ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Kasım 2012 Çarşamba 19:32

CHP’li Gök: "Bırakın Cüneyt ailesi ile mutlu bir hayat yaşasın"

CHPli Gök: "Bırakın Cüneyt ailesi ile mutlu bir hayat yaşasın"


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Levent Gök, Suriye’den kurtarılarak getirilen gazeteci Cüneyt Ünal hakkında herkesin artık susması gerektiğini belirterek, “Bırakın Cüneyt artık ailesi, çocuğu ve karısı ile mutlu bir hayat yaşasın.” dedi.

Gök, Suriye dönüşü ilk ziyaretini partisinin Polatlı teşkilatına yaptı. Gök, burada İlçe Başkanı Ömer Lütfü Türker ve partililere, Cüneyt Ünal’ı özgürlüğüne nasıl kavuşturduklarını anlattı.
Hükümetin elindeki her türlü imkanı kullanabileceğini, ama yapmadığını belirten Levent Gök, Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nun devreye girebileceğini, içinde AK Parti milletvekillerinin olabileceğini kaydetti. Gök, “Bizim açımızdan Cüneyt’i ailesine teslim ettikten sonra artık görevimiz tamamlanmıştır. Biz Suriye’de iken öğrendik ki, Türk medyası bu olaya çok geniş yer vermiş. Biz bunu oradan göremedik. Öğrendik ki, tüm Türkiye buna kilitlenmiş. Bu olay gösteriyor ki yapılan bir insanlık adımını, Türk halkının ne kadar duyarlı olduğunu, insani ve vicdani yönden artık kalplerinin bir köşesine oturttuğunu çok önemli bir şekilde bizlere gösteriyor.” diye belirtti.        

Bu olayı hazmedemeyenlerin de olduğunu öne süren Milletvekili Levent Gök, sözlerine şöyle devam etti: "Biz herkesin insanı duygularının olmasını beklemiyorduk zaten. İnsani duyguları olanlar, vicdani açıdan yüksek değerlere sahip olanların bunu takdir edeceğini, ama insani duygulardan nasibini almamışların da bir kulp bulacağını biliyorduk. Bunları hiç önemsemedik bile. Ne biz geldiğimiz zaman Başar Esed’le görüşmemizi manidar bulan Hüseyin Çelik’i, ne Çalışma Bakanı Faruk Çelik’i, ne gazetecilikten siyasete yeni adımını atmış Şamil Tayyar’ı, ne de dünkü Başbakan’ın konuşmaları bizim bir kulağımızdan girer, bir kulağımızdan çıkar. İnsanlıktan nasibini almış herkesin bu konuda bize teşekkür ettiğini biliyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Meclis Başkanımız Cemil Çiçek’in bizzat arayarak, ‘tarihi ve yürekten bir iş yaptınız. Sizleri yürekten kutluyoruz.’ dediğine tanığız biz. Sağduyulu insanlar her partide var. Ben AKP’nin içinde pek çok arkadaşımızın bu olaya sevindiğini biliyorum. Zaten başka türlü ne olabilir ki. Bizim en büyük kasvetlerimiz insanlık adına değil midir, vicdanlarımız değil midir? Birkaç tane çürük söze hiç aldırmayınız. Ben bunlara cevap vermeyi dahi gerek duymuyorum. Ben bugün bir insani, gazeteciyi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşımızı özgürlüğüne ve ailesine kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bir siyasetçinin en büyük ödülü de budur.”        

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ayrıca bu gibi sorunları olanların kendilerine başvurmalarının yeterli olacağını, parti ayrımı gözetmediklerini, sadece insan olmasına baktıklarını sözlerine ekledi.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER