ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Ağustos 2014 Cuma 11:44

CHP'den "Davutoğlu" yorumu

CHPden "Davutoğlu" yorumu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Ahmet Davutoğlu’nun Türkiye’yi yeni felaketlere sürükleyeceğini belirterek, "Dış politikadaki kazanımlarımız yok eden Davutoğlu, şimdi iç politikada ülkeyi uçuruma sürükleyecektir." dedi.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başbakanlığa ve AK Parti Genel Başkanlığı'na atanan Ahmet Davutoğlu’nun Türkiye’yi yeni felaketlere sürükleyeceğini belirterek, "Dış politikadaki kazanımlarımız yok eden Davutoğlu, şimdi iç politikada ülkeyi uçuruma sürükleyecektir." dedi.

Erdoğan Toprak, yaptığı yazılı değerlendirmede AK Parti'nin artık bir siyasi parti değil, otoriter bir parti devleti olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı seçilen kişinin hala bir partinin genel başkanı gibi davranarak Anayasa’yı ayaklar altına aldığını dile getiren CHP’li Toprak, "Türkiye; siyasi etiğe, hukuka, evrensel yasalara aykırı böylesi bir kaosu tarihinde yaşamamıştır. Bu ülkede bugün fiili olarak iki cumhurbaşkanı, iki başbakan bulunmaktadır. Dün Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan tarafından Başbakanlığa ve AKP Genel Başkanlığına atanan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin dış politikasını iflas ettiren kişidir. Dış politikada ülkemizi terör örgütlerinin taşeronu haline getiren birinin başbakan olarak atanması bu taşeron siyasetinin devam edeceğini göstermektedir. Afrika’daki kabileler dışında dünyada kavga etmediğimiz devlet, örgüt, aşiret bırakmayan Davutoğlu, Türkiye’nin dış politikadaki kazanımlarını yok eden kişi olarak tarihe geçmiştir, sıra iç politikaya gelmiştir." ifadelerini kullandı.

Türkiye ekonomisinin getirildiği vahim durumun, en yetkili ağızlar tarafından da itiraf edildiğini kaydeden Toprak, bunun başlıca sorumlusunun AK Parti ve Davutoğlu’nun izlediği siyaset olduğunu belirtti. Toprak, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, gelecek yıl dışarıdan en az 220-230 milyar dolar borç bulunması gerektiğini, sanayi üretiminin gerilediğini, kaynakların lüks konutlara ve AVM’lere akıtıldığını söylüyor. Konut stokları büyüyor, satışlar geriliyor. Otomotiv sektöründeki daralma yüzde 30’a dayandı. Kuzey Irak’ta IŞİD saldırısıyla, 12-13 milyar dolarlık ihracat kaybıyla karşı karşıyayız. Türk müteahhitleri 18 milyar dolarlık Libya pazarından çıkarıldı. Suriye üzerinden Türkiye 11 Ortadoğu ülkesine transit taşımacılık, ihracat, yaş-sebze meyveden, mobilyaya, makineye, otomobile kadar mal satıyordu. Şimdi kapılar kapandı sınır ticareti, bavul ticareti hepsi durdu. 2010’da Türk ihraç ürünlerini Suriye üzerinden 106 bin TIR, 11 ülkeye taşıdı. 2011’de gerilim başlayınca bu sayı 83 bine indi. İç savaş, çatışmalar ve sınır kapıları kapanınca şimdi tümüyle kesildi. Tıpkı 5 yıldır 10 bin dolara takılan kişi başı milli gelir gibi, ihracatta yaklaşık 4 yıldır 150 milyar dolarda patinaj yapıyor. Sanayi üretimi, 9 aydan bu yana sürekli düşerek, Haziranda yüzde 1,4’e indi. Ekonominin her alanı liğme liğme dökülüyor. Bütün bu insani ve ekonomik sorunların nedeni AKP siyaseti ve Davutoğlu’dur."
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER