ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Aralık 2013 Pazar 00:35

Başbakan, Rize Belediye Başkanı'nı aday göstermeyecek

Başbakan, Rize Belediye Başkanını aday göstermeyecek

Başbakan Tayyip Erdoğan, Kürt sorununa ikinci eş çözümü öneren Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’yı yeniden aday göstermeyecek.


Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 2014 yerel seçimlerinde memleketi olan Rize Belediye Başkan adayı olarak mevcut belediye başkanı Halil Bakırcı’nın yerine Gazi Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof.Dr. Reşat Kasap veya Haber7 genel yayın yönetmeni İbrahim Erdoğan'ı aday göstermesi bekleniyor. 

KAOS ANALİSTİ VEYA GAZETECİ ADAY

İstatistik alanındaki uzmanlığıyla tanınan ve UNESCO Türkiye Komitesi Temel Bilimler Komitesi üyesi de olan Prof.Dr. Reşat Kasap ’ın biyografisinde yer alan bilgilere göre ilgi alanları arasında, “çok değişkenli zaman serileri analizi, modelleme ve simülasyonu, spektral analiz, kaos analizi” yer alıyor. 

Uzun yıllardır gazetecilik yapan İbrahim Erdoğan ise halen Haber7.com haber sitesinin genel yayın yönetmenliğini yapmaktadır.

''HISIMLIKLA HASIMLIK KALKAR''

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Kürt sorununun çözümüne yönelik yaptığı açıklamalarla büyük tepki toplamış ve ikinci eş formülüyle gündem olmuştu. “Güneydoğu bölgesinde yaşayan insanımızın ekonomik zorluklar ve terör belasından dolayı karşılaştıkları mağduriyetleri biliyoruz. Maddi durumu güçlü vatandaşlarımız bu bölgede yaşayan bayanlarla ikinci ya da üçüncü evlilikierini yaparak hısımlık bağları oluşturmaları gerekir. Eşinden çocuğu olmayan vatandaşlarımız da dini nikâhlı olarak bu bölgelerden kız alarak evlenebilirler” açıklamalarıyla tepki çeken Bakırcı, “Bu bölgelerden evlilik ve hısımlıkları artırarak, devletin de teşvikiyle önümüzdeki 30 yıl gibi bir sürede yaşanan sorunların aza ineceğine ve çözüleceğine inanıyorum. Yoksa askeri yöntemle kavga ve dövüşle çok ciddi bir şekilde çözüleceğine ben inanmıyorum” demişti. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER