ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Nisan 2013 Pazartesi 16:12

"Başbakan, Perinçek hayranlığına mı düştü"


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘MHP İşçi Partisi’nin yedeği haline geldi’ şeklindeki sözleri için, "Sayın Başbakan son aylarda, çözüm sürecinin başladığından bu yana dengesini kaybetmiş ağzından çıkanı kulağı duymaz hale gelmiştir. Şimdi de diğer bir siyasi genel başkanının tutukluluğunu ortadan kaldıracağı yerde, onun etrafında muhalefeti toplamanın mantıklı hiçbir izahı yoktur. Bu İşçi Parti hayranlığı nerde başladı, Öcalan’dan sonra Perinçek hayranlığına mı düştü, bilemiyorum." dedi.

Devlet bahçeli, Ankara Gölbaşı’nda bir açılış programının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Başbakan Erdoğan’ın MHP’yi İşçi Partisi’ne benzetmesi ile ilgili olarak Bahçeli, "Sayın başbakan son aylarda, çözüm sürecinin başladığından bu yana dengesini kaybetmiş ağzından çıkanı kulağı duymaz hale gelmiştir. Şimdi Abdullah Öcalan’a siyaseten ön açmıştır. Şimdi de bir siyasi genel başkanının tutukluluğunu ortadan kaldıracağı yerde tutup ta muhalefeti onun etrafında toplamanın mantıklı hiçbir izahı yoktur. Bu İşçi Parti hayranlığı nerde başladı, Öcalan’dan sonra Perinçek hayranlığına mı düştü, bilemiyorum." diye konuştu.

"HALKIN TEPKİSİNİ SAPTIRMASIN"

Akin insanlara gittikleri yerde gösterilen tepki için ise Bahçeli, devletin tüm imkanlarının kendisinde olduğunu belirterek, halkın tepkisini saptırmamasını istedi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in Çözüm Komisyonu ile ilgili olarak CHP ve MHP’ye göndereceği yazının kendilerine ulaşıp ulaşmadığına ilişkin bir soruya ise Bahçeli, "Yazı henüz gelmemiştir. Gelse de nezaketen gönderilmiş bir yazıdır. MHP’nin Çözüm Komisyonu ile ilgili tavrı çok nettir. İmralı canisinin önermiş olduğu bu çözüm komisyonu ya da hakikatler komisyonuna MHP’nin katılması, üye vermesi ve kabul etmesi mümkün değildir." diye cevap verdi.

"AYRANI İÇKİ İLE İZAH ETMESİ BİR BAŞKA YANLIŞLIKTIR"

Son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ayran milli içeceğimizdir’ sözünün hatırlatılması üzerine Bahçeli, şöyle konuştu: "Ayran Anadolu’da halkımızın katık diye nitelendirdiği, ekmeğinin yanında boğazını yumuşattığı tabi bir içecektir. İçki kavramı ile izah etmesi bir başka yanlışlıktır."

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER