ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Haziran 2014 Pazar 19:24

Başbakan: "Bizi bölemeyecekler"

Başbakan: "Bizi bölemeyecekler"

Başbakan Erdoğan Trabzon'da konuştu.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da bayrağın gönderden indirilmesine ilişkin, "Bakın o bayrağa saldıran hain vurulsaydı Doğu ve Güneydoğu'da o hainin cesedi üzerinden yeni bir tahrik kampanyası başlatılacaktı. Eğer vurulmayıp eylemini tamamlasaydı bu kez de diğer bölgelerimizde tahrikler başlayacaktı. O hain vurulmadı. İkinci senaryoyu devreye aldılar. Bayrak istismarına başladılar ve şehirlerimizde gençlerimizi sokağa dökmek için üniversitelerde gençlerimizi birbirine düşürmek için tahrikler başlatıldı" dedi.
Başbakan Erdoğan, Trabzon'da yapımı tamamlanan eserlerin resmi açılışı dolayısıyla düzenlenen törende halka hitap etti.

Diyarbakır'da bayrağın gönderden indirilmesi olayına değinen Başbakan Erdoğan, şunları belirtti:
"Diyarbakır'da bir hainin saldırısı neticesinde askeri garnizon içindeki bayrağımız indirildi. Hiç merak etmeyin bunun hesabını soracağız, zaten soruyoruz. İhmali olan kamu görevlileri hakkındaki idari soruşturmalar devam ediyor. O hainin, onun ipini tutanların araştırılması soruşturulması da hassasiyetle devam ediyor."
Erdoğan, "Ancak asıl önemli olan şu: Bakın diyorlar ki 'alnının ortasından vurup indireceksin.' Kim o? Bahçeli, diyor. Bahçeli'ye sormak lazım, sen acaba hayatında şu Diyarbakır'a kaç kere gittin? Sen Sivas'ın ötesinde kaç tane vilayetimize gittin? Ya buralar Türkiye, tek vatan dediğimiz bizim topraklarımız değil mi? Buralara niye gitmiyorsun? Gidemez, gidemez. Neden? Bu iş yürek işi yürek, yürek. Ondan sonra kalkıp diyor ki 'alnının ortasından vuracaksın." ifadesini kullandı.

"Bayrak istismarına başladılar"

"Bakın o bayrağa saldıran hain vurulsaydı doğu ve güneydoğuda o hainin cesedi üzerinden yeni bir tahrik kampanyası başlatılacaktı" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Eğer vurulmayıp eylemini tamamlasaydı bu kez de diğer bölgelerimizde tahrikler başlayacaktı. O hain vurulmadı. İkincisenaryoyu devreye aldılar. Bayrak istismarına başladılar ve şehirlerimizde gençlerimizi sokağa dökmek için üniversitelerde gençlerimizi birbirine düşürmek için tahrikler başlatıldı. Niye? Çünkü bunların her zaman bayrak derdi yok ama bizim var. Biz Afyonkarahisar'da partimizi kurduk, yola çıktık, şunu söyledik: Bir, tek millet dedik. Tek millet, Türkü'yle Kürdü'yle Laz'ıyla Çerkez'iyle Boşnak'ıyla Roman'ıyla Türkiye'deki 77 milyonuyla tek millet, dedik. Biz de siyasi Türkçülük yok, bizde siyasi Kürtçülük yok, bizde sadece Türkiye vatandaşlığı var .77 milyon, tek millet. İki: Tek bayrak. Bayrağımızın rengi şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesi. Yıldız şehidimizin sembolü."

"Ey Kılıçdaroğlu, ey Bahçeli çok mu rahatsız oldunuz"

Türkiye'nin dört bir yanında Türk bayrağını dalgalandırdıklarını dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsan vatandır. Şimdi çıkmış Kılıçdaroğlu, bayrak sevdasından bahsediyor. Kılıçdaroğlu yeni mi geldi aklın ya? Hakkari'ye gittiğin zaman bizim bayrağımız neredeydi? Hakkari mitinginde niye bir tane bayrağı yanında götüremedin ya? Dün çıkmış, utanmadan, sıkılmadan 'Erdoğan konuşmamalı' diyor, 'susması lazım' diyor. Ey Kılıçdaroğlu, ey Bahçeli çok mu rahatsız oldunuz? Biz nerede ne zaman nasıl konuşacağımızı gayet iyi biliriz ama siz bilmediğiniz için battıkça batıyorsunuz. Çünkü size bu yakışmıyor, size yakışmıyor. Siz bu işte çırak bile olamadınız."
Başbakan Erdoğan, alandakilerin, "Trabzon seninle gurur duyuyor" tezahüratına, "Biz sizlerle gurur duyuyoruz" diyerek karşılık verdi.
"Tek millet dedik, tek bayrak dedik, tek vatan, dedik. 780 bin kilometrekare, tek vatan. Kimse bu topraklar üzerinde operasyon yapamaz" diye konuşan Erdoğan, "780 bin kilometre karesiyle tek vatan. Türkiye'nin dört bir yanında biz varız. Tek devlet, Türkiye Cumhuriyeti devleti. Bunda da kimse en ufak bir operasyona giremez" ifadesini kullandı.

"Bizi bölemeyecekler"

Erdoğan, mitinge katılanlarla birlikte, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet, Rabia" diyerek şöyle devam etti:
"Her şey bunun içinde saklı. Bunu yaptık yolumuza da böyle devam ettik. Ben Trabzonlu hemşehrilerimden bir şey istiyorum: Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Mesele bu. Bizi bölemeyecekler. Biz birbirimizi Allah için seviyoruz. Herhangi bir ırk için değil. Birileri siyasi Kürtçülük yapıyor, birileri siyasi Türkçülük yapıyor. CHP de kumsallarda dolaşıyor. Yaptıkları bu. Trabzon'dan benim bir ricam var: Bunların oyunlarına gelmeyin, Trabzonlu gençleri, bu hain pusuya düşmesin. Karadenizli gençlerimiz bu tezgaha gelmesinler. Ne CHP ne MHP bizdeki bayrak sevgisini, bayrak aşkını, bayrak tutkusunu ölçebilecek kaliteye, kalibreye sahip değildir. Onlar bayrağımızın dalgalandığı yerlere gidemiyor, ilçelere gidemiyor. Kendi parti bayraklarını dahi sallayamadıkları yerlerde Türk bayrağına yapılan saldırı üzerinden nemalanmaya çalışıyorlar."
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER