CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, partisinin kürsü dokunulmazlığı hariç dokunulmazlıkların tümünün kaldırılması çizgisini koruduğunu belirterek, bu konuda özel uygulama olmaması gerektiğini söyledi.
İnce, Türk Harb-İş yönetimini kabulünün ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin, ''Daha önce bütün dokunulmazlık dosyalarının geleceği haberleri çıkmıştı, bugün de Başbakan'ın dosyasının ayrılıp diğer dosyaların geleceği haberi var'' sözleri üzerine İnce, dokunulmazlıklar konusunda 10 yıldır aynı noktada olduklarını ifade etti.
Dokunulmazlığın kürsü dokunulmazlığıyla sınırlandırılmasını istediklerini anlatan İnce, şöyle konuştu:
''AKP, iktidarlarının ilk yıllarında 'yargıya güvenmiyoruz' diyordu. Bugün yargıyı ele geçirdiler. Biz de yargıya güvenmiyoruz ama kendimize güveniyoruz. Onun için 10 yıl önceki bulunduğumuz noktayla şimdiki tavrımız arasında hiçbir fark yok. Dokunulmazlıkların tümü kaldırılmalıdır. Özel uygulama olmamalıdır.''
İnce, ''teröristlerle kucaklaşma'' görüntüsü olan BDP'lilerle kendi dosyasının öncelikli ele alınması görüşünün ağırlık kazandığının ifade edilmesi üzerine, ''Buna sevinirim'' dedi.
Dosyasının öne alınmasına gerek olmadığını dile getiren İnce, TBMM Başkanlığı ve Karma Komisyon'a dokunulmazlığının kaldırılması talebini içeren dilekçe verdiğini anımsattı. İnce, ''O konuda hiçbir sıkıntım yok. Dilekçemin gereğini yapsınlar ama rüşvetle, yolsuzlukla, ihaleye fesat karıştırmakla, kalpazanlıkla suçlananların gereği de yapılır diye düşünüyorum'' dedi.
İnce, bir soru üzerine, dilekçesine henüz cevap verilmediğini kaydetti.
AK Parti'nin, daha önce, sadece milletvekilleri değil memurların da dokunulmazlıklarının kaldırılmasından yana olduğunu belirten İnce, ''Sonra tam tersine, diğerlerinin dokunulmazlığını kaldırmak yerine MİT Müsteşarı'na gece yarısı alelacele yeni bir dokunulmazlık getirdiler'' diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı Büyükşehir Yasası'nı Anayasa Mahkemesi'ne götürüp götürmeyecekleri sorulan İnce, yasanın dün onaylandığını anımsattı.
İnce, yasa tasarısının görüşmelerinde Meclis'in sabahlara kadar çalıştırıldığını ifade ederek, ''(Bu acele ne-) diye sorduğumuzda konunun önemini söylüyorlardı. Cumhurbaşkanı'na gitmeden 11 gün Meclis'te bekledi. Sayın Cumhurbaşkanı son ana kadar bekletti ama son anında yine damarlarındaki sıcak AKP kanını hissetti ve gereğini yaptı. Başka bir şey beklemiyordum'' diye konuştu.
İnce, yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurup başvurmamayı partinin yetkili kurullarında görüşeceklerini kaydetti.