ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Nisan 2013 Çarşamba 17:12

BDP'li Demir: Akil insanlar objektif değil


 BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, 'Akil insanlar' listesi ile ilgili, “Objektif olma kriterlerini çok da taşımıyorlar, diye düşünüyorum.” dedi.

BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Açıklanan akil insanlar listesi ile ilgili bir soru üzerine Çelik, “Genel olarak liste şeffaf ve aleni yürümemiştir. Taraflar bir masanın etrafında toplanarak, akil insanlar kimlerden oluşmalıdır, akil insanlardan beklentimiz nedir, akil insanlar hangi görevi hangi sorumluluğu üstlenecek, hangi bütçeyle nereye, ne zamana kadar ve hangi aşamaya kadar yürüteceği konusunda bir ortaklaşma olmalıydı.” dedi.
Heyette olan kişilerin, hiçbir zaman siyasi partilerden birine ya da taraflardan birine angaje olan, onların düşüncelerini savunan pozisyonda ve kişilikte olmaması gerektiğinin altını çizen Çelik, “Bu anlamıyla listede son yıllarda AKP’nin bizzat savunucusu durumunda olan, köşe yazısında ya da kürsüsünde dile getirdiği düşünceleri birebir AKP ile örtüşen pozisyondadır. Bir kısmı da bizimle birebir örtüşen bir pozisyondadır. Bu anlamıyla da akil insanların objektif olma kriterlerini çok da taşımıyorlar, diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER