ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Ekim 2014 Perşembe 19:52

Cemil Çiçekten siyasilere ‘Hödük’ göndermesi

Cemil Çiçekten siyasilere Hödük göndermesi

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, son günlerde yaşanan acı olaylara yönelik olarak siyasilere ilginç bir gönderme yaptı.


TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ‘’Birkaç gün evvel yaşadığımız acı olaylardan sonra bu atasözünü iyi anlamak lazım. En evvel de siyasetçilerin anlaması lazım. Bu atasözümüz diyor ki 'Laf eden hödükler, sönmüş ateşi körükler.' Sönmüş ateşi körükleyen hödüklerden olmamak lazım.’’ dedi.

Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günleri etkinlikleri Ankara, Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in de konuk olduğu etkinliklere Kalkınma Bakanı Yılmaz, Musul Başkonsolosu
Öztürk Yılmaz ve çok sayıda milletvekili ve vali katıldı.

Cemil Çiçek yaptığı açılış konuşmasında siyasilere atasözü ile ilginç bir gönderme yaptı.

İnsanlık yararına sözün doğrusunu bu yörelerden yetişen şairlerin söylediğini ifade eden Çiçek, ‘’Biz onlardan yeteri kadar feyzalabilirsek, onların söylediklerine uygun bir hayat tarzı, bir kardeşlik, birlik tesis edebilirsek, bu milletin geleceği her zaman o günkünden daha güvenli olacak. Bir atasözümüz var, şu günlerde daha iyi hatırlamak lazım. Birkaç gün evvel yaşadığımız acı olaylardan sonra bu atasözünü iyi anlamak lazım. En evvel de siyasetçilerin anlaması lazım. Bu atasözümüz diyor ki 'Laf eden hödükler, sönmüş ateşi körükler.' Sönmüş ateşi körükleyen hödüklerden olmamak lazım. İşte Kars'ta yetişen aşıklar, Harakani Hazretleri gibi bu toprakların gerçek sahipleri, bu milletin birliği, dirliği, huzuru için doğru sözler söylemişler. Bu toprağın gerçek sahipleri, bu milletin birliği, dirliği huzuru için doğru şeyler söylemişler, doğru örnekler ortaya koymuşlar." diye konuştu.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER