ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Aralık 2013 Perşembe 12:11

Bülent Arınç'ın yerine Efkan Ala geçecek

Bülent Arınçın yerine Efkan Ala geçecek

AK Parti kulislerinde, Başbakan Erdoğan'ın siyaseti bırakacağını açıklayan Bülent Arınç'ın yerine meclis dışından birini geçireceği konuşuluyor.


Yerel seçimlerde Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in Hatay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in Gaziantep ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın İzmir'e büyükşehir belediye başkan adayı olmasından sonra herkes bu 3 ismin yerine gelecek isimleri merak ederken asıl sürpriz Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın yerine gelecek isimde yaşanacak.

ARINÇ, SİYASETİ BIRAKACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Daha önce yaptığı açıklamada bundan sonraki hayatında siyasetle uğraşmayacağını dile getiren Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı istişareden sonra böyle bir karar almıştı. Aralık ayı içerisinde kabineden 3-5 ismi değiştirmesi beklenen Başbakan Erdoğan, Arınç'ın alternatifini de Meclis dışından buldu.

EFKAN ALA İSMİ GÜNDEME GELDİ

Haber 7'den Ömer Süt'ün haberine göre; Bugünlerde Ankara kulislerinde dolaşan müthiş iddiaya göre, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Arınç'ın yerine Bakanlar Kurulu'na girecek. 2007 yılından bu yana Başbakanlık Müsteşarlığı görevini sürdüren Ala'nın Başbakan Yardımcısı olması bekleniyor. Milletvekili olmayan Ala'nın Ak Parti tarafından 2015 yılında yapılacak genel seçimlerde ise milletvekili adayı olarak gösterilmesi bekleniyor.

YENİ BAŞBAKANLIK MÜSTEŞARI KİM OLACAK?

Yine bir başka iddiaya göre ise, Efkan Ala'dan boşalan Başbakanlık Müsteşarlığı koltuğuna ise İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu'nun oturması tahmin ediliyor. Başarılı bir devlet adamı olan Hacımüftüoğlu, Taraklı, Şemdinli, Doğanyurt, Ceylanpınar, Serinhisar ve Akhisar kaymakamlığı yaptıktan sonra Başbakan Erdoğan'ın memleketi Rize'de valilik görevinde bulundu. Müftüoğlu, sırasıyla Devlet Personel Başkanlığı Başkan Yardımcılığı, Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı ve Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Başkanlığı da yaptı.
 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER