ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Ekim 2014 Cumartesi 21:38

Bakan'dan olaylar hakkında "fesat" açıklaması

Bakandan olaylar hakkında "fesat" açıklaması

Bakan Güllüce: "Bu fırıldaklar, bu fesatlıklarla 1920’lerde ayağımızda çarık yokken bile başa çıkmışız da şimdi mi çıkamayacağız? O bakımdan gençler çok sağlam olun."


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, gençlerden ümitvar olmalarını isteyerek, “Bu fırıldaklar, bu fesatlıklarla 1920’lerde ayağımızda çarık yokken bile başa çıkmışız da şimdi mi çıkamayacağız? O bakımdan gençler çok sağlam olun. Allah’ın izniyle bu ülke gelişecek. Bu ekmeği kimse küçültemeyecek” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bursa temasları çerçevesinde AK Parti il teşkilatını ziyaret etti. Bu ülkede herkesin ekmeğinin daha büyümesini istediklerini ifade eden Bakan Güllüce, “Masamıza koyduğumuz ekmek daha büyük olsun. Ülkenin hacmini büyütmek istiyoruz. Bir tane yetim, öksüz, yoksul, dul, kimsesiz kalmasın istiyoruz. Bu konuda güzel şeyler yapıldı. Çok hızlı hareket edildi. Çok sosyal imkanlar sağlandı. Bırakın Türkiye'deki kimsesizleri, dünyanın kimsesizlerine sahip çıkan bir Türkiye olduk. Avrupa, Amerika, Asya ve Afrika ülkelerinde Türkiye parlayan bir yıldız olarak gözüküyor. Dünyanın fesat odakları, 2023’de Türkiye’nin nerede olacağını tahmin ettiklerinden, ülkemizde fesat çıkartmakla meşguller. Ama fesatlık onlara netice aldırtmayacak. 77 milyon insan bunu aşacak. Biz bu ekmeği büyütme hamlemize devam edeceğiz. Belirsizliği çözmeye devam edeceğiz. Havaalanlarını yapmaya devam edeceğiz. Hızlı trenleri, boğaz köprülerini yapmaya devam edeceğiz. Yoksulumuza, imkansızımıza, öğrencimize şu anda yaptıklarımızın çok daha güzellerini yapacağız” diye konuştu.

"Fesatlar boşuna fesatlık etmesin" diyen Bakan Güllüce sözlerini şöyle sürdürdü:

“Anadolu insanı ayağa kalkmıştır. Kimsenin bir daha bu arabayı stop ettirmesi mümkün değil. Bu ülke güçlü bir ülkedir. Bu millet güçlü bir millettir. Öyle 3-5 fesadın fesatlığıyla, 3-5 ülkenin parmak atıp karıştırmaya kalkışmasıyla bu ülkeye bir şey olmaz. O an için rahatsız oluruz, üzülürüz. Keşke olmasaydı deriz, ama herkes çok sağlam bir millet olduğumuzu, sağlam bir ülke olduğumuzu, geleceğimizin çok aydınlık olduğunu bilsin. Özellikle gençler! Geleceğiniz çok aydınlık. Ümitvar olun. Çivi yapamayan bir ülkeyken şimdi uçak yapmaya kalkan bir ülke olmuşuz. Biz şimdi kendi destroyerini yapan bir ülke olmuşuz. Her ilinde üniversitesi olan, hatta bir ilinde birkaç tane üniversitesi olan bir ülke olmuşuz. Bu fırıldaklar, bu fasitlikler, bu fesatlıklarla 1920’lerde, 1930’larda bile, bu ülkede ayağımızda çarık yokken başa çıkmışız da, şimdi mi çıkamayacağız? O bakımdan gençler, çok sağlam olun. Allah’ın izniyle bu ülke gelişecek. Bu ekmeği de kimse küçültemeyecek”. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER