ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Eylül 2013 Çarşamba 07:48

CHP Mısır’daki darbeyi savundu

CHP Mısırdaki darbeyi savundu

CHP’nin Mısır ziyaretine darbeye destek açıklamaları damga vurdu.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu, “CHP olarak 3 Temmuz’da Mısır halkının yaptığı tercihi destekliyoruz” dedi. Loğoğlu, Başbakan’ı şikayet etmeyi de ihmal etmedi.

Suriye'de yaşanan katliamların ardından Beşşar Esed’e yaptıkları ziyaretle tepki toplayan CHP, Mısır’da da darbecilere destek verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak 3 Temmuz’da Mısır halkının yaptığı tercihi destekliyoruz” diye konuştu.

Darbe değil ‘halkın kararı’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Mısır Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Hazım Ömer’le yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, 30 Haziran gösterileri sonrasında Mısır ordusunun yönetimi ele almasına ilişkin, “CHP olarak 3 Temmuz’da Mısır halkının yaptığı tercihi destekliyoruz. Hiç kimse Mısır halkının kararına müdahale edemez” diye konuştu. Mısır’daki krizin herhangi bir taraf dışlanmadan diyalogla çözülmesinden yana olduklarını ifade eden Loğoğlu, 2015 yılında gerçekleştirilecek parlamento seçimlerine değinerek, “2015 yılında iktidara gelerek Türkiye’nin dünya ülkeleriyle ilişkilerinin haritasını değiştireceğiz. Parti olarak Başbakan Erdoğan’ın Suriye’ye yönelik siyasetinden rahatsızlık duyuyoruz. Suriye’ye yönelik askeri müdahaleyle ilgili parlamentoda oylama yapılması durumunda buna cevabımız hayır olacaktır” dedi.

Rusya’nın formülüne destek

Suriye’deki krizin çözümünün siyasi olmasından yana olduklarını vurgulayan Loğoğlu, Rusya’nın, Suriye’nin kimyasal silahlardan arındırılmasıyla ilgili girişimini desteklediklerini belirtti.

MISIR VE SURİYE POLİTİKALARIMIZ ÖRTÜŞÜYOR

Mısır Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Hazım Ömer de her iki partinin Mısır ve Suriye politikalarının örtüştüğünü aktardı. Loğoğlu ve Korutürk Kahire temasları çerçevesinde Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi ile de bir görüşme gerçekleştirdi. İki isim daha sonra Ahrar Partisi ve Halk Hareketi Partisi temsilcileri ile de bir araya geldi.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER