ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Aralık 2013 Çarşamba 19:39

Çelik'ten flaş açıklama: MİT içinden sızdı

Çelikten flaş açıklama: MİT içinden sızdı

Çelik, bir gazetede yer alan fişleme olduğu öne sürülen belgelerin MİT içinden sızdırıldığını söyledi.


AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Çelik, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MİT İÇİNDEN SIZDIRILDI

Çelik, ardından da Taraf gazetesinin yayınladığı belgelerle gündeme gelen fişleme iddialarını değerlendirdi:
"Son günlerde bazı şahıslarla ilgili gazetelerde yer alan bilgilerin hiçbirisi MİT müsteşarıyla da ilgili müsteşar yardımcısıyla da hepsiyle teker teker görüşmemin sonucundaki bilgileri sizlere aktarıyorum. Hiçbir kurumda ve kişiyle bu bilgiler paylaşılmamıştır. Ve MİT'in veri tabanında bir araya getirilen bilgiler birileri tarafından içerdekiler tarafından bu adı geçen gazeteye servis edilmiştir. Bu yapılırken de arkadaşlar şu yapılmıştır. Özellikle AK Parti ile ve belli konularda tartışmaları olan bazı kesimlere mensup ve yakın kişiler seçilmiştir. Ama ağırlıklı olarak birkaç cemaatle ilgili iddialar ön plana çıkarılarak bakın hükümetle arası iyi olmayan cemaatlerin camiaların mensupları bu şekilde fişlenmektedir şeklinde bir iddiaya dönüştürülmüştür. Bu doğru değildir. Bu hakkaniyetle bağdaşan bir durum değildir. Bunu bir kez daha burada huzurlarınızda ifade etmek isterim. Bundan sonra da bu tür diyelim ki birileri, birileri hakkında bir bilgi verdi, ama bu hiçbir yerle paylaşılmadı. Bunlar tekrar istismar edilebilir. Bir başka şey var arkadaşlar. Orada bir nottan söz ediliyor. Efendim şöyle bundan sonra bilgiler şöyle verilecek şöyle yazılı verilmeyecek sözlü verilecek. Şu şu eğer yapılırsa bazı problemler doğacak. Arkadaşlar bu aslında hiçbir şekilde işleme girmemiş olan bir belgedir. Bizatihi müsteşarın ve müsteşar yardımcısının bile onaylamadığı bir belgedir. Böyle bir belge doğrudur.

BÖYLE BİR ALÇAKLIĞA AK PARTİ GÖZ YUMMAZ

Bırakın siyasi iradenin bilgisi ve talimatı paralelinde siyasi iradenin bilgisi dahilinde bırakın bir tarafa bizatihi MİT müsteşarı ve müsteşar yardımcısının bile onaylamadığı dolayısıyla uygulamaya girmemiş olan bir belgedir. Bunu özellikle belirtmek isterim fakat tekrar altını çiziyorum oradaki bilgileri hiç kimseyle hiçbir suretle paylaşılmamıştır. Bir kez daha altını çiziyorum bu fişleme meselesi ile ilgili olarak böyle bir alçaklığa AK Parti hükümeti AK Parti göz yummaz, kendi insanımıza yönelik biz böyle bir tavır içerisinde olamayız.

SİLAHLI EYLEM POTANSİYELİ OLANLAR MİT'İN HEDEFİNDE

Esasen Milli İstihbarat Teşkilatı bundan sonra en azından son yıllarda kesinlikle cemaatleri hedef olmaktan kendisi de kurtarmıştır; ancak bir eğer diyelim ki silahlı eylemleri olan bazı cemaatler varsa ki bunların kimler olduğunu sizler biliyorsunuz silahlı eylem yapma potansiyeline sahip olanlar MİT'in hedefindedir. Bunun dışında dini hassasiyeti olan müslim veya gayrimüslim hiçbir grup hiçbir camia hiçbir cemaat MİT'in hedefi durumunda değildir. Ve sağlıklı olan da budur. Ama terör örgütü ama uluslararası düzeyde istihbarat toplanması elbette MİT'in hedef kitlesidir ve onların görev alanı içerisindedir. Mesele bundan ibarettir. Bunu bir paranoya dönüştürmenin anlamı yoktur."

HER KURUMDA YANLIŞ YAPACAK İNSANLAR VARDIR

Çelik, gazetecilerin konuyla ilgili bir sorusu üzerine de şöyle konuştu: "İster MİT, ister emniyet, ister TSK ister bir başka kurum her kurumda yanlış yapacak insanlar vardır. Mühim olan siyasi irade o yanlış yapan insanları sahipleniyor mu? Onların yaptıklarını doğruluyor mu? Önemli olan budur. Eğer MİT içerisinde bir arıza varsa ki bu sızmalar bu arızaları gösteriyor. Büsbütün bu korumu bir bütün olarak itham etme durumunda değiliz. Olabilir olmuşa dönüştüğü zaman elbette o kurumların gereğini yapması lazım."

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER