ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Aralık 2012 Cumartesi 23:51

"Birinci önceliğimiz, Trabzon’u kalkındırmaktır"


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon özelinde siyaset yapmak gibi bir hakları olmadığını belirterek, “Bizim buradaki birinci önceliğimiz, Trabzon’u kalkındırmaktır.” dedi.

        Erdoğan Bayraktar, Akçaabat ilçesinde Sivriburun Akçatepe Tesisleri’nin açılışında yaptığı konuşmada, şehri kalkındırmak ve insanlara yeni iş sahaları bulmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade etti.

        Açılışı yapılan tesislerin de bu gayretin sonuçlarından birisi olduğunu kaydeden Bayraktar, “Trabzon bir eğitim, kültür, üniversite, sağlık şehri ama turizm ve tarih bakımından da öne çıkartmak için büyük gayret gösteriyoruz, göstereceğiz. Akyazı’yı, sağlık tesislerini bitirme noktasında, yatırımı için sanayi sitelerini canlandırma noktasında gayret ediyoruz. Trabzonlular olarak çok daha yoğun çalışmaya, çok daha yoğun gayret göstermeye, birbirimize sarılmaya ihtiyacımız var. Trabzon’un özelinde siyaset yapmak gibi bir hakkımız yok. En iyi siyaseti kim yapıyorsa oyları onlara versin Trabzonlular. Onu bizim halkımız takdir eder. Bizim buradaki birinci önceliğimiz; Trabzon’u kalkındırmaktır. Trabzon’da kim taş üstüne taş koyuyorsa biz ona dua ederiz.” diye konuştu.

        Vatandaşlara, Trabzon’dan yetişen üst düzey işadamları ve bürokratların yakasını bırakmamalarını tavsiye eden Bayraktar, şöyle devam etti: “Kızarak, küserek bu işler olmaz. Kırmadan, dökmeden herkesin yakasından yapışıp getireceğiz ve buraya hizmet etmelerini sağlayacağız. Gelsin memleketini, baba ocağını görsün, empati yapsın ve burayı daha çok sahiplensin. Bunu işadamlarımızın da yapması lazım. Sadece devlet yatırımlarıyla olmaz.”

        Çevreyi de kullanarak korumak gerektiğinin altını çizen Bakan Bayraktar, “Kendi haline bırakırsan olmaz. Trabzonumuzun zor bir coğrafyası var ama topu topu 4 bin 600 kilometre kare onun için her tarafını işlememiz lazım. Buna gayret edeceğiz, Hükümetimiz de biz de Trabzon için gayret ediyoruz. Şehrimizi kalkındırmak için olanca gayretimizle çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

        Konuşmaların ardından Bakan Bayraktar ve diğer davetlilerce kurdele kesilerek tesislerin açılışı yapıldı. Törene, Bakan Bayraktar’ın yanı sıra Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, Akçaabat Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ve davetliler de katıldı.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER