ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Temmuz 2013 Cuma 10:19

CHP hangi köşe yazarına adaylık teklif etti?

CHP hangi köşe yazarına adaylık teklif etti?

Mustafa Sarıgül ve Gürsel Tekin'den sonra CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına bir rakip daha çıktı.


Vatan gazetesi ile yollarını ayıran gazeteci Can Ataklı veda yazısında bombayı patlattı ve CHP'nin İstanbul Belediye Başkanlığı adaylığı için yeşil ışık yaktığını duyurdu.

CHP'DEN TEKLİF

2006'nın Aralık ayında yazmaya başladığı Vatan gazetesini bırakan Can Ataklı, son yazısında bir süpriz bir bilgi paylaştı. Ataklı, kendisine 8 ay önce CHP'li bir grubun, akademisyenin ve yazarın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığını koyma teklifi getirdiğini söyledi.

Can Ataklı'ya teklifin götürülmesinin sebebi olarak heyet, AK Parti'nin Refah Partisi'nden itibaren 20 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni elinde tutması ve CHP'nin tek başına seçimi kazanmasının mümkün olmadığı için tüm muhalefeti toplayabilecek bir isim arayışı olduğu gerekçesini sundu.

Ataklı, bunun kendisi ya da başka bir adayla mümkün olabileceğini belirterek CHP'ye bunun için bir şart koştuğunu açıkladı. Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ettiğini duyuran Ataklı, CHP liderinden konunun çözümü için anket düzenlemesini rica ettiğini söyledi. Kılıçdaroğlu da bu öneriye olumlu yanıt verdi.

KAMUOYU İSTERSE ADAYIM!

Ataklı, CHP'nin anket düzenlemesi ve kendisinin isminin öne çıkması durumunda aday olmaktan çekinmeyeceğini ilan ederek şu sözlerle destek istedi:

"Bu nedenle, bana, dürüstlüğüme, namusuma, ahlak ve vicdanıma, adaletli davranacağıma, kimseyle kin ve nefret gütmeyeceğime inanan, güvenen, İstanbul'da iktidarın karşısına aday olarak çıkmama gönül rahatlığı içinde evet diyenlerin desteğini rica ediyorum"

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER