ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Aralık 2013 Pazartesi 11:28

Başbakan'dan ünlü gazeteciye red

Başbakandan ünlü gazeteciye red

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Altaylı'nın büyükşehir adaylık başvuru talebini reddetti.


YAZETE.COM / ÖZEL HABER

Yerel seçimler yaklaşırken siyasi partilerin adayları da belli olmaya devam ediyor. Aday olmak isteyen bürokratlar bir bir istifa ederken tanınmış yüzler adaylık başvuru taleplerini kabul görene kadar sessizce sürdürmeye özen gösteriyor.

FATİH ALTAYLI MEMLEKETİNİ İSTEDİ

Haberturk gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve köşe yazarı Fatih Altaylı memleketi Van'dan Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı talebini danışmanları aracılığı ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ilettiği ve red cevabı aldığı öğrenildi.

Fatih Altaylı ve Ciner Grubu'nun hükümete yakınlığı bilindiği halde ünlü gazetecinin bu talebinin kabul görmemesi merak konusu oldu.

BAŞBAKAN O YAZILARI UNUTMAMIŞ

Altaylı'nın talebinin red olmasının nedeni eskiye dayanıyor. Köşe yazarının başörtülü kadınlar için kullandığı küfür ve hakaretlerin Başbakan Erdoğan'ın hafızasından silinmediği ortaya çıktı. Ayrıca Altaylı Erdoğan hakkında da ağıza alınmayacak yazılar kaleme almıştı.

İŞTE FATİH ALTAYLI'NIN ERDOĞAN'A HAKARET İÇEREN YAZILARI

03:11:1998 tarihli Hürriyet
(...)Tayyip Erdoğan şiiri eksik okumuş. Bence şöyle olmalıydı:‘‘Camiler kışlamız, bançeleri cephaneliğimiz...’’Erdoğan'ın şiirinin ne anlam taşıdığı böylelikle daha iyi ortaya çıkıyor galiba..Türkiye'de 100 bini aşkın cami var.

Bu camilere gidip ibadet edenlerin yüzde 99.9'u pırıl pırıl insanlar. Ne dinin siyasallaştırılmasıyla ilgileri var, ne de ibadetin partileştirilmesiyle.
Ama Tayyip Erdoğan gibiler, Türkiye düşmanlarına yol göstererek, en başta tertemiz milyonlarca Müslümanın rahatını kaçırıyorlar.

26.04.2002 tarihli Hürriyet:
(...) 'Zaten Tayyip Erdoğan da 'huzur arayan' Türk siyasetine uymuyor. Yakışmıyor. Sadece 'kirli' geçmişiyle değil, 'yetersizlikleriyle' de yakışmıyor. Görülüyor ki, yeni dönemde artık 'Tayyip'lere' yer yok.
Ben AKP'nin 'Tayyip ısrarı'nı da anlamıyorum.
Bilgisi zayıf, deneyimi eksik, eğitimi yetersiz, yabancı dil bilmez bir adam. Polemikçilik, demagogluk lider olmaya yetiyorsa amenna. 21. yüzyılın dünyasında dünya siyasetinde var olmak isteyen bir Türkiye'nin önderi olacak adam değil çok belli.
Bırakın onu Türkiye'yi yönetecek çapta dahi değil.'

***

18 Nisan 2002:(Tayyip Erdoğan'ın 'Değiştim.' demesi üzerine yazıyor.)
(...)
Ben komünistken liberal olan gördüm.
Liberalken sosyalist olan gördüm.
Sosyalistken, oportünist olan gördüm.
Hepsiyken Makyavelist olan gördüm.
Ama Tayyip Erdoğan gibisini görmedim.
Ne oldu, iki kere ABD'ye gitti, iktidarın kokusunu aldı 'dinsiz' mi oldu?
'Referansı' artık İslam değil mi?
Artık dünyada 'hak düzeni' istemiyor mu?
Ve tabii eğer bütün bunlardan 'döndüyse'...
Bu kadar radikal bir 'dönek'e, bu milllet nasıl güvenecek?
Bir daha ne zaman ve nereye döneceğini kim bilecek?' 

BAŞÖRTÜLÜLERE HAKARET VE KÜFÜR İÇEREN İFADELERİ

FATİH ALTAYLI O DÖNEM NE SÖYLEMİŞTİ?

Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Radyo D'de yaptığı Bab-ı Ali Yokuşu isimli programda gazete haberlerini okuyan Fatih Altaylı, Hürriyet gazetesinin manşetini okuduğu sırada Marmara Üniversitesi önünde bekleyen başörtülü öğrencilere hitaben, "Fa..., aşağılık şer...ler" diye saldırıda bulunup öğrencilerle ilgili aynen şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bir kadın var orada (Hürriyet gazetesinin manşetinde yeralan başörtülü öğrenciyi kasdederek) kadın olduğunu da hiç zannetmiyorum. Bu büyük ihtimalle bir fa.... Bir pankart açmış, öğrenci değil o, buraya getirilmiş bir fa.... Üniversite önünde eylem yapanların arasında bakıyorum da öğrenci yoktur. Belki bir iki tane. Bunlar kevaşe kevaşe. Toplanmışlar oraya ellerinde "7.4 yetmedi mi?"pankartı. Bunlar şeytana tapanlar. Satanistler ve şeytanla işbirliği halinde oraya toplanmışlar.Bunları odunla döveceksin. Zaman zaman kimi askerlerin gereksiz çıkışlar yaptıklarını düşünürdüm ama bunlar hiç gereksiz değilmiş. Bu aşağılık köpek sürüsüne az bile yaptıkları. Bunlara daha örgütlü çıkışlar yapmak lazım. Bunlara balans ayarı lazım; balans ayarı. Bunları takacaksınız rot balans makinesine döndüre döndüre balans yapacaksınız; aşağılık şer...ler."

O SES KAYDINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

KAYNAK:
yazete.com
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER