ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Nisan 2014 Cumartesi 21:46

Cezayir'deki cumhurbaşkanlığı seçimi

Cezayirdeki cumhurbaşkanlığı seçimi

Arap ülkeleri devlet başkanları, 4. dönem cumhurbaşkanlığına seçilen Abdulaziz Buteflika'ya tebrik mesajı gönderdi.


Fas Kralı 6. Muhammed, Fas Haber Ajansı'nda yayımladığı tebrik mesajında, Buteflika'nın seçimlerde aldığı oyun halkın ona duyduğu güvenin göstergesi ve ülkenin güvenliği ve istikrarı için yaptıklarına teşekkür mahiyetinde olduğunu ifade etti.
Muhammed, yeni dönemde iki ülke arasındaki işbirliğine ivme kazandırmak istediklerini belirtti.
Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Kuveyt Haber Ajansı'nda yayımlanan mesajında, "Kardeş ülke Cezayir halkının liderine olan bağlılığının bir göstergesi olarak Sayın Buteflika'nın 4. dönem cumhurbaşkanı seçilmesini en içten dileklerimle kutluyorum" ifadesini kullandı.
Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife, gönderdiği mesajda, Buteflika'yı seçimleri kazanmasından ötürü tebrik ederken, sağlık, mutluluk ve huzur temennisinde bulundu.
Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani de seçimleri kazanmasından ötürü Buteflika'yı tebrik etti.
Yemen Cumhurbaşkanı Abdu Rabbu Mansur Hadi de mesajında, "Bu kadar yüksek oranla kazanılmış bir seçim Cezayirlilerin cumhurbaşkanlarına verdiği desteğin de büyük olduğunu gösteriyor" ifadesini kullanarak, Buteflika'ya gelecek dönemde başarı temennisinde bulundu.
Tunus Cumhurbaşkanı Muhammed el-Munsif El-Merzuki de mesajında, Tunus'un yeni dönemde iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi için çalışmaya hazır olduğunu belirtti.
Cezayir'de önceki gün düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimlerini, resmi olmayan sonuçlara göre, bu dönem dördüncü kez aday olan Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın kazandığı açıklanmıştı.
 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER