CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Burada sözüm, Cumhuriyet Halk Partisi gelirse yardımlar kesilmez, yardımlar artar. O 247 milyar lirayı alacağım ve onu da vereceğim" dedi.
Kılıçdaroğlu, partisinin Gebze mitinginde yaptığı konuşmada, bazı bantların ortaya çıktığını belirterek, bunların bazıları tarafından inkar edildiğini ancak bantların doğru olduğunu iddia etti.
Eğer bunlar yanlışsa Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na başvuru yapılarak ne konuşulduğunun açıklanması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, bu yapılırsa gerçeklerin ortaya çıkacağını kaydetti.
Ancak bunun yapılmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
"Kendisine yine teklif ettim, eğer bunlar sahteyse gönderirsin Amerika'da saygın kuruluşlara dersin ki 'bunlar sahtedir, ben bunu ispat etmek istiyorum, sizin dünyada saygınlığınız var. Bu bantları inceleyin ve raporunuzu verin'. Gönderdi mi? Çünkü hepsi doğru. Gebze ne kadar doğruysa onlar da o kadar doğru. Buradan milletin vicdanına sesleniyorum, devleti soyan Başbakan olmaz, hırsız yapandan Başbakan olmaz, yalan söyleyenden Başbakan olmaz. Bunlar birer gerçek. İsviçre bankalarında hesabının olduğunu Türkiye'deki bir büyükelçi Amerika'ya bildirdi. Diyor ki, '2 ayrı kaynaktan bize ulaşan net bilgilere göre, bu adamın İsviçre bankalarında 8 ayrı hesabı var. Wikileaks belgeleri, benim iddiam değil. Kendisi geçen demiş ki, 'onu ispat etsin parayı ona vereceğim'. Yahu benim haram parayla ilgim yok ki, senin haram paranı ne yapacağım. Sayın Deniz Baykal içinde böyle bir iddia ortaya sürüldü. Dendi ki Baykal'ın İsviçre bankalarında hesabı, Baykal ne yaptı, gitti dilekçesini verdi. 'Bankalarda hesabım olup olmadığını bana bildirin' dedi. İsviçre bankaları da dediler ki, 'Hayır bizim bankalarımızda hiçbir hesabı yoktur'. Şimdi ben Başbakan'a sesleniyorum, eğer yüreğin varsa İsviçre bankalarına aynen Baykal'ın yaptığı gibi dilekçeni ver, hesabının olup olmadığını Türkiye öğrensin. Yapar mı? Dedi ki 'dava açacağım' aradan 2.5 yıl geçti ama açtı mı? Ne diyorum, yalancıdan Başbakan olmaz. Hem yalancı hem de hırsızdan zinhar Başbakan olmaz."
Rabia işareti yapan Kılıçdaroğlu, bu işaretin Türkiye'deki farklı anlam taşıdığını ifade etti.
Bunun Türkiye'deki anlamının "4 bakan bir başçalan" olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "18 Nisan 2013, 17 Aralık operasyonu yapılmamış. MİT Başbakanın önüne 3 sayfalık rapor koyuyor. Diyor ki, 'senin bakanlarının Rıza Zarraf'la ilişkileri var, rüşvet ilişkileri var, bunlar duyulursa hükümet zor duruma girebilir'. 18 Nisan'dan 17 Aralık'a kadar birşey yaptı mı? Bakanları uyardı mı? Demek ki, hep beraber suç ortağılar, o yüzden diyorum 4 bakan bir başçalan. Bunları veriyorum hala 'yalan' diyor. Ama zaten yalancısın. Hadi hepsi yalan diyelim, bunun bir bakanı çıkıp televizyonlara ne dedi, 'Niye ben istifa edeyim, sen söyledin ben yaptım, sen söyledin ben imzaladım. İstifa edecek birisi varsa ben değilim, senin istifa etmen gerekir' dedi mi? Bunun neresi montaj merak ediyorum. İstifa edebilir mi? Utanma duygusu insana özgüdür, istifa edebilmesi için ar damarı olması lazım" diye konuştu.
- "Yurttaşlarımın tamamının başımın üstünde yeri var"
Kılıçdaroğlu, ülkeyi asla bölmeyeceklerini ifade ederek, "Asla etnik kimlik siyaseti yapmayacağız. Herkesin kimliği kendi şerefidir. Herkesin inancı kendi şerefidir. Ne inanç üzerinden ne kimlik üzerinden siyaset yapmayacağız. 81 ilde yaşayan yurttaşlarımın tamamının başımın üstünde yeri vardır. Herkesin duymasını isterim" şeklinde konuştu.
Gebze'nin 81 ilden göç alan bir ilçe olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, burada 81 ilden gelen yurttaşların kardeşçe, barış ve huzur içinde yaşadığını söyledi.
Kılıçdaroğlu, Türkiye'de herkesin barış ve huzur içinde yaşayacağına vurgu yaparak, şunları konuştu:
"Türkiye ve Gebze'nin vicdanına sesleniyorum, hangi banka genel müdürünün evinde ayakkabı kutusundan 4,5 milyon dolar çıkar? Hangi bakan çocuklarının yatak odalarında milyonlarca avro dolar ve Türk Lirası çıkar. Hangi bakanın kolunda 700 milyar liralık rüşvet saati olur. Hangi bakan haram parayla umreye gider. 4 bakan istifa etti, şimdi ortaya çıkmışlar 'biz masumuz'. Masumsanız niye istifa ettiniz. Ayın 18'inde Türkiye Millet Meclisi'ni topluyoruz. Hesabını soracağız. Kim namuslu, kim namuslu değil hep beraber göreceğiz. Kim kul hakkı yiyor, kim yemiyor hep beraber göreceğiz. Türkiye'nin gerçeğini biliyorsunuz. Aramızda anneler var, annelere sesleniyorum, çocuklarınıza sahip çıktığınız gibi Türkiye'ye sahip çıkın. Sizler Türkiye'ye sahip çıkarsanız, emin olun Türkiye düzlüğe ulaşmış olur. Bu ülkede, huzurun, barışın, birlik ve beraberlik olsun istiyorum, her evde tencere kaynasın istiyorum. Bu ülkede herkesin aşı, herkesin işi olsun istiyorum. Bu ülkede barış içinde yaşayalım diyorum."
Türkiye'nin, dünyanın en zengin ülkelerinden biri olabileceğine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin herşeyinin olduğunu ancak "temiz siyaset"in olmadığını belirtti.
- "CHP gelirse yardımlar kesilmez, artar"
Bazılarının CHP iktidara gelirse yardımların kesileceğine dair söylemlerde bulunduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Burada sözüm, Cumhuriyet Halk Partisi gelirse yardımlar kesilmez, yardımlar artar. O 247 milyar lirayı alacağım ve onu da vereceğim" dedi.
Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı döneminde kul hakkı yiyenden hesap soracaklarını ifade ederek, kul hakkı yemeyeceklerini ve yedirmeyeceklerini söyledi.
Vatandaşın hakkını koruyacaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Herkesin işi ve aşı olmalı ki, bu güzel ülkede barış içinde yaşayalım. Başörtülü kadın kardeşlerime sesleniyorum. Düne kadar sizin başörtünüz üzerinden siyaset yapıldı. İster başı açık, ister başı kapalı bütün kadınların başımın üstünde yeri var. Esnaflara da seslenmek istiyorum. Esnaf devlete yük olmaz, bunun içinde pek dikkate alınmaz bu iktidar tarafından ama biz dikkate alırız. 2 ay prim borcunu ödemezse esnaf, ona sağlık hizmeti vermiyorlar sonra bunu faiziyle geri alıyorlar. Prim borcunu elbette ödeyeceksiniz ama borçlusunuz diye size sağlık hizmeti vermeyen düzeni değiştireceğim. Herkese sağlık hizmeti vereceğiz. Onun emekli aylığından yüzde 15 kesinti yapıyorlar. Sözüm, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında esnafın emekli aylığından yüzde 15 kesinti asla olmayacak.
(Bitti)