ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Ekim 2014 Çarşamba 17:42

CHP’de istifa depremi

CHPde istifa depremi

CHP Mersin il yönetiminde istifa depremi yaşandı


CHP Mersin il yönetiminde istifa depremi yaşandı. İl Başkanı Faruk Mehmet Akar ile birlikte 27 kişiden oluşan il yönetiminde, 13 yönetim kurulu üyesi görevlerinden istifa etti.

CHP Mersin İl Teşkilatı’nda bir süredir yaşanan ve özellikle yerel seçimlerden sonra artan rahatsızlık, istifa depremiyle sonuçlandı. Gerek yerel seçimlerde gerekse Cumhurbaşkanlığı seçiminde İl Başkanı Faruk Akar’ın başarısız olduğu yönündeki eleştiriler ile tabandan gelen rahatsızlıklar, 13 il yöneticisini istifaya götürdü. İHA muhabirinin CHP İl Başkanlığı’ndan edindiği bilgiye göre, İl Sekreteri Bünyamin Uçar, İl Başkan Yardımcıları Nihat Kırılmaz, Selahattin Has, M. Duran Üstül, Selman Özipek, Ahmet Toros, Mehmet Özcan, Süha Özen, Adnan Avcı, Zeki Karakoyun, Pınar Oru, Mesut Kıvılcım, Şenol Akşanlı, Ramazan Öngel ile İl Bilişim Sorumlusu Ender Can Kayıhan ve Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Monguldal, noter onaylı istifa dilekçelerini bugün il yönetimine teslim ettiler.

“İL YÖNETİMİ DÜŞECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR”

CHP İl Başkanı Faruk Akar, istifalarla ilgili İHA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün CHP İl Başkanlığı’na 13 il yöneticisinin istifalarının geldiğini kaydetti. “Parti tüzüğümüze göre, genel merkez de onayladığı takdirde Mersin il yönetimi düşmüş sayılacak” diyen Akar, şunları söyledi:

“Parti tüzüğümüze göre, ‘bir tam gün içerisinde belli sayıda çoğunluk istifa ettiği takdirde genel merkezin de onayıyla yönetim düşmüş sayılır’ hükmünden düşecek gibi görünüyor. Ama bu arada istifasını çeken olur mu, olmaz mı, daha çok zaman var, bilemiyorum.”

İstifa eden arkadaşlarıyla herhangi bir sorunu olmadığının da altını çizen Akar, “Bana gelip direk bir sorun aksettiren yok. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’ni görev yaptığım süre içerisinde en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum. Burada partimizi başarılı bir şekilde seçime soktuk, çıktık. Tüm etkinliklere katıldık, Mersin’in sorunlarını gündeme getirdik. Ama siyasette işte bunlar var. Hayırlısı olsun diyeceğiz. Bundan sonra bizim yerimize bir başka arkadaşa görev verilirse o arkadaş devam edecek, bize devam et derlerse biz devam edeceğiz. Bir şekilde almış olduğumuz görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştık, yarın da başka arkadaşımız aynı şekilde devam eder” dedi.

İstifaların Merkez Yürütme Kurulu’nda ele alınacağını belirten Akar, bu istifaların büyük ihtimalle bugün Ankara’ya gittiğini, yarın da Genel Merkez’in konuyu MYK’nın gündemine getireceğini tahmin ettiğini ve sonucun bir hafta içinde belli olacağını sözlerine ekledi.
 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER