ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Aralık 2013 Çarşamba 10:11

Bedelli Askerlik bekleyenlere kötü haber

Bedelli Askerlik bekleyenlere kötü haber

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bedelli askerlik tartışmalarına son noktayı koydu.


Aselsan fabrikası açılışı için geldiği Kazakistan'ın başkenti Astana'da basın mensuplarının gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtlayan Yılmaz'ın açıklamaları şöyle:

BEDELLİ ASKERLİK: Genelkurmay'ın böyle bir çalışması yok. Olmaz da. Bedelli askerlik daha geçen yıl uygulandı. Askerlik süresini de yeni kısalttık. Bunu bir daha konuşabilmek için bir 10 yıl daha geçmesi lazım.

Konunun kesinlikle gündemde olmadığını ve olmayacağını vurgulayan Yılmaz, "Daha 10 yıl bedelli askerlik olmaz" dedi.

YÜKSEKOVA: (Yüksekova'daki olaylar) Karşıdaki yapı tek bir parça değil ve örgüt ne yapacağını bilemiyor. 

Biz ise ne yapacağımızı biliyoruz. Bu problemin ortadan kalkmasını istiyoruz. Bu milletimizin talebi. Akamete uğratma girişimleri olacaktır. Bu süreç zordur. Ama zorluğuna rağmen sürdürmek lazım. Bu süreç kesilmez devam eder. Önemli olan, bu tip girişimleri marjinal hale getirmek. Bunun yolu da halkın sürece destek olmasından geçiyor.

GÜÇLENDİRİR: (ABD ambargo uygular mı) Çin füzesi tercihi nedeniyle böyle bir şey beklemiyoruz. Olmaması da gerekir. Herhangi bir sebepten dolayı, 1974'teki gibi ABD'yi yanımızda göremezsek, bu ancak bizi daha fazla güçlendirir. Her yıkılış bir yürümeyi öğretir. Belki biraz yolumuzu uzatır ama sonunda dışarıdan temin ettiklerimizi kendimiz üretir hale geliriz.

ANKA'NIN DÜŞMESİ: TSK envanterine giren insansız hava aracı değl, test amaçlı olarak Nisan'dan bu yana uçan ANKA kırıma uğradı. Daha önce de bir kırım olmuştu. Her seferinde yeni dersler çıkarılıyor. İlk kazadan sonra ANKA'nın beynini kendimiz üretmeye başladık. İnşallah hep daha mükemmele gidecek. 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER