ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Temmuz 2014 Pazar 18:23

Başbakan'dan İhsanoğlu'na ilk çıkış

Başbakandan İhsanoğluna ilk çıkış

Başbakan Erdoğan Erzurum'da çatı adayı Eklemeddin İhsanoğlu'na sert cevap verdi.


Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Erzurum'da düzenlenen mitingde halka hitap etti..

Başbakan, Erzurum mitinginde yaptığı konuşmasında "Bir adaya soruyorlar; siz yollarla ilgilenecek misiniz? O da "Benim yollarla ne işim var." diyor. Bunlar monşer." dedi.

 İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

-Cumhurbaşkanının yolla işi olmaz mı, metroyla işi olmaz mı, tünellerle, viyadüklerle işi olmaz mı? Bunlar monşer, monşerlerin bu tür şeylerle işi olmaz.

- Bizim kutlu davamızın adı hizmet davasıdır ama Pensilvanya'nın anladığı manada hizmet değil. Halka hizmet, Hakk'a hizmettir, bu anlamda. Bizim kutlu yolculuğumuz bir hizmet yolculuğudur. İster belediye başkanı, ister bakan, ister başbakan, ister cumhurbaşkanı olsun.

-Salonlardan salonlara değil şantiyelerden şantiyelere koşan bir cumhurbaşkanı göreceksiniz. Hak için halk için, Hakk'a ve halka hizmet için çalışan, didinen bir cumhurbaşkanı göreceksiniz..

- Dadaş sen böyle yiğit durduğun sürece kimsenin eli bu ülkeye uzanamaz. Milli irade hırsızlarına ders verdiniz. Her birinizden Allah razı olsun. şimdi yeni bir seçime hazırlanıyoruz. 10 Ağustos'ta ilk kez halk cumhurbaşkanını doğrudan seçecek.Vekiller değil asıllar seçecek.

- 2007'de 10. Cuhmurbaşkanın süresi dolunca adayımızı belirledik. 367 diye bir hukuk cinayeti işlediler. Bunu kim yaptı? CHP. Bir de CHP'nin yandaşı eski hukukçular. AK Parti'ye cuhmurbaşkanı seçtirmediler. Biz de halka gittik. Halkımız bize yüzde 47 oy oranı verdi. Bırakın Cumhurbaşkanını halk seçsin dedik. İki dönem seçilsin dedik.

- Çankaya'dan veto yedik. Bu sefer halka gittik. Cumhurbaşkanını halk seçsin mi seçmesin mi dedik. Siz yüzde 69'la halk seçin dediniz.
Ey CHP, MHP ve HDP siz hangi yüzle halkımızdan oy isteyeceksiniz? Biz mutluyuz. Halkımızla yola çıktık yürüyoruz.
Onlar halkımıza efendilik yapmak istediler. Biz ise hizmetkar olmaya geldik.
10 Ağustos'ta Cuhmurbaşkanını siz seçeceksiniz. Bugüne kadar Türkiye'de 11 cumhurbaşkanı görev aldı. Birkaç istisna dışında hemen hemen hepsinde büyük olaylar çıktı.

- Milletimiz sandığa gidecek oyunu kullanacak. 12. Cumhurbaşkanını inşallah milletim seçecek. 3 Kasım 2002'de göreve gelirken ne dedik Yeter artık söz de karar da milletin.
Biz size güveniyoruz. Siz ne dersiniz en güzeli odur. Çünkü siz 1000 yıllardır devam eden kutlu yürüyüşün temsilcilerisiniz.

Anadolu ve Trakya her meselede hakkın yanında duracak bir birikime sahiptir.
Milletin bu ferasetine bunlar inanmadı. Rahmetli Menderes bu milleti anladı ve millet onu sevdi. Bu CHP Menderes'i idam ettirdi.

- Darbeleri savunan kim? CHP. Bu CHP halkın seçimine hayır dedi. Şimdi utanmadan oy istiyor.
Sizin tarihiniz ne emrediyorsa onu yapacaksınız. Pensilvanya'ya da en güzel cevabı siz vereceksiniz.
Gerekli dersi alacaklar. Milli güvenliğimizi tehdit edenlere en güzel cevabı siz vereceksiniz. MHP ile CHP'nin bir farkı kaldı mı?

- Bu Bahçeli depremin altında kaldı. Bunlar başaramadılar. Bingöl'ü yeniden kurduk. Simav'ı, Van'ı yeniden kurduk. Neden inanıyorduk o yüzden üstündük. Bunlar ortaya bir siyaset koyamadı.
Bu MHP'nin başındaki zat bu CHP'nin başındaki zat gibi Erdoğan'a küfür edersem oy alırım zannettiler.
CHP ve MHP'ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. Siz bunların mı peşinde olacaksınız. Yoksa bu ülkeye hizmet edenlerin mi peşinde olacaksınız?

- Bunların bir adayı yok. Emir veriyorlar. Bunlar da ikiletmeden yerine getiriyorlar.
Dadaşlar biz bu yola kefenizimizi giyerek çıktık. Göreve geldik bir Türkiye vardı: Eğitim çökmüştü. Şu ana kadar yaptığımız derslik sayısı 250 bin.
10 milyon tablet ihalesi var. Her eve tablet girecek.

- Sağlıkta neler yaptığımızı biliyorsunuz. Şehir hastaneleri, Eğitim araştırma hastaneleri devam ediyor.
Bu CHP'nin genel müdürü SSK'nın başındayken hastalar rehin kalıyordu.
Biz ecdadımız Fatih'in izinden yürüyoruz.-

 

- Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan:"Salonlardan salonlara değil şantiyelerden şantiyelere koşan bir cumhurbaşkanı göreceksiniz. Hak için halk için, Hakk'a ve halka hizmet için çalışan, didinen bir cumhurbaşkanı göreceksiniz.
- Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan:"Salonlardan salonlara değil şantiyelerden şantiyelere koşan bir cumhurbaşkanı göreceksiniz. Hak için halk için, Hakk'a ve halka hizmet için çalışan, didinen bir cumhurbaşkanı göreceksiniz.
KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER