ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Mart 2014 Çarşamba 19:42

CHP'nin Karabük mitingi


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Siyasette ahlak olacak. Siyaseti kirlilikten arındıracağız. Ahlaklı adamın siyasette yerinin olması lazım" dedi.
Kılıçdaroğlu, partisinin Karabük İl Başkanlığınca Albay Karaoğlanoğlu Caddesi'nde düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kadınların başörtüsü üzerinden siyaset yaptığını belirterek, "Benim derdim şu; Her evde sıcak tencere kaynayacak. Her evde huzur olacak. Her evde mutluluk olacak. İşsizlik, atanamayan öğretmen derdi olmayacak. Atama bekleyen öğretmenler size sözüm, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında 'atama bekleyen öğretmen' diye bir şey olmayacak" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan'nın kendisine arada bir laf söylediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
"Bugün başbakan, 'Benim İsviçre bankalarında hesabım olduğunu Kılıçdaroğlu ıspat etsin' demiş. Sayın Deniz Baykal bizim eski genel başkanımız. Onun hakkında da bir haber çıktı. 'Baykal'ın İsviçre bankalarında hesabı var' diye. Deniz Baykal hemen İsviçre hükümetine dilekçe verdi. 'Benim İsviçre bankalarında hesabım olup olmadığını bana bildirin' diye. Bir süre sonra Baykal, İsviçre bankalarında beş kuruş dahi hesabının olmadığına dair resmi yazıyı aldı oranın hükümetinden. O da milletin önüne koydu. Kendisine şu çağrıyı yaptım, 'Sen temiz olmak istiyorsan İsviçre bankalarında benim hesabım yok' diyorsan Baykal'ın yaptığını yap. Git dilekçe ver, yazıyı al getir buraya. Yazıyı aldı mı? Başvurdu mu? Diyor ki, 'Sen ispat et' Ben senin yanında değilim ki seninle beraber hesap açtırmadım ki. Ayrıca birşey söyleyeyim düne kadar 'Sayın Başbakan' diyordum. 17 Aralık'tan sonra onun adı artık 'Başçalan', başbakan değil. Milleti soyacaksın, ondan sonra oy isteyeceksin."
Partilerinin iktidarı döneminde çiftçiye gerekli desteği vereceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, çiftçinin mazotu 5 liradan değil, litresini 1,5 liradan alacağını, geliri olmayan veya geliri asgari ücretin altında olan her ailenin sigortasının olacağını dile getirdi.
O ailede kadının banka hesabına her ay asgari ücret kadar para yatacağını anlatan Kılıçdaroğlu, "O da onurlu bir yurttaş gibi gidecek parasını çekecek çoluğunun çocuğunun rızkını sağlayacak. Son 17 Aralık operasyonunda yolsuzluğun boyutu 85 milyar avro. Türk lirası ile 247 milyar. Eski parayla 247 katrilyon. Bu bir operasyon. Diğerlerini kestiler, yapılmadı. İzmir ve diğerleri yapılmadı. Hesap yaptık bu parayla ne yapılır. 2 milyon 831 bin işsizimiz var. Bunlara 8 yıl asgari ücret üzerinden para ödeyebilirsiniz. 300 atama bekleyen öğretmen var. Bunların atamasını yapabilirsiniz ve bunlara 30 yıl maaş ödeyebilirsiniz. Her emekliye ayda bir kez 25 bin lira ikramiye verebilirsiniz. Altı GAP yapabilirsiniz. 30 Marmaray yapabilirsiniz. 5 bin 163 adet F16 uçağı alabilirsiniz. Çalınan paranın boyutu bu. Türkiye Cumhuriyet tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonu. Dünyada hiçbir örneği görülmemiştir. Bir hükümet bir devleti soyuyor. Balık baştan kokar. Baştaki çalarsa bakanlar diyor ki, 'biz niye çalmayacağız" ifadesini kullandı.
Mısır'da bir kız çocuğu öldü diye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Rabia işareti yaptığını belirten Kılıçdaroğılu, şunları kaydetti:
"Bu işaret nedir biliyor musunuz? Dört bakan, bir başbakan. Ayın 18'inde meclisi topluyoruz. Fezlekeleri görüşeceğiz. O fezlekelerdeki rakamları söyleyeyim. Yolsuzluğun ne kadar büyük olduğunu öğrenmeniz için. Bu söylediğim yolsuzluk. Bir de rüşvet var. Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, tam çağlamış. 28 seferde 52 milyon dolar götürmüş. Bunu ben söylemiyorum. Mahkeme kararıyla ses kayıtları var. Fezlekelerde yer alıyor. 700 bin liralık saat daha yok. Karabüklülerin vicdanına sesleniyorum. Haram parayla umre yapılır mı yapılmaz mı? Bu Zafer Çağlayan Rıza Zarrab'ın uçağıyla aile boyu umreye gitmişler. İkincisi dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler, o biraz daha mütevazi. 10 defada 10 milyon dolar götürmüş. Hani sabahın köründe telefon açıyor ya, 'Oğlum ne var'. Oğlu da, 'evi polisler bastı diyor. Evde ne kadar var. Sen biliyorsun. Bir kaç kuruş var. Bir trilyon civarında babacağım' diyor. Bunlar sahte değil mahkeme kararıyla tespit edilmiş ses kayıtları. Bu adamlara ne diyeceksiniz? Karabük'ün vicdanına sesleniyorum. Ayın 30'unda sandığa gideceksiniz. ya helalden yana oy kullanacaksınız ya da haramdan yana oy kullanacaksınız. Olay bu kadar nettir."
Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala'yla ilgili internet sitelerine ses kaydı düştüğünü ifade ederek, "Dönemin başbakanlık müsteşarı. Bilal'in evini de basacaklar. O bir milyar doları çıkaracaklardı. Ama telefon ediyor. 'Bilal'in evine baskına giden bütün polisleri açığa alın. O evi kimse basmayacak. Evi kimse aramayacak' diyor. Karşılığında ne oldu. Rüşvet karşılığında İçişleri bakanı oldu. 'Haram ortaya çıkmasın' diye çaba harcayan bir adam" diye konuştu.
- "Adaleti kirletmememiz lazım"
CHP iktidarında ilk 4 ayda çıkaracakları kanunun adının, "siyasi ahlak kanunu" olacağına vurgu yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
"Siyasette ahlak olacak. Siyaseti kirlilikten arındıracağız. Ahlaklı adamın siyasette yerinin olması lazım. Adalet kavramını bitirdiler. İçini boşalttılar. Adalet soylu bir kavramdır. Herkes adalet olsun diye bekler. Adaleti kirletmememiz lazım. Adaletin üzerine titrememiz lazım. Açıyor telefonu, 'şu iş adamının mahkum olması lazım' diyor. Neden arkadaş sen hakim misin? Hayır. Kendisini devlet ve hakim olarak görüyor. O nedenle 30 Mart'ta yeni, güzel, barış içerisinde yaşayan, kadın erkek eşitliği için, işsizlerin iş bulması için, herkesin ürettiği, herkesin kazandığı, adaletin olduğu bir Türkiye için sandık başına gidecek misiniz? Söz mü? Yeni bir Türkiye yaratacağız. Bunu yapacağız."
Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Eskişehir'de kendisi hakkında konuştuğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Ne cibilliyet, ne ahlak hiçbir şey bırakmamış. Söylesin, 'Allah'ın tuzağı var' deriz ya kullandığı cümleyi okuyorum, 'Sen benim evlatlarıma helal lokma yedirmediğim halde haramdan bahsedecek kalitede değilsin' diyor. Allah söyletiyor. Ne söyleyeyim? Ben ona üzülmüyorum emin olun. Ben evlatlarına üzülüyorum. Bir baba çocuklarına haramı öğretmez. Bunu yapmaz. Daha önce ne diyordu? 'Hırsızlık babadan oğula geçer' diyordu. Evlattan babaya hırsızlık geçmez" dedi.
Partilerinin iktidarında her bireyin onuruyla geçineceğini dile getirden Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Alın teriyle geçinecek. Her evde huzur olacak. Hiç kimse aç ve açıkta kalmayacak. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçe yaşayacağız. Hiç kimseyi kimliğinden ve düşüncesinden ötürü ötekileştirmeyeceğiz. Siyasi görüşü ne olursa olsun. Her bir yurttaşa saygı göstereceğiz. Biz kimsenin ekmeğiyle oynamayız."
Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından partisinin Karabük ve ilçe belediye başkan adaylarını halka tanıttı.
Öte yandan, Kılıçdaroğlu'nun konuşması sırasında miting alanının yakınındaki 7 katlı bir binaya çıkarak intihar girişminde bulunan 17 yaşındaki Battal K, polis ekiplerince ikna edilerek bulunduğu yerden indirildi.
(Bitti)
 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER