ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Mayıs 2013 Cuma 17:51

CHP, MHP, BDP çekti AK Parti direniyor

CHP, MHP, BDP çekti AK Parti direniyor

Milletvekillerinin statü ve özlük haklarını belirleyen kanun teklifinde kriz çıktı.


MHP'nin ardından CHP ve BDP de, kamuoyunda tartışılan milletvekillerinin statü ve özlük haklarını belirleyen 'TBMM Üyeliği Kanun Teklifi'nden imzalarını geri çekti. AK Parti'den ise ''Biz attığımız imzanın doğru olduğuna yürekten inanıyoruz, yapılan düzenlemelerin doğru olduğuna inanıyoruz... Biz imzamızın elbette arkasındayız'' açıklaması geldi.

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, kamuoyunda tepki toplayan vekillerle ilgili düzenlemede AK Parti'nin iki yüzlü bir siyaset izlediğini belirterek, imzalarını geri çektiklerini açıkladı. Saat 17:00 sularında CHP ve BDP de düzenlemeden imzalarının çektiklerini açıkladı.

CHP VE BDP DE ÇEKTİ

CHP ve BDP de, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda dün kabul edilen TBMM Üyeliği Kanun Teklifi'nden imzalarını çektiğini açıkladı.

AK PARTİ'DEN 'İMZAMIZIN ARKASINDAYIZ' AÇIKLAMASI

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, TBMM Üyeliği Kanun Teklifi'nden MHP'nin imzasını çekmesine ilişkin, ''Biz attığımız imzanın doğru olduğuna yürekten inanıyoruz, yapılan düzenlemelerin doğru olduğuna inanıyoruz... Biz imzamızın elbette arkasındayız'' dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, MHP'nin ardından CHP ve BDP'nin de TBMM Üyeliği Kanunu Teklifi'nden imzalarını çekmesine ilişkin, ''Bu tür düzenlemeler mutabakatla olmalı. Bir grubun imzası eksik olsaydı zaten TBMM Başkanlığı'na sunulmazdı. Muhalefet imzasının arkasında durmadı. Biz de durumu değerlendireceğiz'' dedi. 

CHP VE BDP İMZASINI GERİ ÇEKTİ HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

AK PARTİ: "İMZAMIZIN ARKASINDAYIZ!" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

MHP'Lİ VEKİLİN TRAFİK POLİSİNE TEPKİSİ SES GETİRMİŞTİ

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER