aldık ama yakıp yıkmadık, sokakları savaş alanına çevirmedik. Siz bu şekilde demokratik eylem çağrısı yapabilirsiniz bunu biz yaptık ama diğerlerinin yaptığı demokratik eylem çağrısı değil. Geçmişten bu yana çok zulümler gördük. 12 Eylül'de, 28 Şubat'ta zulüm gördük, daha sonrasında gördük. Haklarımız hep gasbedildi, büyük mağduriyetler yaşadık ama bunların yaptığını yapmadık. Silaha, şiddete başvurmadık. Çünkü bu, çıkmaz sokaktır. Şiddet zulüm üretir ve bugün biz bu zulmü görüyoruz. Bölgede Kürtlere zulmeden bir örgüt var. Kürtlerin iş yerini yakan, Kürt seçmenin oy kullanmasına engel olan, Kürt işadamının makinesini yakan, Kürt çocuklarının gittiği okulu yakan bir örgüt var. Bir tarafta hizmet eden, şefkat ve merhamet elini uzatan bir devlet var. Öbür tarafta yok eden, yıkan, yakan şiddet uygulayan, baskı yapan bir örgüt var. Silah çare değil, sorundur. Şiddet çözüm değil, beladır. Silahın gücünden medet umanlar hep kaybetmiştir. Şiddet zulüm üretmiştir. Bölge halkı artık görüyor. Bu, bir kırılma noktasıdır. Kim hizmet götürüyor, kim kendisine zulmediyor."

Akdoğan, Türkiye'nin mağdur ve mazlumlara yaptığı yardımlar sayesinde bölgesel bir güç haline geldiğini belirtti.

Türkiye'nin mağdurlara kucak açmasını ve yardım elini uzatmasını muhalefet partilerinin anlamadığını ifade eden Akdoğan, ''2023'te dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına girmeyi planlıyoruz ama şu anda ilk üçe girdiğimiz bir konu var; o da insani yardım. Dünyada insani yardım konusunda ilk üçe girmiş bir Türkiye var" diye konuştu.

Kimseye "mezhebi, dini, dili, kökeni nedir" diye sormadıklarını çünkü bir beklentiyle yardım yapmadıklarını vurgulayan Akdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başkaları öyle yaptı. Afrika'da yardım götürdüler, hastane açtılar, misyonerlik faaliyeti yaptı ama biz Allah rızası için yapıyoruz. Bir karşılık beklemeden, onların petrolünü, altınını, yer altı zenginliklerini hedefleyerek yapmıyoruz. Onları kültürel dönüşüme uğratmak için yapmıyoruz. Tamamen insani amaçla yapıyoruz. Bunları yaptığımız için bugün farklı bir Türkiye algısı var. Emin olun, bu algı tarihten devraldığımız bir mirastır, bir emanettir.''

''Al bayrağın gölgesinde huzur var, istikrar var''

Akdoğan, Türkiye'nin bölgede bütün mazlum ve mağdurların umudu olduğunu, iç savaşların, kaosların, istikrarsızlıkların yaşandığı bölgede istikrar abidesi konumunda bulunduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

''Bölgede büyük bir çalkantı var. İç savaş yaşanan ülkeler var, kaos var. Bütün bu istikrarsızlık içinde istikrar abidesi bir Türkiye var. Mağdurların sığınağı olan bir Türkiye var. 1,5 milyon insan başka yere kaçmadı, Türkiye'ye kaçtı. Türkiye'ye sığındı, niçin? Çünkü al bayrağın gölgesinde huzur var, istikrar var. İnsanlar bunun için Türkiye'ye geliyor. Bunu korumak zorundayız. Bunu canlı tutmak, geliştirmek zorundayız. Evet 1,5 milyon göçmeni kabul ettik. 'Eğer Yesrip, muhaciri kabul etmeseydi Medine olamazdı' dedi sayın Cumhurbaşkanımız, çok doğru. Ensar kucağını açtığı için ensar oldu. Türkiye bugün ensar kucağını açtığı için farklı bir ülke haline geldi.Ortadoğu'da başı sıkışan birçok devlet Türkiye'ye bakıyor, Türkiye'den medet umuyor. Balkanlar'dan, Ortadoğu'dan, Kafkaslar'da insanlar Türkiye'den medet umuyorsa Türkiye'nin mazluma kucak açmasından dolayıdır. Siz böyle büyük aktör olursunuz.''

''PKK, kanarya sevenler derneği mi"

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Türkiye'nin bölgede etnik ve mezhep çatışmalarına, darbeye "darbe" diyemeyen anlayışlara karşı ahlaki bir duruş ortaya koyarak insanlık dersi verdiğini vurguladı.

Türkiye'nin birlik ve bütünlüğü için mücadele ederken birilerinin ülkeyi yakıp yıkmaya, huzuru bozmaya çalıştığına işaret eden Akdoğan, şunları söyledi:

''Türkiye'nin ortaya koyduğu bu model, çok önemlidir. Biz bunları yaparken, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğü için mücadele ederken, birileri de şehirleri yakıp yıktılar. Bunun gerekçesi olarak da birtakım laflar ortaya atıyorlar. İşte neymiş, Cumhurbaşkanı 'PKK ile IŞİD bir demiş'. Peki değil mi arkadaşlar? PKK, kanarya sevenler derneği mi? Elinde silah olup karakola saldıran, sivil Mehmetçiği bile katleden... Bunun adı terör değil mi? Eğer böyle bir sorun yoksa niye çözüm süreci var? Böyle bir sorun var ve çözülsün diye uğraşıyoruz.''

''Herkese kucak açtık, bu ahlaki bir duruştur"

Türkiye'nin mağdurlara kucak açmasından birilerinin rahatsız olduğunun altını çizen Akdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

''Birileri bundan rahatsızlık duyuyor, 'Niye Türkiye kendi ülkesinin imkanları başkasına kullanıyor' diyor. Arkadaşlar, bu imkanlarda herkesin payı vardır. Yetimin, mazlumun, mağdurun... Nasıl zenginin malındaki zekat, aslında o muhtacın hakkıysa dünyadaki insanlığın da orta malıdır. Eğer sizin bir imkanınız varsa onda, o hissedardır. Biz bunu yaptık, ecdadımız da yaptı. Bu tarihi bir görevdir. Ana muhalefetin lideri 'Türkiye'ye ihanet ettiler' diyor. Biz o insanları kabul etmeseydik, tarihimize, kültürümüze, ecdadımıza ihanet etmiş olurduk. Aynada kendi yüzümüze bakamazdık. Bu utançtan kurtulamazdık. Herkese kucağımızı açtık. Irak'tan Kürtlerkaçarken de kucağımızı açtık. Suriye'den kaçan herkese kucağımızı açtık. Farklı düşünmeleri, farklı olmaları önemli değil. Hatta Türkiye'ye karşı hasmane davranış içerisinde olmaları bile önemli değil. Biz tamamen insanı perspektifle baktık da kucağımızı açtık. Bu ahlaki bir duruştur. Türkiye son dönemde bölgesel güç oluyorsa bu ahlaki duruş sebebiyle oluyor. Biz bunları yaptık ve daha fazlasını da yapmak durumundayız."

Suriye'de Arapların katledildiğinde, Humus'un bombardımana tutulduğunda, dünyanın sesinin çıkmadığını belirten Akdoğan, batıdan çifte standardı bırakmasını istedi.

Akdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Suriye'de Araplar katledildi. Türkmenler katledildi, kimsenin sesi çıktı mı? Hala Diyala'da Türkmenler katlediliyor, kimse bir cümle kuruyor mu? PYD, KürtlereKobani'de zulüm etti, biz ilk PYD'nin zulmünden kaçan Kürtleri kabul ettik. Batıya sesleniyorum, bırakın bu çifte standardı. Biz, Araplara Esed zulmettiğine de hakikati haykırdık. IŞİD zulmettiğine de hakikati haykırdık ama siz sadece bir gruba baskı yapıldığında, bir grup zorda kaldığında sesinizi yükseltiyorsunuz. Gelin hep birlikte, herkes için sesimizi yükseltelim. Bu taşın altına siz de elinizi koyun. 4,5 milyar dolar harcadık bugüne kadar. 'Vır vır' konuşan batılılar, siz ne yaptınız kardeşim? 10 tane mülteci kabul ettiniz mi? Kobani'ye yapılan bütün insani yardım Türkiye üzerinden gitti, biz yapıyoruz. 200 bin insanı biz kabul ettik. Diğer yapılanları anlatmıyorum. Her şeyi biz yapacağız, birileri de bunu bahane edip Türkiye'yi yakıp yıkacak. Suriye'den gelen Kürt çocuklarının tedavi gördüğü dispanseri yakacaksınız. Bölgedeki Kürt çocuğun gittiği okulları yakacaksınız, bu nasıl insanlıktır. Bu anlayışla da mücadele etmemiz gerekiyor."

İslam dünyasında bazı tuzak ve oyunların olduğunu, fitne kazanlarının kaynadığını ve parçalı hale geldiğini ifade eden Akdoğan, Türkiye'nin birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Kendilerinin gönüllerini açtığını ancak bazılarının kapıları kapattığını ifade eden Akdoğan, "Biz, sevgiyi büyütüyoruz, onlar nefreti büyütüyor" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna "boykot" çağrısı yaptığını hatırlatan Akdoğan, şöyle devam etti:

"CHP'nin Genel Başkanı çıkmış 'gidenler kirlenir' diyor. Bunlar ne bayram biliyorlar, ne seyran biliyorlar, ne dini bayramlarda bir birlik görüntüsü verebiliyorlar. Bu bayram milli bir kutlama, hep birlikte olalım. Ulusal olarak birlik ve beraberlik görüntüsü verelim. Böyle bir anlayışa sahip değiller. Bu, nasıl bir zihniyettir? Yani kendileri yanlış bir yola girince istiyorlar ki herkes peşlerinden yanlış yola girsin. Onlar gitmiyorlar, kimse gitsin istemiyorlar. Gidenlere de hakaret ediyorlar. Bu, mahalle baskısı değil midir? Bunun onda birini AK Parti'den biri söylese topa tutarlar. Nasıl sen cumhuriyet esepsiyonuna giden insanlara 'kirleniyorsun' dersin diye. Böyle bir anlayış olabilir mi? Sanatçılar, sporcular, STK'lar kim varsa resepsiyona giden kirlenirmiş."

Akdoğan, "Bir taraftan diyor ki burası 'milletin alın teriyle yapılan bir bina.' Evet milletin alın teriyle yapılan bir binada milletin oyuyla seçilen bir Cumhurbaşkanı oturuyor ve onun en temel hakkıdır. Bu, açık bir kıskançlıktır. Siz çatlasanız da patlasanız da milletin seçtiği Cumhurbaşkanı, milletin alın teriyle yapılan o binada oturacak. Siz gitmeseniz de millet, cumhuriyet resepsiyonunda cumhurun reisiyle bir araya gelecek" ifadesini kullandı.

Adana'ya yapılan ve yapılacak yatırımlar

"Türkiye büyüyorsa Adana da büyüyecek" diyen Akdoğan, kente yaptıkları ve yapacakları yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Akdoğan, şöyle konuştu:

"Bunun için çok hizmetler yaptık, bundan sonra daha fazlasını yapacağız. Bugüne kadar 16 milyar liralık, 16 katrilyon liralık yatırım yaptık, hizmet getirdik Adana'ya. Ulaştırmada 2,5 milyar, eğitimde 1,5 milyar, tarım ve hayvancılıkta 2 milyar, toplu konutta 1,5 milyar, aile ve sosyal politikalarda 1,2 milyar, orman ve su işlerinde 1,2 milyar... Ne söz verdiysek onu yapıyoruz arkadaşlar. Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın çalışması bildiğiniz gibi devam ediyor. Türkiye'nin en büyük lojistik merkezlerinden birini bu bölgeye inşa ediyoruz. Bahçe-Nurdağı arasına ülkemizin en uzun demiryolu tünelini inşa ediyoruz. Hızlı tren konusunda biliyorsunuz İstanbul-Ankara'dan Konya'ya bağlanan, oradan Mardin'e kadar uzanacak bir proje var. Konya-Karaman arasında çalışma sürüyor. Bu tarafa bakan yönünde de proje çalışmaları devam ediyor."

Akdoğan, "Adana'ya yakışır bir stat kazandıralım" dediklerini ve 33 bin kişilik stadın çalışmalarının başladığını aktararak, "Şu anda inşaat başladı, belki görenleriniz vardır. Dün gece Gençlik ve Spor Bakanımız ve TOKİ Başkanımız ile de konuştum. Normalde 2 yıl süresi var ama 'daha da hızlandıralım' dedim. Muhtemelen, en geç 2016'nın Haziranına bu stat da tamamlanmış olacak. Birkaç hafta içerisinde de resmi temel atma töreni de gerçekleşir" dedi.

Ceyhan ve Yumurtalık'ın enerji için çok önemli olduğunu vurgulayan Akdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sadece Adana için değil, Türkiye için önemli bir enerji üssü. Bu, Türkiye'nin projesidir, Türkiye'nin kalkınması için büyük önem taşımaktadır. Adana burada Türkiye'nin ve dünyanın en önemli enerji koridorlarından biri haline gelecektir. Bin 550 yataklı şehir hastanemizin inşaatı devam ediyor. Bu hastanenin sadece proje bedeli bir milyar 30 milyon lira, 1 katrilyon liralık büyük bir şehir hastanesi yapıyoruz. Tek bir hastane değil, bir hastaneler kampusu yapıyoruz. Bu sadece Adana'ya değil bütün bölgeye hizmet edecek bir proje. Şu projelerden birisini geçmişte herhangi bir iktidar yapsaydı, davul zurnayla 40 yıl anlatırdı. Bizim teşkilatlar olarak bunların hepsini anlatmamız lazım. 1 katrilyon liralık bir hastane... Bir dispanser için açılış kuyruğuna giriyorlardı. Kaç tane hastane var kampuste, iç içe geçmiş bir hastane kampüsü burası. 7 tane hastane yapılıyor. Şehir hastanesi diye geçiyoruz biz ama 7 tane hastane var içerisinde. Bunları unutmamamız gerekiyor."

"Adana'da artık silkinip ayağa kalkma zamanı"

Akdoğan, yapımı devam eden ve 2016'da bitmesi planlanan adliye sarayı ve kente yapılacak çeşitli yatırımlarla ilgili ise şu bilgileri verdi:

"Türkiye'nin en büyük 3'üncü adliye sarayı Adana'da yapılıyor arkadaşlar. Bunları çok iyi anlatmamız lazım. Bölge İstinaf Mahkemesi'nin yapım süresi de önümüzdeki sene tamamlanacak. Güney Kuşak Çevre Yolu 2015'te inşallah başlayacak. Tüm bu yatırımları çok iyi anlatmamız lazım. Önemli bir sürece giriyoruz. Adana'da artık silkinip ayağa kalkma zamanı. Tam bir motivasyonla, uyum içerisinde, ayrılık-gayrılık yapmadan yaptıklarımızı milletimize anlatacağız. Milletimize biz moral vereceğiz. Biz motive edeceğiz, biz peşimizden sürükleyeceğiz. Bunun için teşkilat çalışmalarımız çok büyük önem taşıyor."

Üye çalışmalarına önem vermeleri gerektiğini vurgulayan Akdoğan, şunları kaydetti:

"Üye oranımız burada hala yüzde 15'lerde. Yüzde 20'lerin üzerine çıkması gerekiyor bunun, çünkü üye demek kalıcı seçmen demek. Aidiyet bilinci demek, mensubiyet bağı demek. Bu yüzden bu çalışmalara da önem vermemiz gerekiyor. Biz, Adana'yı layık olduğu yere getireceğiz inşallah ama siz de partimizi Adana'da layık olduğu yere getireceksiniz. Bunun için hiçbir mazeret istemiyoruz. Bizden ne istiyorsanız sonuna kadar yaparız ama siz de beklentilerimizi inşallah, Allah'ın izniyle, elbirliğiyle yerine getireceksiniz. Evet, biz sizin emrinizdeyiz, milletimizin emrindeyiz. Ne zaman isterseniz ve ne gerekiyorsa elbirliğiyle yeni Türkiye'yi inşa ederken, Adana'ya da yeni bir vizyon kazandırmak durumundayız. Adana büyümeden Türkiye büyüyemez. Adana'ya bir sıçrama yaptıracağız, kamu yatırımlarıyla. Ama dediğim gibi, STK'ları, özel sektörü, Valiliği, milletvekilleri, belediyeleri hep birlikte hareket ederek ortak bir ruh, ortak bir akıl üreterek bu işleri yapacağız. Siyaset fedakarlık demektir, mücadele aşkı ve azmi demektir. Bu tarihten bir emaneti biz devraldık. Bu siyasi hareket herhangi bir siyasi hareket değil. Biz sadece kendimiz ve milletimiz için çalışmıyoruz. Bütün dünyanın mazlum halkları için bir mücadele veriyoruz. Bu anlayışla bu şuurla bu yolda yürüyen herkes elini taşın altına sonuna kadar koyacak. Ne gerekiyorsa onu yapacak. Elbirliğiyle inşallah bu yükü omuzlayacağız."

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ve AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni'nin de konuştuğu toplantıya, AK Parti Adana milletvekilleri Mehmet Şükrü Erdinç, Fatoş Gürkan ve partililer katıldı.  

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER