ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Haziran 2014 Salı 13:17

Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı aday tartışmalarına nokta koydu

Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı aday tartışmalarına nokta koydu

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.


Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde adayların açıklanması için son gün 3 Temmuz'a sayılı günler kala en çok merak edilen soru, Ak Parti'inin adayını ne zaman açıklayacağı konusunda son noktayı koydu. Başbakan Erdoğan, 1 Temmuz Salı günü Ankara Ticaret Odası'nın büyük salonunda yapılacak grup toplantısında Ak Parti'nin köşk adayını açıklayacaklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları..

"Üç buçuk yıl bu ülkede Başbakan yardımcılığı yaptın ve takımın yargılandı. Sakarya depremlerinin Düzce depremlerinin altında kalan sensin. Oraları ayağa kaldıramadınız kaçıp gittiniz biz geldik ayağa kaldırdık bu ülkede faiz lobisinin icra edilmesinin sebebi sizsiniz bu ülkede CHP'nin yavrusu DSP ile beraberdiniz. Bu ülkedeki sıkıntıların sebebi sizsiniz. Bankalar kapatıldı. Biz Halkbankasına şahsiyet kişilik kazandırdık."

"Bu halka zulmeden siz oldunuz biz bu zulmü kaldırdık. İkide bir ayakkabı kutularından bahsedenlere sesleniyorum. Ayakkabı kutularına milyarlarca dolar ve euro sığmaz o sizin kasalarınıza sığar. 3 buçuk yılda kaçıp gittiniz. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'na köksüz diyecek kadar kökten binasip olanlar bunun hesabını verecekler despot diyenler bunun hesabını verecek. Eğer böyle birini arıyorsalar aynaya baksınlar"

"Ne yaparlarsa yapsınlar biz bu milleti korkutmak için kullanılan vasıtaları ortadan kaldıracağız. Yeni Türkiye'nin inşaasını kararlılıkla sürdüreceğiz"

"Kılavuz da kendileri de ortada"

"Bugün Bahçeli kalkmış aynı şeyleri konuşuyor. Neden bunlar o referanduma hayır demişlerdi. İntikam ifadeleri ile bağırıp çağırıyorlar. Ne olacak kılavuz ortada kendileri de ortada. bunların birbirinden farkı yok. Şu anda yargı Türkiye'deki bütün devlet kurumları içerisinde son sırada güvenilirliği itibariyle. Onun için yargının kendini check etmesi gerekiyor. 2010 yılına kadar CHP yargıda hükmünü sürdürdü. Sonra da PEnsilvanya devam etti.. Biz buna izin vermedik vermeyeceğiz. Yargı ne CHP ne MHP'nin ne de Pensilvanya'nın egemenliğine teslim edilmeyecek. Milletin yargısı olacak. Ortaya daha fazla belge çıkacak. Yargı içinde nasıl komplo kurdukları ortaya çıkacak. Ben yargı içindeki milletperver insanlara güveniyorum. Yargı ve emniyet içinde vatanını milletini sevenler o mücadeleyi sürdürecekler. Polis fezlekesine koyacakları şüphelinin çocuğu hangi okulda okuyor hangi gazeteye abone buna bakıyorlar. Yargı içine sirayet etmiş bu urun temizlenmesi için her zamankinden daha fazla cesur olmalıyız"

"Başbakan'ın ofisine böcek koyanlar, hakimlerin savcıların yatak odasına kamera koyarlar"

Bir ülkenin Başbakanı'nın ofisine dinleme cihazı konulması o ülkenin tamamına yapılmış ihanettir. Başbakan'ın ofisine bu böcekleri koyanlar kim bilir millete neler yapmışlardır. Başbakan'ın ofisine böcek koyanlar hakimin savcının yatak odasına kamera koyarlar. Koymadıkları ne malum. Pensilvanya şebekesi hakkında kitap yazma hazırlığında olanlar bugün ifade veriyor. Ama Başbakan'ın ofisine böcek koyanlar bugün ellerini kollarını sallaya sallaya geziyor. Bu ülkede yasama yürütme yargı ayrıdır ama birbirlerine üstünlük taslayamazlar. Herkes yerini konumunu iyi belirlerse ve ortak hedef bu ülkenin güçlenmesi olursa Türkiye'nin dünya ülkeleri içinde ilk 10'a girmesi olursa mesela kalmaz. Biz 17 Aralık'ta dik durmasaydık ortada yargı diye bir kurum kalmayacaktı. Şahsımı örgüt lideri yaparak kendilerine tabii olmayan kim olsa alıp götüreceklerdi"

Bahçeli'ye yanıt: Bu millet seni mahkum edecektir

"Bahçeli Pınarhisar'da yattığın günleri hatırlayacaksın diyor. Ey Bahçeli Pınarhisar'da yatışımın sebebi benim asilliğimin sonucudur. Pınarhisar günleri bizim için geri gelecekse biz öper başımıza koyarız. Ziya Gökalp'in dizlerinden rahatsız oluyorsan bu millet seni mahkum edecektir"

"CHP'nin eski genel başkanına kurdukları tuzağı şimdi ki genel müdüre kurmayacakları ne malum.  Baykal'ın görüntülerini yarım saat içerisinde kaldıran benim. Kılıçdaroğlu o kasetle geldi. Sayın Baykal'ın yanından çıktığında adaylık düşünmediğini söylemişti. Aday oldu. Bunlar kasetlerle geldiler kasetlerle giderler. MHP'li vekillerle ilgili yapılan tuzaklar Bahçeliye kurulmayacak mı? Bu Pensilvanya çetesi olduğu müddetçe o kayıtlar muhafaza edilecek. Çünkü gün gelecek CHP'yi MHP'yi yeniden dizayn edecekler. Biz siyasetin geleceği için dik durduk ve durmaya devam edeceğiz. CHP ve MHP bu çeteyi korusa da biz bu çetenin inine gireceğiz. Girdik girmeye de devam ediyoruz."

Köşk adayı 1 Temmuz'da

"Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa bir süre kaldı. Adaylık başvuruları için 10 gün kaldı. Son istişareleri yaptıktan sonra 1 Temmuz'da açıklayacağız. Ardından yollara revan olacağız ve adayımız için milletimizden oy isteyeceğiz.  Cumhurbaşkanlığını halkın seçmesine CHp ve MHP yine hayır demişti. Bu CHP zihniyeti o zaman hayır dedi şimdi hangi yüzle çıkacak."

"Şunu unutmayın, baki olan davalar fanilerden öte hizmetkarlarıyla durur. Önemli olan şahıslar değil, bu ülke allaha çok şükür dava şuuru sağlam bir partimiz var. Ak Parti şahıslara göre istikamet değiştiren değil şahısları değiştiren bir partidir. Ak PArti Türkiye'yi büyütmek için hizmet üretmeye devam edecektir. Birbirimize karşı kırıcı olmayacağız. Düşmanlarımızı sevindirmeyeceğiz. Kulislerin partisi olmadı olmayacak. Ganimet paylaşımı peşinde olmayı arzu etmek bizim şiarımızda yok. Bizim hedefimizde sadece Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. 2015'te ne olacağını konuşmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Biz büyük bir dava çınarının kollarıyız ve büyük hedeflerin peşinden koşacağız. Biz büyük hedeflerin insanıyız ve inşallah öyle kalacağız"

"TBMM tüm hızıyla çalışmalarına devam ediyor. Özelllikle Plan Bütçe komisyonundaki muhalefetin engellemelerine yönelik vekillere muhalefete orada göz açtırmayacağız. Onların görevi bizi çalıştırmamak bizim görevimiz ise çalışmak"

"Cumhurbaşkanlığı seçimine 47 gün kaldı. Adaylık başvurusu için 10 günlük süre var. Bu 10 günlük sürede son değerlendirmeleri, istişareleri yapacak ve adayımızı inşallah 1 Temmuz Salı günü Ankara Ticaret Odası'nın salonunda yapacağımız grup toplantısında açıklayacağız"

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER