ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Nisan 2013 Pazartesi 16:08

"Başbakan'ın oğlu ayran işine mi giriyor?"


CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Kuş gribinden sonra Unakıtan’ın çocukları likit yumurta çıkardı. Başbakan’ın oğlu da holdingleşiyormuş. Ayran işine mi giriyor, merak ediyorum." dedi.

Muharrem İnce, kuruluş yıldönümü dolayısıyla Parlamento Muhabirleri Derneği’ni ziyaret etti. İnce burada gündeme ilişkin soruları da yanıtladı. Başbakan Erdoğan’ın ‘milli içkimiz ayran’ açıklamalarını değerlendiren İnce, "Benim korkum şu. Kuş gribinden sonra Unakıtan’ın çocukları likit yumurta çıkardı. Acaba bu Başbakan’ın oğlu da holdingleşiyormuş. Ayran işine mi giriyor, merak ediyorum. Bunun altında bir şeyler var." diye konuştu.

İnce başka bir soru üzerine, "Başbakan, 'CHP, İşçi Partisi'nin güdümüne girdi' diyor. Biz doğru bildiğimizi yapıyoruz. Kimsenin güdümüne girmedik. PKK’nın taşeronu değiliz. PKK’nın taleplerini yerine getiren siyasi parti de değiliz. Biz doğru bildiklerimizi yapıyoruz. Bizi küçümsemek için İşçi Partisi’nin güdümüne girdiler, falan. Başbakan kimin güdümüne girdi, ona baksın. Biz Başbakan gibi gömlek değiştiren tiplerden değiliz. Duruşumuz net." dedi.

"CEMİL ÇİÇEK, İNANDIRICI DEĞİL"

Genel Kurul’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e yönelik sözleri nedeniyle kınama cezası alan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç hakkında Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in parti yönetimine yazdığı yazının hatırlatılması üzerine İnce, "Geçmişte Bülent Arınç, Güldal Mumcu’nun odasını basmıştı. O zaman bu Meclis Başkanı sesini çıkarmadı. Sonra Aylin Nazlı Aka’ya hakaret etti, o zaman da senini çıkarmadı. Bu olayda Meclis Başkanı inandırıcı değil. Yani, yarın AKP’li bir milletvekili bu tür bir söz ettiğinde o cesareti gösterebilecek mi, Başbakan yaptığında gösterebilecek mi? Çiçek’in tavrı, ‘ben bir şey buldum buradan CHP’yi yıpratabilir miyim, tavrı." ifadesini kulandı.

"ÇİÇEK, BAŞBAKAN’A KARŞI DİK DURABİLECEK Mİ YOKSA ÖZEL KALEMİ Mİ OLACAK?"

Yarın akşam Meclis Başkanı’nın Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleri ile bir araya geleceğinin hatırlatılması üzerine İnce, "Sürecin bittiğini, tamamlandığını Başbakan mı belirleyecek, Cemil Çiçek mi belirleyecek. Önce görelim bakalım Cemil Çiçek bu iradeyi gösterebilecek mi? Yani yasamanın başı olabilecek mi? Başbakan’a karşı dik durabilecek mi, yoksa onun özel kalem müdürü mü olacak?" şeklinde konuştu.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER