ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Ağustos 2014 Cuma 17:39

Çavuşoğlu: Benim için ayrıca onur

Çavuşoğlu: Benim için ayrıca onur

Mevlüt Çavuşoğlu, "Böylesine köklü bir kuruma bakanlık yapmak benim için onurdur. Böylesine önemli bir görevi çok değerli Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’ndan devralmak ayrıca onurdur" dedi.


62. Hükümetin Dışişleri Bakanı olan Mevlüt Çavuşoğlu, "Böylesine köklü bir kuruma bakanlık yapmak benim için onurdur. Böylesine önemli bir görevi çok değerli Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’ndan devralmak ayrıca onurdur" dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı personeli ile bir araya geldi. Bakan Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı personeli ile tanışmasından sonra gazetecilere açıklama yaptı. Çavuşoğlu açıklama yaparken Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu da hazır bulundu. Bakan Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı görevine başladığını belirterek, "Böylesine köklü bir kuruma bakanlık yapmak benim için onurdur. Böylesine önemli bir görevi çok değerli Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’ndan devralmak ayrıca onurdur" ifadesini kullandı.

Ellerinden gelen hizmeti yapmaya devam edeceklerini kaydeden Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"En büyük şansımız Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’dur. Kendisi de dış politikanın hem teori hem de arazi tecrübesini en iyi yaşayan Başbakanımızdır. En büyük şansımız herkesin gıpta ettiği Dışişleri Bakanlığı mensuplarıdır. ASALA teröründen şehit olan ve görevi başında şehit olan tüm arkadaşlarımızı rahmetle anıyorum. Ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri’ne gerek bakan olarak, gerekse diplomat olarak hizmet eden tüm arkadaşlarımıza ve büyüklerimize şükranlarımı sunuyorum."

Türk dış politikasının önceliklerinin belli olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, aktif çalışmanın önemine işaret etti.
 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER