ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Haziran 2014 Pazartesi 17:45

Bakanlar Kurulu toplantısı başladı

Bakanlar Kurulu toplantısı başladı

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplandı.


Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplandı. Saat 15.30'da başlayan toplantıda, ana gündem maddesi olarak Musul’da Türk konsolosluğuna yapılan baskın ve orada esir alınan Türk vatandaşlarının son durumu olması bekleniyor.

Erdoğan, Bakanlar Kurulu öncesinde Başbakanlık Resmi Konutu’nda NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ile görüştü. Ardından Erdoğan, Başbakanlık Merkez Bina’da gerçekleştirilen toplantıya, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte geldi. Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu, makam aracı içerisinde inmeden önce uzun süre konuştu.

Toplantıda, Musul’da IŞİD tarafından Türk konsolosluğuna yapılan baskında esir alınan 49 Türk vatandaşının ve Türk TIR şoförlerinin son durumu görüşülecek. Gelen istihbari bilgilerin toplantıda detaylı olarak değerlendirilmesi bekleniyor. Toplantıda, Avrupa Birliği’ne katılım süreci konusunda AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun mutad olarak bir sunum yapması bekleniyor.

Toplantıda ele alınacak bir diğer konunun ise çözüm süreci olması bekleniyor. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çözüm sürecinde gelinen son nokta ile ilgili Bakanlar Kurulu üyelerine bilgi verecek. Toplantıda ayrıca, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yol kapatma eylemleriyle ilgili bölgede yaşanan gelişmelerde gündemde olacak.

 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER