ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Haziran 2013 Salı 14:11

Başbakan'dan Alabora'ya gönderme!

Başbakandan Alaboraya gönderme!

Gezi Parkı eylemleri sırasında attığı tweet'le tartışılan Mehmet Ali Alabora'ya Başbakan Erdoğan'dan ince hatırlatma.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında partililere hitap etti.

Gezi Parkı eylemlerinde açıklamalar yapan oyuncu Mehmet Ali Alabora attığı tweet'le bir anda eylemin simgesi olmuştu. Alabora'nın birçok tartışmayı da beraberinde getiren o tweet'i ile ilgili bugün Başbakan Erdoğan konuştu. Erdoğan konuya ilişkin "banka reklamlarında oynayıp kapitalizmi eleştirenler ne kadar solcuysa bunlar da inanın o kadar solcu." dedi.

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Cumartesi Ankara'da yüzbinlere, pazar günü ise Kazlıçeşme'de Cumhuriyet tarihinin en büyük mitingini yaparak yerel seçimlerin başlangıcını yaptık.

"İŞTE DEMOKRASİ BUDUR!"

Kazlıçeşme'de toplanan 1 milyon insan miting sonrasında sessiz sakin dağılmıştır. İşte demokrasi budur! Sadece alan değil, alana gelen yollarda kilometrelerce insan seli vardı. Bu miting milletimizin bu olaylara tepkisini göstermiştir.

MHP, Saadet, BBP ve inanıyorum ki CHP ve BDP'den de insanlar büyük Türkiye'yi savunmak, yakıp yıkmaya karşı çıkmak için oradaydı. Miting sonrası milyonu geçen vatandaşlarımız hiçbir şeyi yakıp yıkmadan evlerine gitmiştir. Bize devamlı Taksim'de toplananların mesajını aldınız mı diyenler, Sincan ve Kazlıçeşme'deki mesajı almışlar mıdır?

Maalsef mermi neticesinde 2 polisimiz yaralandı. İnşallah görevlerine sağlıkla dönerler. Polis biber gazı kullandı diye yapılmayan kalmadı. Dünyaya polismizi böyle lanse ettiler. 

Belli medya kuruluşmarı bu tertip için hazırlıklıydı. Belli örgütler mihraklar hazırlıydı, kamu binalarına çok üğır şiddet uygulanırken, çarpıtılarak çevre eylemi gibi lanse edildi. Herşey çok güzel profesyonelce hazırlanmıştı. Uluslararası medya bu tertibin içindeyken olmayanları içine çekecek şekilde hazırlıklıydı. 

"YALANLARA KARŞI HALKI DİKKATLİ OLMAYA DAVET EDİYORUM"

Yurt dışında ördek avında yaralanan kişi panzer altında ezilmiş gibi lanse edildi. Suriye'de yaralanan kişi CHP'li vekil tarafından Taksim'de yaralanmıyo gibi gösterildi. Nice iftira bilgi belge dolaşıma sokuldu. Herkesi daha dikkatli olmaya olayları iyice analiz ederek karar vermeye davet ediyorum. Herkesi daha dikkatli olmaya davet ediyorum. Güvenlik güçlerimiz son derece sabırlı ve sağduyulu şekilde şiddet eylemlerine karşısında mücadele vermiştir. Demokrasi sınavından başarıyla geçmiştir!

İlkesi olmayan yalana iftiraya kandırmaya dayanan hiç bir hareket arkasına halkı alamaz. Halk evlerinde sabırla gelişmeleri izlemiş, bu oyunu bozmuştur.

"İÇERİDE HAİNLER DIŞARIDAKİ İŞBİRLİKÇİLER"

İçerideki hainler dışarıdaki işbirlikçiler milletin gerçek hissiyatına bakmak istiyorlarsa bu hafta Erzurum'a Kayseri'ye baksınlar. Partisi ne olursa olsun hepsini bekliyoruz. Büyük Türkiye'ye sahip çıkan herkesi bekliyoruz. Gezi parkı halkın diyorlardı. İngilizce olarak anlattılar, sorunlarını anadoluya anlatamadılar. BBC'ye CNN'ne anlatılar. Cünkü arasında anadolu yok, trakya yok.

Bunlara insana yönelik bir sevgi yok. Bunların herşeyi menfaate dayalı.  Aklı selim galip geldi beklediklerini alamadılar. Güya emeğin yanındalar. Son yıllarda hangi eylemlerde yer aldıklarına lütfen dikkat edin.

MEHMET ALİ ALABORA'YA GÖNDERME! 

Statükoyu savunmada en ön saftalar, bunlar baş provokatörler, baş piyonlar, banka reklamlarında oynayıp kapitalizmi eleştirenler ne kadar solcuysa bunlar da inanın o kadar solcu. Kimin ne olduğunu milletçe gördük.

"TENCERE TAVA ÖZGÜRLÜK MÜ?"

Bir tarafta namaz kıldılar, Bir tarafta camide alkol kullandılar, başörtülü kızlarımıza el uzattılar, uzatmaya devam ediyorlar. Bir tarafta ağaçları söktüler, saksıları tarumar ettiler. Beni üçe kadar rahatsız etme hakkın var mı? Senin böyle bir hukuk anlayış söz konusu mu? Tencere tava çalmayı bile özgürlük olarak niteleyenler var. Özgürlük anlaşıyı da farklı. Bu oyun artık bozulmuştur. 

Masum sivil demokratik hak arayışlarla art niyetli şiddet kullananları birbirinden ayırdık. Yargı kararını bekleyeceğiz dedik, lehte karar çıksa bile plebisit yapacağız dedik. Halk olumlu karar verirse yapacağız dedik. Ama hayır derse yapmacağız dedik.

"KİRLİLİK BUNLARIN RUHUNDA VAR!"

Gezi Parkı'nı işgalcilerden temizledik, çiçek dikiliyor. Bütün bu projeleri açıkladığımız zaman istanbul halkı heyecanı yaşadı. gezi parkı halkın olsun diyorlardı anında çark ettiler. Halk oylamasını kabul etmeyiz dediler. Taksim'i işgalcilerden temizledik. Oralardaki ağaçlar yeniden dikiliyor. Dün bir profesör utanmadan çöplükten geçilmiyordu diyordu.

Ayıptır sen taksim meydanını hiç gezmedin. Temizlikse AK Partii belediyelerin en büyük başarısıdır. Sen bunları nasıl söylersin. Kirlilik bunların ruhunda var.

Bu huzurlu ülkeyi ne oldu da böyle karıştırdınız . Kimin oyununa geldiniz? Vatandaş bakıyor ki heryerde taciz. Ya senin yüreğin varsa çıkarsın konuşursun anlatırsın. Ama bunlar ne düşüncelerine güveniyorlar ne inançların... Bizim düşüncelerimize güveniyoruz.  İnançlarımıza güveniyoruz. Bunların kadir kıymet diye bir şeyleri yok. 10 YILDA GELDİĞİMİZ NOKTAYA BAKSINLAR...

Esnaf bunlardan "İllallah" dedi. Biz bu vatandaşa istedikleri her şeyi verdik. Burslar 1'e 10 katladı. Harçları  kaldırdık.

Bu kadar gencinin hakkını koruyan bir iktidar ve yapılanlara bakın... Üniversiteler açtık. Biz bir suç mu işledik? Bazı kendini bilmez müdür ve öğretmenler (Bizim için öğretmen baş üzerinde tutulur) bu yavrularımızı sokağa döktüler. Kavgayı liselerimize soktular. Polisimizi daha da güçlendireceğiz. Bu olayları tüm boyutlarıyla analiz edeceğiz.

"KILIÇDAROĞLU CHP'Yİ TEPETAKLAK ETTİ"

Bu hususa dikkat! Şimdi burada bir hususa dikkat çekmek istiyorum. 22 Mayıs 2010 tarihinde CHP kurultay yaptı. Şu anda bulunan zat  kaldı. Sürekli kendi söylediğini kendi yalanladı. Son derece ilkesiz tutarsızdı. O kadar ki oy kullanacağı sanıdığ bile bulamadı. Bu genel başkan büyük umutla karşılandı. Ancak bu  yeni genel başkan büyük hayal kırıklığına neden oldu.

Değişir denildi. Lider olamadı ancak müdür olabilir. 3 yıla geçmesine rağmen CHP'de genel müdür olarak kaldı. Genel müdür olarak SSK'yı nasıl batırdıysa CHP'yi tepe taklak aşağı çekmeye başladı. Türkiye'de muhalefetin olmamasın büyük boşluk olarak görüyoruz..

Bizim polisimize en ağır ifadelerle küfür ediyor. Biz kendimizden vazgeçtik onlara küfür ediyor. Bir başka vekil eylemcilere para veriyor. 

Çapulculuğu öğrenemeyenler var. (Şırnak'tan gelen grup tezahüratlarma salonu inletiyor) Bu Hatice kardeşimiz Şırnak'ta AK Parti'nin muhafazakar demokrat kimliğinin mücadelesini başarılı şekilde veren bir kızımız. 

"NİYE O ANITI TEMİZLEMEDİNİZ?"

CHP aylardır susmadı. CHP cumhuriyetin en köklü partisiydi, bölücü başlarını resmi var, diğer yanda Atatürk resmi var. Niye o anıtı temizlemediniz?

Kim temizledi bu milletin polisi temizledi. İrili ifaklı örgütlerin sığınağı haline gelen CHP tarihin en rezil günlerini yaşar hale gelmiştir. Polis emirlere itaat etmesin diye çağrı yapıyor. CHP genel başkanı gibi değil terör örğütü başı gibi davranıyor. 

Biz birileri gibi ölde ölelim vur de vuralım demeyiz. Her şer'de bir hayır vardır. Kenetlenip birlik olacaz. Demokrasi ve özgürlükleri ileri taşıyacağız.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER