ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 15:39

Bitlis Tanıtım Günleri başladı


Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ''Doğu ve Güneydoğu'da pozitif ayrımcılığı zaten yapıyoruz. Geçmişte ihmal edilmiş bu yöreler, 70-80 yıl ihmal edilmiş, yeterince yatırım yapılmamış. Edebiyatını yapmışlar, romanını yazmışlar, hikayesini söylemişler, sinema filmini çekmişler ama gerçekten gelip yatırım yapmamışlar'' dedi.
     Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Bitlis Tanıtım Günleri'' törenle açıldı. Törene Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ve bölge milletvekilleri de katıldı.
    
     -''Bölgeye pozitif ayrımcılık yapıyoruz''-
    
     Yılmaz, açılışta yaptığı konuşmada, içinden geçilen süreçte bu tür aktivitelerin çok anlamlı olduğunu söyledi. Uzun yıllardır bölgede yaşanan terör ve şiddetten dolayı bölgenin gerçek yüzünü kimsenin göremediğine dikkati çeken Yılmaz, bölgede yaşanan bir takım acı olayların medyadan duyduklarını, ancak bölgeye giden insanların, medyadaki durum ile gerçeğin farklı olduğunu öğrendiklerini kaydetti.
     Bugün terör ülke gündeminden çıkarılırken, bir taraftan da bölgelerde yeni bir heyecanla yatırımların, turizm artışının görüleceğini ifade eden Yılmaz, ''Daha nitelikli insanların o bölgelere daha fazla ilgi gösterdiğini göreceğiz. Bunun bir yolu bölgenin daha fazla tanıtılması ve anlatılması. Özellikle batı da yaşayan o bölgeye gitmemiş insanlara, o bölgeden tatları, renkleri, örf ve adetleri taşımamız gerekiyor'' diye konuştu.
     Türkiye'nin mayasındaki kardeşlik, birlik ve beraberliği en iyi temsil eden illerden birinin de Bitlis olduğunu ifade eden Yılmaz, Türkiye'nin sınırlarını aşan geniş bir coğrafya için önemli hizmetlerde bulunan insanların yetiştiği ortamı herkesin görmesi gerektiğini söyledi.
    
     -''Daha fazla özel sektör yatırımı istiyoruz''-
    
     Yılmaz, Türkiye'nin bir yandan geçmişine sahip çıkarken bir yandan da modernleşmesi gerektiğini bildirdi. Bölgenin, yapılan yatırımlarla güzel bir noktaya geldiğini dile getiren Yılmaz, şunları söyledi:
     ''Bundan sonra artık daha fazla özel sektör yatırımı istiyoruz. Doğu ve Güneydoğu'da pozitif ayrımcılığı zaten yapıyoruz. Geçmişte ihmal edilmiş bu yöreler, 70-80 yıl ihmal edilmiş, yeterince yatırım yapılmamış. Edebiyatını yapmışlar, romanını yazmışlar, hikayesini söylemişler, sinema filmini çekmişler ama gerçekten gelip yatırım yapmamışlar. Son 10 yılda bunu gerçekleştirdik. Daha da artarak önümüzdeki huzur ortamında çok daha iyi noktalara gidecek.''
    
     -Fatma Şahin-
    
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise konuşmasında, Bitlis'e hayran kaldığını kaydederek, bölgeye giderek tarihi dokusunu görmek, hissetmek ve yaşamak gerektiğini söyledi.
     Alim ve evliyaları olan Bitlis'in büyük bir tarih ve medeniyete sahip olduğunu vurgulayan Şahin, medeniyetlerin kendiliğinden oluşmadığını ve çok uzun asırların geçmesi gerektiğini dile getirdi.
     Şahin, ''Nemrut, Tatvan, coğrafyası sert, insanları mert olan Bitlis. Bunların hepsi birleşerek bir mozaik oluşturuyor. Bize düşen şey de bunun güzelliğini büyütmek'' diye konuştu.
     Küreselleşmeden şikayet edildiğini hatırlatan Şahin, ''Bizim buna karşı duracağımız çok önemli bir gücümüz var, yerel gücümüz. Bitlis'in gücünü, ülkenin gücünü ancak bu tür etkinliklerle korumak kollamak, yaşamak, yaşatmak, geleceğe taşımak, nesillerimize, çocuklarımıza öğretmek durumundayız'' ifadelerini kullandı.
     Konuşmaların ardından stantları gezen Bakan Yılmaz, sohbet ettiği vatandaşlara Bitlis'e gitmelerini önerdi. Gezdiği stantlarda ceviz kırıp bastona çekiçle vurarak şekil veren Yılmaz, halay çekip Bitlis'in yöresel kıyafeti şalşepik giydi ve kendisine ikram edilen yiyeceklerin tadına baktı.
     Bitlis ve ilçelerinin yöresel, kültürel özelliklerinin tanıtıldığı Bitlis Tanıtım Günleri, 7 Nisan'a kadar ziyarete açık olacak.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER