ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Kasım 2012 Cuma 07:33

CHPliler Meclis'te AK Partililere biber gazı sıktı

CHPliler Mecliste AK Partililere biber gazı sıktı

CHP'li vekil TBMM'de AK Partililere biber gazı sıktı. Gazeteciler de gazdan etkilendi...


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu, İçişleri Bakanlığı 2013 yılı bütçesini görüşmeye başladı. Bütçe görüşmeleri öncesi CHP heyeti salona gaz ve maskelerle geldi. Daha sonra ise salonda biber gazı sıktı. Salonda bulunan herkes öksürmeye başladı.

Salona önceden gelerek biber gazı protestosuna hazırlanan CHP komisyon üyeleri, salona biber gazı sıktı. CHP'li milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Musa Çam yüzlerine gaz maskesi takarken, yine CHP milletvekilleri Mevlüt Aslanoğlu ve Müslim Sarı da beraberinde getirdikleri biber gazını havaya sıktı. Biber gazının havaya sıkılmasından öncelikle CHP'li milletvekilleri etkilendi. Salonda bulunan gazeteciler de biber gazından nasiplerini aldı.

Öksürüğe boğulan gazeteciler ile komisyon üyeleri hava alabilmek için salonun pencerelerine koştu. CHP'li Süleyman Çelebi ve Musa Çam ise pankart açtı. Pankartta "Öğrencinin, öğretmenin, işçinin, memurun, emeklinin resmi içeceği 'biber gazı’. Limonlu içiniz" yazdığı görüldü.

CHP'liler komisyon başkanının bulunduğu masaya doğru da biber gazı sıktı. AK Partililer ise gaza karşılık su serperek tepki gösterdi.

CHP'li milletvekilleri ellerindeki biber gazıyla İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'i karşıladı. Komisyon üyeleri ile tek tek sıkışan Bakan Şahin'e Aslanoğlu, biber gazını gösterdi. Ancak Şahin bununla ilgilenmedi. Bakan Şahin konuşmadan önce de Aslanoğlu ile AK Partili üyeler arasında sözlü tartışma yaşandı. Bunun üzerine Aslanoğlu, biber gazı sıktı. 

NAİM ŞAHİN'DEN BİBER GAZINA TEPKİ

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ''Milletvekillerimiz ne biber gazının ne diğer başka caydırıcı güvenlik önlemi uygulamamızın muhatabı değildirler, olmadılar, olamazlar'' dedi.

 

Şahin, İçişleri Bakanlığı'nın 2013 bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin eleştiri ve sorularını yanıtladı.

İdris Naim Şahin, 12 Eylül döneminin Emniyet Genel Müdürü Refet Küçüktiryaki'nin TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'nda ortaya çıkan mektubundaki Aleviler'e yönelik uygulamaların bir harfini bile onaylamalarının mümkün olmadığını vurguladı.

KAYNAK:
Ajanslar
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER