ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Haziran 2014 Salı 16:51

CHP'de çatı aday isyanı

CHPde çatı aday isyanı

CHP'de İhsanoğlu'nun çatı adaylığına karşı çıkan ulusalcı kanattaki milletvekilleri toplandı. Toplantıya CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal da katıldı.


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ekmeleddin İhsanoğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak önermesinin ardından parti içindeki kriz sürüyor. İhsanoğlu ismine hem ulusalcı hem de sol kanat içinde yer alan milletvekillerinden sert tepki gelmişti.

İhsanoğlu’na tepki gösteren isimler CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da katıldığı bir toplantıda biraraya geldi.
Al jazeera’nin edindiği bilgiye göre toplantıya yaklaşık 15 milletvekili katıldı. CHP grup toplantısına katılmayan bu isimler, toplantının başladığı saatlerde Meclis’te biraraya geldi.

Toplantıya ulusalcı kanatta yer alan Nur Serter, Dilek Akagün Yılmaz, Süheyl Batum ile Baykal’a yakınlığıyla bilinen Antalya milletvekillerinin yanısıra sol kanatta yer alan Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün de katıldığı öğrenildi.

20 imzayla başka aday gösterilir mi?

Toplantıda bazı milletvekillerinin “CHP örgütlerinden İhsanoğlu ismine çok tepki var, bu isme mahkum değiliz, 20 milletvekili imza toplayarak yeni bir aday çıkaralım” önerisini dile getirdiği öğrenildi. Parti yönetimi ise "istifa ile sonuçlanabilecek radikal bir çıkış" beklemiyor.

CHP içerisinde aday belirleme sürecine tepki gösterenler arasına Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan da katıldı. CHP içerisinde daha önce yapılan değerlendirme toplantılarında potansiyel adaylar arasında adı geçen ve Ulusalcı kanada yakınlığıyla bilinen Tarhan, Meclis kulisinde soruları yanıtladı. Tarhan, "Aday belirleme yönteminin yanlış olduğunu" belirtti ancak gösterilen tepkilerin ve parti içindeki tartışmaların doğal olduğunu savundu. Tarhan, "Bundan gocunmamak gerekir." dedi.

CHP içerisinde Ulusalcı kanadın 20 imza toplayarak Tarhan'ı aday göstermeyi düşündüğü iddiasının sorulması üzerineyse Tarhan, "Böyle bir şeyden haberim yok, varsayımlar üzerine konuşmam" değerlendirmesini yaptı.

Daha önce CHP içinde ulusalcı kanatta yer alan milletvekilleri parti içindeki değerlendirme toplantısında MHP ile işbirliği yapılması gerektiği görüşünü dile getirmişti ama akıllarındaki isim CHP'nin Eski Genel Başkanı Deniz Baykal'dı. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER