ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Eylül 2014 Salı 17:44

"Bu yaklaşımlar paraleldir”

"Bu yaklaşımlar paraleldir”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "CHP Genel Başkanı bir açıklamasında ’Cumhurbaşkanını devireceğiz’ diyor. Sokakla mı devireceksin ? Bu yaklaşımlar paraleldir” dedi.


Giresun’da Valilik, Belediye ve partisinin il teşkilatını ziyaret eden Bakan Nurettin Canikli, yaptığı açıklamada yeni yasama yılını ve mecliste yaşanan kitapçık fırlatma olayını değerlendirdi. Yasama, Yürütme ve Yargı erklerinin asla birbirinin alanına müdahale etmemesi gerektiğine vurgu yapan Bakan Canikli, geçmişte yasamanın yargıya, yargının da yasamaya müdahale ettiğini hatırlattı.

Bakan Canikli yaptığı açıklamada “Yasama,Yürütme ve Yargı erkleri bir birlerinin alanına müdahalede bulunmamalıdır. Bu denge çok iyi korunmalı ve kollanmalıdır. Bu bütün erkler için geçerlidir. Bunun olumsuz örneklerini daha önce yaşadık gördük. Yassıada Mahkemeleri yasamanın yargıya müdahalesinin olumsuz bir örneğidir. 11. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yargının 367 sayısını diretmesi de yasamaya açıkça müdahaledir. Bu iki örnek ortada dururken biz 2010 yılında referandumla HSYK’nın yapısını değiştirerek en demokratik hale getirdik. 12 yıllık iktidarımız döneminde asla yargıya müdahalemizden söz edilemez” dedi.

TBMM’de yaşanan kitapçık fırlatma olayını da değerlendiren Bakan Canikli, bunun meclisi sabote etme girişimi olduğunu ileri sürdü. Bakan Canikli “CHP sabote etme, çalıştırmama gibi bir gayret içerisindedir. CHP başından beri bunu yapıyor. Hatırlanacağı gibi Genel Seçimleri’nin ardından CHP meclise de girmemiş meclisi çalıştırmamaya çalışmıştır. CHP’nin Genel Başkanı’nın talimatıyla da yine meclisi sabote etmek adına kitapçık fırlatılmış; asıl amaç mecliste kaos oluşturmaktır. CHP Genel Başkanı bir açıklamasında ’Cumhurbaşkanını devireceğiz’ diyor. Nasıl devireceksiniz ? Beğenmeyebilirsiniz ancak 5 yıllığına halk tercih etmiş ve seçmiş. Sokakla mı devireceksin ? Bu yaklaşımlar paraleldir” diye konuştu.








KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER