ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Haziran 2013 Cumartesi 17:27

CHP’li Batum'dan polise ağır hakaret

CHPli Batumdan polise ağır hakaret

Süheyl Batum, Taksim Gezi Parkı olaylarına ilişkin polislere hakaret etti.


CHP Eskişehir Milletvekili ve anayasa profesörü Süheyl Batum, Taksim Gezi Parkı eyleminde orantasız güç kullanan polislere ağır hakaret etti. Polisin orantısız müdahalesiyle ilgili yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunduklarını, konunun burada çözülmemesi halinde AİHM gideceklerini belirten Batum, “Biz çözemezsek onlar çözecek. Öyle çivili sopayla, tosuncuklarla, 5-6 tane ak it ile biz bu çocuklarımızı, ak itlere dövdürtmeyiz.” dedi.

Batum, partisinin Eskişehir İl Başkanlığı'nda, İl Başkanı Erman Gölet ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Türkiye geneline yayılan Gezi Parkı eylemleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Gezi Parkı eylemlerine katılanlara bundan sonra da her türlü desteği vermeyi sürdüreceklerini kaydeden Milletvekili Batum, rol çalmak isteyen taraf olmadıklarını dile getirdi.

Kendi oğlu ve kızının da bu eylemlerin içinde olduğunu dile getiren Batum şöyle konuştu: “ Biz CHP olarak birinci gününden ve sonuncu gününe kadar, bu yarında öyle olacak. Biz bu olaylarda, milletvekillerinden örgütüne, üyesine kadar rol çalmak isteyen bir taraf değiliz. Gençlerin yaptığı işlerde, bu kadar can siperane, cesur, yardımlaşmalı, bakıldığında insanın gözünü yaşartan mücadele veriliyor. Bunun içinde çoğumuzun çocukları da var. Benim kızımda oğlumda, bugüne kadar hiç bu mücadeleye girmemiş insanlar bile, bu mücadelenin içindedir. Yalnız şunu söylemek istiyorum. Biz rol çalmayız. Biz ne yapacağız, biz bu mücadeleyi veren çocuklara elimizden geldiği kadar doktor, avukat, gözaltındakini çıkartma, hastanedekine yardım etme ve besin takviyesi yapma, yanında olduğumuzu hissettirme yönünden elimizden geldiğinin fazlasını yapmaya gayret ediyoruz.”

AİHM GİDERİZ

Olaylarda eylemcilerin şiddet gördüğünü ve bunları yapan polisler, emniyet güçleri ile kişiler hakkında İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma açması gerektiğinin altını çizen milletvekili Batum, bunların üzerinin kapatılması gerektiğini ifade etti. Batum, şöyle konuştu: “Eğer İçişleri Bakanlığı bu konuların üzerine gitmez, üzerini kapatırsa, geçiştirme yaparsa, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceğiz. Burada kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Valilik ve İçişleri Bakanı hakkında bulunduk, yine de bulunacağız. Gerekli cevabı vermezlerse, eğer o suç duyurusundan bir şey çıkmaz ise Türkiye’de gereğini yaptık AİHM’ye gideceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir tane diktatör özentisine, çocuklarımıza afralarına, tafralarına gelmek için gazlatmayız, dövdürtmeyiz. İnsanlık dışı muamelelere karşı karşıya kalmalarına izin vermeyiz. AİHM’ye kadar gittiğinde, o İçişleri Bakanı, o Başbakan olacak adam, ‘aa bizi şikâyet ediyorlar’ dediğinde sizler göreceksiniz.”

Toplantı sırasında elindeki gazete de yeralan polislerin resmini de gösteren Batum, “Suç duyurusuna bir şey söylemezlerse; Savcı, ‘efendim anlaşılmıyor’ derse ve bu rezilliği biz kendi içimizde çözemiyorsak, o zaman onlar, AİHM’e çözecek. Öyle çivili sopayla, tosuncuklarla, 5-6 tane ak itle biz bu çocuklarımızı, ak itlere dövdürtmeyiz.” diye konuştu.

Daha önce CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de, Ankara'daki Gezi Parkı eyleminde taş atan gruba müdahale eden polislere kameraların önünde küfür etmiş, ardından da özür açıklaması yapmıştı.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER