ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Kasım 2014 Pazartesi 17:55

Çiçek Gürcistan'da sorunları dinledi

Çiçek Gürcistanda sorunları dinledi

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gürcistan'da yaşayan Türk toplumunun temsilcileriyle bir araya geldi, sorunlarını dinledi.


TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gürcistan'da yaşayan Türk toplumunun temsilcileriyle bir araya geldi, sorunlarını dinledi.

Tiflis Büyükelçiliği'ndeki toplantıda konuşan Çiçek, Kafkaslar'da barış, huzur, istikrar açısından Gürcistan önemli bir ülke olduğunu belirtti. Çiçek, "O nedenle her alanda ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. İlişkilerimiz iyi seyrediyor ancak bunu daha da geliştirmek gerekiyor. Bunun imkanları da var" diye konuştu.

Bu ilişkilere Azerbaycan'ın da katılmasıyla küresel ölçekte önemli projelerin hayata geçirildiğini ve diğer bazılarının da geçirileceğini ifade eden Çiçek, "İlişkilerimizi daha sıkı, güçlü sürdürmemiz lazım" dedi.

Çiçek, Türkiye ile Gürcistan ile siyasi ilişkilerin gayet iyi gittiğini, birçok meseleye aynı pencereden baktıklarını belirtti.

"Bizim yurt dışında asıl temsilcilerimiz işadamlarımız ve orada yaşayan vatandaşlarımızdır" diyen Çiçek, "Onlar ülkemizi ne kadar iyi temsil ederlerse, ne kadar güvenilir olurlarsa, bu, her şeyin üstündedir" dedi. Bu imajı zedeleyecek davranışlardan kaçınılması gerektiğini belirten Çiçek, "Ne yapın ne edin böyle bir imaj Türkiye hakkında oluşmasın. Bizim en önemli temsilcilerimiz sizlersiniz" ifadelerini kullandı.

Türk vatandaşlardan ayrışmaya gitmemelerini, birlik olmalarını isteyen Çiçek, işadamlarından burada okuyan öğrencilere destek olmalarını istedi.

Çiçek, temsilcilerin sorunlarını dinledi.

Çiçek, daha sonra anamuhalefet partisi Genel Başkanı Davit Bakradze'yi kaldığı otelde kabul ederek bir süre görüştü. Kabul, basına kapalı gerçekleşti.

Öte yandan Çiçek, bugün, Gürcistan'ın eski başkenti Mtskheta'da incelemelerde bulundu, Jvari Manastırı ve Svetitshoveli Katedrali'ni ziyaret etti.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER