ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Temmuz 2014 Cumartesi 21:11

’’Ben sizin yaşınızdayken görmedim ama...’’

Ben sizin yaşınızdayken görmedim ama...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Muradiye Camii’nin açılış törenine katıldı.


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eskiden tekke ve türbelerin kapatıldığını hatırlatarak, “Bu büyük zatlar büyüktür ki kendileri bir yerlere gitmezler. Ayağına çağırırlar. Onların ayaklarına gidersiniz. Yine aynı kişiler tarafından desteklenen cumhurbaşkanı adayı türbe ziyaretlerinde bulunuyor” dedi,

Bursa’nın simgelerinden biri olan Muradiye Camii’nin restorasyonundan sonra resmi açılışını yaptıklarını açıklayan Arınç, “600-700 yıl sonra İkinci Murat tarafından yaptırılan caminin orijinaline dönmesi beni ve sizleri mutlu etti. 1.5 trilyonluk masraf yapıldı. İtinalı bir çalışma ile camimiz güzel bir hal aldı. Bölge Müdürlüğümüz Bursa ve çevresindeki illerde güzel hizmetler yapıyor. Büyük ölçeklerde yapılacak iş kalmadı. Cami, medrese, külliye, çeşme hamam ne kadar vakıf eser varsa bunları ayağa kaldırmak istiyoruz. Bugün burada 12 türbe var. Bu türbelerin 3’te 1 bitmiş durumda, 3’te 1’i bir hamle ile bitebilecek durumdadır. Geri kalanlarda ise çalışmalar sürüyor. En kısa zamanda Bursamız, Muradiye’si ile büyük eserin tamamını bitirmiş olarak gündemine almış olacak. Başbakanımızın talimatlarıyla 12 yıllık dönemde 4 bine yakın vakıf eser restore edildi. Yıkılmış olanlar bile arşivdeki fotolardan istinaden, orijinal haline gelmiştir. 30 büyükşehrimiz var. Bursa Büyükşehir ilk 3 belediyemiz içinde vakıflara sahip çıkmayı kendisine kutsal görev olarak biliyor” dedi.



“GELDİĞİMİZ NOKTA GÜZELDİR, GEÇMİŞTE YANLIŞ YAPILDI”

Filistin’de, Gazze’de, Suriye’de, Irak’ta bütün coğrafyada Müslümanlıkları sebebiyle kendisine zulmedilen, ölüm kusulan bütün kişilere Allah’tan yardım dileyen Arınç, şöyle devam etti:

“Onlar da iftar ve sahurun sevincini, Ramazan’ın bereketine bir an önce kavuşsun. Dualarımızla onları unutmayalım. Biraz önce açılış merasiminde dikkat ettiniz mi? Orhan Camii imamı olan arkadaşımız Kur’an-ı Kerim’den bir sure okudu. Arkadan da biz bu konuşmaları yapıyoruz. Yaşım biraz ilerledi. Şöyle Kur’an-ı Kerim’i dinlerken 10-15-20 sene önce Kur’an-ı Kerim okuyup da başlayan bir tören hatırlamıyorum. Bazen yapılmaya çalışılıyordu, o zaman basının bütün kameraları onlara doğru döner, hatta sonunda bir Fatiha okunacaksa kim Fatiha okudu, yüzüne sürdü diye tek tek fotoğraflar çekerlerdi. Bir gün sonra gazete ve televizyonlarda valide Fatiha okurdu, üstelik elini de yüzüne sürdü. Törenden önce de Kur’an-ı Kerim okundu. ’Eyvah laiklik elden giderdi’ derlerdi. Şimdi bugünümüze bakıyorum geçmişte yapılan şeyler ne kadar komik şeylermiş. İrtica bununla mı gelirmiş? Laiklik bununla mı incinirmiş? Din ve vicdan özgürlüğü laiklik ile eşdeğerse bir cami açılışında veya hayır töreninde Kur’an-ı Kerim okumanın kime zararı varmış. Yıllar sonra normalleştik. Artık Kur’an, dualar, okunabiliyor. İnsanlar Allah’ın ismini zikredip konuşabiliyor. Geldiğimiz nokta güzeldir, geçmişte yanlış yapıldı. İnsanların dil ve vicdan özgürlüklerine yanlış müdahale edildi. Bugün artık iyi noktadayız.”



“’İRAN’DA AHMEDİNEJAD VAR, BİZDE DE BÜLENDİNEJAD’ DİYEN BAYKAL’IN KULAKLARI ÇINLASIN”

7 sene önce de bir cumhurbaşkanı seçimi yaptıklarını hatırlatan Arınç, “Ben de meclis başkanıydım. Cumhurbaşkanımızı nasıl seçeceğimize anayasadaki ilkelerden biliyorduk. O günlerde bana rahmetli Turgut Özal’ın demokrasi ödülünü verdiler. Ben de ödül töreninde meclis başkanı olarak yaptığım konuşmada şunları söyledim. Dedim ki; Rahmetli Özal da bir siyasetçiydi. Sonra cumhurbaşkanı oldu. 2 yıl kadar sürdü, Allah rahmet eylesin. Ama cenazesine 2 milyon insan katılmış. O 2 milyonun sevgisi nereden geliyor diye araştırdım. Kaldı ki ben de o tarihe kadar rahmetliye karşı siyaset yapmış, onu eleştirmiş bir insandım. Bu sevgi nereden geliyor. Çok fotoğraflar taradım. Fotoğrafların birisinde bir kişi elinde pankartı taşıyordu cenaze boyuncu. Pankartta ‘sivil, demokrat, dindar cumhurbaşkanım’ yazıyordu. Halka Özal’ı sevdiren bu 3 özelliğiymiş. Ben de o zaman bu kadar gürültü neden kopuyor anlıyormusunuz dedim. Sivil, dindar, demokrat birisi cumhurbaşkanı seçtirmemek için. Bu sözlerimden dolayı topa tutuldum, alay edildim, hakaretler yedim, Laiklik düşmanı olarak gösterildim. ’İran’da Ahmedinejad var, bizde de Bülendinejad’ diyen Baykal’ın kulakları çınlasın. Sadece bir sözüm için, ama hamdolsun ki onların dediği değil 4-5 aylık bir gecikmeyle Türkiye’de halkın istediği oldu” açıklamasını yaptı.



"ESKİDEN TÜRKİYE’DE TEKKE VE TÜRBELER KAPANMIŞTI"

7 sene öncesi ile şimdiyi karşılaştıran Arınç, “Şimdi nereden bu noktaya geliyorum. Allah’a ne kadar hamd etsem azdır. Cumhurbaşkanı adaylarımız var. Birisi imam hatip mezunu bununla da övünüyor. Onun Fatiha, Kur’an-ı Kerim okuması, kıraat etmesi birilerine çok yabancı gelmeyebilir. Ama bir başkası varki o da en önemli toplantısını esirgeyen, bağışlayan Allah’ın adıyla diye başlıyor ve Fatiha suresinin mealini okuyor. 7 senede nereden nereye geldik. 7 sene önce beni topa tutanlara, gazetelere, meclis tutanaklarına bakarak görebilirsiniz. İşte aynen onlar da bugün ortaya sürdükleri adayın arkasından Fatiha suresinin mealini vererek konuşmaya başlıyorlar. Allah’a binlerce şükürler olsun, Türkiye bugünleri gördü. Ben sizin yaşınızdayken görmedim ama anlatılanları yazılanları biliyorum. Eskiden Türkiye’de türbe ve tekkeler kapanmıştı. Hala bununla ilgili kanun var. Daha sonra türbeler kaçak olarak açıldı ama ziyaretler yasaktı. Bu büyük zatlar büyüktür ki kendileri bir yerlere gitmezler. Ayağına çağırırlar. Onların ayaklarına gidersiniz. Yine aynı kişiler tarafından desteklenen cumhurbaşkanı adayı türbe ziyaretlerinde bulunuyor. Allah’a hamd olsun ki İslam’ın, Kur’an’ın üzerini örtmeye çalışırsanız çalışın, Müslümanları ne kadar küçük görmeye çalışırsanız çalışın, üzerine kara bir şalla örtemeye nasıl çalışırsanız çalışın, o günün birinde güneş gibi parlıyor. Doğudan, batıdan batıyor ama güneşi göremeyen ülkeler aydınlanıyor, onlar da ışıktan yararlanıyor” şeklinde konuştu.

(İHA)







KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER