ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Temmuz 2014 Pazartesi 16:36

Başbakan Erdoğan: Cumhurbaşkanlığı makamı vitrin makamı değildir

Başbakan Erdoğan: Cumhurbaşkanlığı makamı vitrin makamı değildir

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı makamı bir vitrin makamı değildir. Cumhurbaşkanlığı makamı siyasetin tepe noktasıdır" dedi.


AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı makamı bir vitrin makamı değildir. Cumhurbaşkanlığı makamı siyasetin tepe noktasıdır" dedi.

Erdoğan, seçim kampanyasının yürütüleceği Kuleli Sokak'taki seçim koordinasyon merkezinin açılış törenine katıldı.

Açılışa katılanlara, koordinasyon merkezinin basamaklarında hitap eden Erdoğan, kendisine gösterilen nezaket, hassasiyet ve coşkudan dolayı teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı seçim sürecinin çok anlamlı ve çok farklı bir süreç olduğuna vurgu yapan Erdoğan, "Zira ilk defa Türkiye Cumhuriyeti'nde vekillerin değil asılların, yani egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesinden hareketle milletin, kendi cumhurbaşkanını, devletin başını, başkanını seçtiği bir seçim yaşayacağız. Dolayısıyla bu seçimde inanıyorum ki milletimin hassasiyeti çok daha farklı olacaktır. Bunu Samsun'dan başlattığımız kutlu yürüyüşte meydanlarda gördük, daha sonra Canik'te gördük, daha sonra Tekkeköy'de gördük" diye konuştu.

Dün de Erzurum'da vatandaşlarla buluştuklarını hatırlatan Erdoğan, "Erzurum'da da yine büyük bir coşku, büyük bir katılımla gerek meydanda, gerek daha sonra halkımızda iftar sofrasında bunları gördük. Bu yolculuk inanıyorum ki bu farklılığını 10 Ağustos'da da ortaya koyacaktır" dedi.

"Vizyon belgesi, kollektif akıl tarafından hazırlanıyor"

Seçim kampanyası kapsamında cuma günü Vizyon Belgesi'ni açıklayacaklarını bildiren Erdoğan, "Bu vizyon belgesinin hazırlık çalışmaları işte bu merkezde yapılıyor. Bir kolektif akıl tarafından bu hazırlanıyor. Bu kolektif aklın ortaya koyacağı vizyon belgesiyle de Türkiye'de halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı neler yapar, neler yapacaktır, nasıl yapacaktır? Bunların hepsini bu belgede göreceğiz" ifadesini kullandı.

"Sayın Gül'ü dahil etmem mümkün değil"

Erdoğan, siyasetin dışında bir cumhurbaşkanı düşünmenin asla mümkün olmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanlığı makamı bir vitrin makamı değildir. Cumhurbaşkanlığı makamı siyasetin, tepe noktasıdır ama bunu anlamayanlar, bilemeyenler olabilir. Dünyanın her yerinde bu böyledir. Ülkemizde de bugüne kadar böyle olmuştur ama bunun bir gelenek anlayışı içerisinde yürütenler olmuş olabilir. Buna tabii Sayın Gül'ü dahil etmem mümkün değil. Çünkü biz birlikte ciddi bir mücadele verdik ve kendisinin cumhurbaşkanlığı döneminde 7 yılda da Türkiye'nin nereden nereye geldiğini biliyorsunuz. 12 yıl aynı şekilde ülkemizi nereden nereye getirdiğimiz ortadadır. Eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide ve ekonomide attığımız adımların hepsi ortadadır. Bunların detaylarına girecek değilim, bütün bu detayları Vizyon Belgesi'ni açıkladığımız gün konuşacağız."

İftarı Bekler Gibi...

Erdoğan'ın açılışını gerçekleştirdiği Seçim Koordinasyon Merkezi'nin önüne gelişinde partililer ve vatandaşlar tarafından karşılandı. AK Gençlik üyelerinin de bulunduğu açılışta, "İftarı Bekler Gibi Bekledik Seni Büyük Usta", "Gölgen Yeter Büyük Usta", "Bizim Mührümüz Kalbimizdeki Sevdadır", "Tamam İnşallah" gibi pankartlar dikkat çekti.

Açılış törenine, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Süleyman Soylu, Salih Kapusuz, Mustafa Şentop, AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katıldı. 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER