ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Kasım 2013 Pazar 12:50

Başbakan Erdoğan: Herkese göre farklı bir Atatürk yoktur

Başbakan Erdoğan: Herkese göre farklı bir Atatürk yoktur

Atatürk'ün ebediyete intikalinin 75. yıl dönümü töreninde Başbakan Erdoğan konuştu.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, herkese göre farklı bir Atatürk olmadığını belirterek, Atatürk'ün bir ayrışmanın aracı olabilecek en son kişi olduğunu söyledi. Erdoğan; Gazi Mustafa Kemal'in adı kullanılarak toplumu kamplara ayırmaya çalışmanın, millete ve ortak değerlere hakaret olduğu gibi aziz hatırasına da haksızlık olduğunu ifade etti.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Atatürk'ün ebediyete intikalinin 75. yıl dönümü sebebiyle Milli Kütüphane'de bir anma töreni düzenledi. Törene, Cumhurbaşkanı Abdulla Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada, Atatürk'ün 'Benim en büyük eserim Cumhuriyet'tir.' dediğini aktardı. Gazi Mustafa Kemal'in, Cumhuriyet'in, cumhuru kucaklama fikrini hayatının sonuna kadar savunduğunu dile getiren Erdoğan, Atatürk'ün adının bu ülkede maalesef bazı yanlış uygulamalara paravan yapıldığını vurguladı. 1960 ve sonrasındaki her müdahalenin, Atatürk'ün adı kullanılarak, Cumhuriyet zedelenerek, millet adeta çiğnenerek yapıldığını anlatan Erdoğan, Atatürk'ün kim olduğunun belgelerle sabit olduğunu belirterek, bu konuda arşivlerin zengin olduğunu kaydetti.

"Herkese göre farklı bir Atatürk yoktur." diyen Başbakan Erdoğan, kendi şahsi çıkarına, ideolojisine, keyfice istismar edecek bir Atatürk olmadığına dikkat çekti. "Atatürk bir ayrışmanın aracı olabilecek en son kişidir." diyen Erdoğan, Atatürk'ün söylediği 'Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma' sözüne değindi. Erdoğan, şöyle devam etti: "O'nun en büyük amacı, Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı. 29 Ekim'de açtığımız Marmaray, işte bu amacı gerçekleştirmek yolunda yaptığımız bir projeydi. Avrupa ziyaretimizde bütün başbakanlar bize 'Marmaray'ı nasıl başardınız' diye sordu. Biz Türkiye olarak, dünyanın en hızlı kalkınan ülkeleri arasındayız. Parasıyla, bayrağıyla ve pasaportuyla itibar gören, saygıyla bakılan bir ülke olmuştur. Türkiye, Kurtuluş Savaşı ve ruhuna uygun biçimde kucaklaşan, kenetlenen, kardeşliğini yücelten yapısıyla her zamankinden daha fazla umut vaat eden bir ülkedir. İleriye, hep daha ileriye gideceğiz. 76 milyon hep birlikte tek yürek olarak geleceğin Türkiyesini inşa edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal'i minnetle yad ediyorum. Şehitlerimize ve gazilerimize rahmet niyaz ediyorum. Onların hatırasına gölge düşürmeden, aldığımız emaneti yücelterek, kararlılıkla yolumuzda ilerleyeceğimizi hatırlatıyorum."
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER