ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ocak 2014 Salı 16:48

Bediüzzaman'ın eserine bu notu yazdı

Bediüzzamanın eserine bu notu yazdı

Bediüzzaman Said Nursi'nin bir arzusu daha gerçekleşti. Başbakan Erdoğan da bu eserin üzerine duygularını yazdı.


Risale-i Nur Külliyatı'ndan İşarat'ü-l İ'caz adlı eser Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basıldı.

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinin katılımıyla gerçekleşen Cumartesi günkü programda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan eserin üzerine, "Merhum Üstadımızın arzularının yerine getirilmiş olmasının huzuru içindeyiz. Devamı niyetiyle..." yazarak eseri Bediüzzaman'ın talebelerine takdim etti.

Said Nursi'nin talebelerinden Hüsnü Bayramoğlu eserin üzerine, "Üstadımız Said Nursi Hz.'nin en mühim arzusunun tahakkukunu görmekle bu eserin basılmasına binlerle teşekküler ve çok güzel intizamlı olmasını tebrik eder devamlarını temenni ve niyaz ederiz." diye yazarken; Abdullah Yeğin de, "Cenab-ı Hak Adil-i Mutlaktır. Acele etmez" ifadelerini kullandı.

MEHMET FIRINCI ERDOĞAN'A İLETMİŞTİ

Bediüzzaman'ın talebelerinden Mehmet Fırıncı, Başbakan Erdoğan'la 2012 yılının aralık ayında yaptıkları görüşmede, "din ilimleri ile fen bilimlerinin birlikte okutulacağı üniversitelerin açılması, Ayasofya'nın tekrar cami olarak ibadete açılması ve Risale-i Nur'ların Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından neşredilmesi" talebini ilettiklerini belirtmişti.

BEDIÜZZAMAN'IN ARZULARINDAN BİRİ GERÇEKLEŞTİ

Bediüzzaman Said Nursi'nin gayeleri arasında, Risale-i Nur'ların Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından neşredilmesi bulunuyordu. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER