ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Temmuz 2014 Çarşamba 22:31

Başbakan Erdoğan: İslam ülkeleri katliama seyirci kalıyor

Başbakan Erdoğan: İslam ülkeleri katliama seyirci kalıyor

Başbakan ve AKP’nin cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, eski Türkiye’yi özleyenlerin şu anda karşılarında koalisyon kurduğunu söyledi.


Adana İstasyon Meydanı’ndaki mitinginde seçmenlere hitap eden Erdoğan, muhalefet partilerinin kendine karşı koalisyon kurduğunu savundu. Erdoğan, “Kim var bu koalisyonda? CHP var MHP var. Birde bu koalisyonda oylarının tamamı bir puana ulaşmayan irili ufaklı statüko partileri var. Bir de bu koalisyonda vatanına ihanet eden pensilvanya örgütü var.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisi için 'Çankaya yokuşunu çıkamazsın.” dediğini hatırlatan Erdoğan, “Şimdi ben Bahçeli’ye soruyorum. Ya nerelerdesin sen? Meydanda var mı? Göreniniz var mı? Nerede olduğunu bileniniz var mı? Duyan var mı? Zaten meydana çıksa bile Sivas’ın ötesine giremez. Bizim için cumhurbaşkanlığı ‘hayaldır, rüyadır’ diyordu. Kendisi şu anda hayallere karıştı, rüyalara karıştı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde dizlerinin bağı çözüldü. Nefesi tükendi, piyasadan kayboldu gitti. Niye biliyor musunuz? Milletin içine çıkacak yüzü yok.” diye konuştu.

Terör devleti İsrail’in 16 gündür Gazze’yi barbarca ve vahşice bombaladığını ifade eden Erdoğan, bu sürede 650 canın şehit, 4 bin kişinin ise yaralandığını dile getirdi. Dünyanın bu katliama seyirci kalmaya devam ettiğini anlatan Erdoğan, “İslam ülkeleri bu katliama seyirci kalmaya devam ediyor. Birleşmiş Milletler (BM) bırakın seyirci kalmayı Haması suçlayarak, adete öldürülen masumları suçlayarak, İsrail’in terör çarkına destek vermeye devam ediyor. Şu anda dünya halkları ayağa kalkmış durumda. Bütün dünya sussa biz susmayacağız. Birileri bundan rahatsız oluyormuş. Varsın rahatsız olsunlar. Kılıçdaroğlu rahatsız oluyormuş. Varsın rahatsız olsun. Ekmel Bey rahatsız oluyor muş. Varsın rahatsız olsun. Demirtaş rahatsız oluyormuş. Varsın rahatsız olsun.” Şeklinde konuştu.

İçinde ‘silah ve mühimmat’ olduğu iddiasıyla Adana’da durdurulan TIR’larla sözü getiren Erdoğan, “Adana’daki TIR’ların önünü kim kesti? Paralel yapı, paralel örgüt. Bir savcı kalkıp da MİT’in TIR’larının önünü kesemez. Onu arayamaz. Ama ne yazık ki paralel yapının bir çok yerdeki uzantılarıyla bunu yaptılar. Ama hesabını verecekler. İşte şu anda bunların hesabı soruluyor. İstanbul operasyonu budur. Şimdi hesap soruluyor. Bakın şimdi ortaya neler çıkacak, neler. Çıkıyor birileri konuşuyor. Diyorlar ki ‘delile ulaşılmadan, bu tür şeyleri yapmak, gidip bunları almak doğru değil.’ Onların canı yanmıyor ki… Bizim canımız yanıyor. Onların sırtında yumurta küfesi yok. Bu ülkede işadamlarını, bakanları, başbakanlarını dinlemek suretiyle, sanatçısını dinlemek suretiyle her türlü şantajı, tehdidi, montajı oluşturanlar bunlar işte. O gün toplananlar şimdi bunların hepsi tek tek ortaya çıkacak. CHP ihanet şebekesine yapılan operasyondan rahatsız olmuş. Varsın olsun. İhanet şebekesine yapılan operasyondan ‘monşerde’ rahatsız olmuş. Varsın olsun.” ifadelerini kullandı.














KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER