ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Mayıs 2014 Salı 20:17

Başbakan kürsüden talimatı verdi

Başbakan kürsüden talimatı verdi

Başbakan Erdoğan, ebe ve hemşirelerle buluşmasında yıpranma payı müjdesinden bahsetti. Salonda alkış tufanı koptu.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sağlık çalışanları için 5 yıla karşılık bir yıl yıpranma payı verilmesi ve kreş sorununun giderilmesine yönelik çalışma başlatılacağını söyledi.

Memur-Sen’e bağlı Sağlık Sen tarafından düzenlenen ‘Sağlık Çalışanları Türkiye Buluşması – Ebe, Hemşire ve Anneler Günü Programı’ etkinliği ATO Congresium’da yapıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması sonrası ilk olarak ebe ve hemşireler adına Başhemşire Şenay Özkan selamlama konuşması yaptı, mesleğin sorunlarına ilişkin talepleri iletti. Başhemşirenin konuşması salondakilerden uzun süre alkış aldı.

Ardından Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ile Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da ‘Sağlık Çalışanları Türkiye Buluşması – Ebe, Hemşire ve Anneler Günü Programı’ adlı programda siyaset yönü ağır basan birer konuşma yaptı.

Sonrasında kürsüye çıkan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu sağlık alanındaki 12 yıllık çalışmaların başarısına dikkat çekerek, ‘Biz matematik medeniyetinin değil rahmet ve bereket medeniyetinin mensuplarıyız. Bu anlayış olmasaydı, biz başarıyı bu noktaya taşıyamazdık.” dedi. Müezzinoğlu eksiklere rağmen hedeflere birlik ve beraberlik içinde ulaşılabilecekleri vurgusunu yaptı.

YILIN ANNE, EBE VE HEMŞİRESİNE ÖDÜL

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da yaptığı konuşmada, sağlık mesleğinin adının 'Umut' olduğunu belirterek, hükümetleri döneminde sağlık alanında yapılan çalışmalardan övgüyle söz etti.

Sağlıkta geçmişte yaşananları, kendisinin de hastanelerde yaşadığı sıkıntıları anlatarak dile getiren Erdoğan, rehin alınma olaylarına dikkat çekti.

Bundan böyle rehin alma olayı yaşanacak hastanenin başhekiminin o görevinde duramayacağına işaret eden Erdoğan, kendisinden önceki konuşmalar doğrultusunda sağlık çalışanlarının sorunlarını hatırlatarak, yıpranma payı verilmesi konusunda Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’na talimat verdi.

Sağlık çalışanlarına 5 yıla karşılık 1 yıl yıpranma payı verilmesi için Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile çalışma yapılmasını isteyen Erdoğan, ayrıca kreş sorunun çözümü için de talimat verdi. Erdoğan’ın bu sözleri katılımcılar tarafından alkışlarla karşılık buldu.

Bir saati aşkın süren konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan yılın ebe, hemşire ve annesine ödül takdim etti.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER