ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Kasım 2014 Çarşamba 13:39

Bozdağ: Bundan sonra Türkiye'de...

Bozdağ: Bundan sonra Türkiyede...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HDP'li Hasip Kaplan'ın 'MGK Toplantısı'nda HDP'nin kapatılması, yasal dernek ve sendikaların kapatılması noktasında kararlar alındı" iddialarına cevap verdi.


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HDP'li Hasip Kaplan'ın 'MGK Toplantısı'nda HDP'nin kapatılması, yasal dernek ve sendikaların kapatılması noktasında kararlar alındı" iddialarına cevap verdi. Bozdağ, "Siyasi partilerin kapatılması devrinin kapandığını düşünüyorum. Bundan sonra Türkiye'de siyasi partilerin kapatılmasının gündeme gelebileceğini pek ihtimal vermiyorum. MGK Toplantısı'ndaki görüşmeler gizlidir. Onlarla ilgili bir açıklama yapmam yasal olarak mümkün değildir" dedi.

Bozdağ şunları söyledi, "Siyasi partilerin kapatılması konusunda Anayasa'da önemli zorlaştırıcı adeta imkansızlaştırıcı değişiklik yaptık. Biz Ak Parti olarak siyasi partilerin kapatılmasına ilke olarak karşıyız. Anayasa değişikliğinin ilk taslağına baktığınızda parlamentoda kabul edilmeyen 8. maddeyi düşündüğünüzde bizim parti ve hükümet olarak tavrımızın ne olduğunu ortadadır. O zaman bu değişikliği 'Hayır' diyen BDP'li milletvekilleri olmuştu. Siyasi partilerin kapatılması devrinin kapandığını düşünüyorum. Bundan sonra Türkiye'de siyasi partilerin kapatılmasının gündeme gelebileceğini pek ihtimal vermiyorum. MGK Toplantısı'ndaki görüşmeler gizlidir. Onlarla ilgili bir açıklama yapmam yasal olarak mümkün değildir. Ancak Hasip Kaplan ve başkaları oradan bir siyasi istismar aracı olarak istifade ediyorlar. Kendilerine bir güç devşirmeye çalışıyorlar."

Kaplan'ın açıklaması

Kaplan, "Milli Güvenlik Siyaset Belgesi, 'kırmızı kitap' denilen bir belge toplantıda ele alındı. Bu kırmızı kitap Meclis'ten saklanıyor. Bu toplantıda, derneklerin, sivil toplum örgütlerinin, aydınların ve sanatçıların hedefe konulduğunu görüyoruz. HDP'nin kapatılması, yasal dernek ve sendikaların kapatılması noktasında kararlar alındı. Bu kararlar Türkiye'yi felakete sürükleyecek kararlardır. Bu belgeyi Meclis'in bilmesi demokrasinin vazgeçilmezidir. Legal partilere sabotaj yapılacaksa, suikast yapılacaksa, ben bu siyaset belgesini istiyorum, Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ni bize vereceksiniz" diye konuşmuştu.

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER