ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Şubat 2014 Salı 08:41

Bülent Arınç konuştu

Bülent Arınç konuştu

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bülent Arınç konuştu.


İşte Arınç'ın konuşmasından satır başları:

(Dinleme olayı) Bakanlar Kurulu'nda konu üzerinde görüşme yapıldı. üzücü bir olay. Bugün 2 gazetede bir haber olarak yayınlanan isim listelerinin olduğu bir gün geçirdik. İsimleri geçen siyasetçi, yazar ve sanatçıların bu dinleme sırasında tanınmasın diye farklı isimler kullanılmak suretiyle dinlenmiş. Maalesef çok üzücü bir gelişme. 17 Aralık'tan sonra bazı savcı ve hakimlerin görev yerleri değiştirildi. Bunların isimleri zaman zaman HSYK tarafından açıklandı. 2 savcının ismi geçiyor. Adem Özcan ve Adnan Çimen. Bir hayali ihbar üzerine bir soruşturma başlatarak aldıkları hakim kararıyla bazı dinlemeler yapmışlar. HSYK Kanunu'ndaki değişikliğin ne kadar haklı olduğu ortaya çıktı.

Şu anda inceleme konusu yapılan 107 klasör var. Bu klasörlerin 125'e ulaşabileceği soruşturmayı yapılan savcılar tarafından anlaşılabilecek. AA'nın da santral telefonlarının dinlendiğini ifade ettiniz. Bunlar tamammen kanunsuz dinleme talepleri ve kararlarıdır. Akşam'ın haberine göre, şu anda 2280 kişi ve telefon numarası üzerinde dinleme yapıldığı bugüne kadar geldiği ortaya çıkmış bulunuyor. Bugün Sayın Kılıçdaroğlu mükemmel bir açıklama yapmış 'Hükümet neredeydi?' diye. Hükümet buradaydı ama kararı veren savcıya ve hakime etki yapmamız mümkün değil. Bir taraftan MİT ile tartışmaları, bir taraftan HSYK, internet tartışmaları kimlerin yaptıklarını kimin ihbarlarda bulunduğuna dikkat ederseniz bugün ortaya çıkan gerçekle kimlerin heyecan içinde olduğunu görürsünüz. Bu savcı hakkında bir inceleme, soruşturma başlatılmasını biz isteyebiliyor muyuz? Hayır.

Dinlenen her şahıstan özür dilenmeli.

(Erdoğan-Obama görüşmesi)Sayın obama ile Başbaknımızın aralarının soğuduğu ifade edilmişti. 20 Şubat'ta bir görüşme yapıldı. Konuşulan konu Kıbrıs'ta görüşmelerin başlaması, Suriye ile, Mısır ile ilgili görüşmeler. Ukrayna'nın da konuşulduğunu söylemeliyim. Sayın Başkan Obama iyi ilişkilerin devam edeceğini ifade etmişleridir. Olumlu bir görüşmedir.

(Dinleme olayı) 17 Aralık öncesi ve sonrasında yaşananların AK Parti hükümetine darbe olduğunu Sayın Başbakan ifade ediyor, teyit etmeme gerek yok. Ancak şu haliyle bile, ilgili ilgisiz her konuda, bunların birilerine karşı kullanılabileceğini ortaya koymaktadır.

(MİT kanunu)MİT'le ilgili teklif komisyondan geçti bu hafta yasalaştırılacak. Gerekiyorsa eleştiriler haklıysa zamanı geldiğinde muhalet de katkı sağlıyor. Madde bazen yürürlükten öyle kaldırılıyor. Muhalefetin şöyle bir eksikliği var herşeyi bağıra çağıra karşı çıkıyorlar. Ama bağırıp çağıranların sayısı 28'i geçmiyor. MİT'in 30-40 yıllık yasasını bugünün şartları haline getirmek için bir yasal düzenleme yapılırken istihbarat örgütünün güçlü olmasını kim istemez? Genel Kurul'u bekleyelim umut ediyorum olumlu çıkacaktır.

(Erdoğan-Arınç üslup farkı)Biz arkadaşımızla şaka yapacak kadar birbirimiz bağışlıyoruz. İngiltere'de 2 gün güzel temaslar yaptım. Ben bbir siyasetçiyim. Başbakanımızın yanında olmak her yönüyle bu hükümeti savunmak noktasındayım. Evet bazı konularda üslup farklılıklarımız olabilir. Esasta ve özde ayrılmayız. O camianın binlerce samimi insanına benim gönül açmam lazım. Ama bugün öğrendiğim bu olaylar sayın başbakanımızın bu konularda ne kadar haklı olduğunu gösteriyor. Bugün polislikten atılmış ABD'ye gönderilmiş birisinin kaçmadığı ben onunla görüşüyorum şeklinde bir mesajı var. Başbakanın konutuna böcek koyduğu düşünülen kişiden bahsediyorum.

17 Aralık'ın şer görünen bir tarafı var hayır görünen bir tarafı da var. Herşeyin farkına varıldı.

(İnternet yasasına AB'den tepki)Yasama meclisinin yaptığı işlem hakkında müzakereler askıya alınacak diye kim kimin gözünü korkutacak? Bugüne kadar değişikilik yoktu da fasılları mı açtınız üst üste? Bir yaptığımız işleri AB müktesebatına uygun yapıyoruz. İnternetle ilgili bir düzenleme yapıyoruz AB ölçütlerine uygun olarak. Gerçek hayatta suç varsa failine ulaşırsınız yargılama yaparsınız. Ama gerçek hayatta suç olan gerçek hayatta da suçtur. Peki onu nasıl bulacağız? Onun failini bulmak amacımız. O sayın üyenin sanırım bunlardan haberi yoktur.  

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER