ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Ekim 2014 Cuma 07:17

Bakan Yılmaz: Çözüm sürecinden rahatsızlık duyan çevreler var

Bakan Yılmaz: Çözüm sürecinden rahatsızlık duyan çevreler var

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Türkiye'nin huzurundan, barışından rahatsız olan birçok çevre var maalesef. Çözüm sürecinden, huzur ortamından rahatsızlık duyan çevreler var" dedi.


EMNİYET MÜDÜRÜ ÜRKER AĞIR YARALI

Bingöl'de yaşanılan terör saldırısı sonrası bu kente gelen Bakan Yılmaz, Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in ağır yaralı olduğunu ifade ederek olayla ilgili bilgiler paylaştı. Bakan Yılmaz, ''Belli bir operasyondan sonra, burada gerekli müdahaleler yapıldıktan sonra uçak ambulans ile Ankara'ya sevk edildi. Bir polis memuru arkadaşımız bacağından yaralı, gerekli tüm müdahaleler yapıldı o arkadaşımıza, hayati bir tehlikesi yok bize verilen bilgilere göre. Yarın bir törenden sonra şehitlerimizi uğurlayacağız Ankara'ya. Emniyet müdürümüzün bir an önce sağlığına kavuşması için dua ediyoruz tabi. Bu yaşanan çok acı bir hadise Bingöl olarak geçmişte de maalesef böyle acı hadiselere zaman zaman tanıklık ettik. Bu acı hadiseden dolayı çok üzgünüz gerçekten. Milletimizin başı sağ olsun diyoruz. Bütün emniyet teşkilatımızın başı sağ olsun diyoruz. Tabi ateş düştüğü yeri yakıyor. Her şeyden önce ailelerin başı sağ olsun Allah sabırlar versin diyoruz. Şehitlerimize rahmet diliyoruz. Bu hadiseleri yapanları ortaya çıkarmak ve cezalarını görmelerini sağlamak hukuk devletinin temel görevi. Bu yönde de bütün kurumlarımız çalışmalarını yürütüyorlar. Genç'te biliyorsunuz ilçemizde bir çatışma yaşandı ve 4 ölü var. Oradakilerle ilgili de bu olayı yapan şahıslar olup olmadıkları hakkında da detaylı çalışmalar yapılıyor. Bu yarın biraz daha netliğe kavuş olacak zannediyorum. Zaten basına da valiliğimiz yazılı bir bilgilendirme yapmış durumda. Ona ilave edeceğimiz bu aşamada pek fazla bir şey yok. Yarın bu detaylar ortaya çıktıkça, incelemeler sonuçlandıkça basınımıza da daha net bilgi verme imkanımız olacak'' diye konuştu.

"BU OLAY ÇÖZÜM SÜRECİNİ ETKİLER Mİ?

Bir gazetecinin "Bu olay çözüm sürecini etkiler mi?" diye sorusuna cevap veren Bakan Yılmaz, ''Bütün bu olayların siyasi analizini yapmak gerekir. Öncelikle tabi failleri netleştirmekte çok büyük bir fayda var. Ama elbette ki bu yaşadığımız süreçlere baktığımız zaman Türkiye'nin huzurundan, barışından rahatsız olan birçok çevre var maalesef. Çözüm sürecinden, huzur ortamından rahatsızlık duyan çevreler var. Bir şekilde bu ülkemizin, bölgemizin kalkınmasını, gelişmesini arzu etmeyen kesimler var. Bütün bunlarla birlikte düşünmek gerekir elbette. Yani Türkiye demokratik bir ülke, bütün siyasi kanalları açık olan bir ülke, böyle bir ülkede bu tür eylemlerin yapılmasını elbette ki normal bir şekilde izah etmesi mümkün değildir. Bunlar Türkiye'nin barışına, huzuruna sıkılmış kurşunlar elbette'' diye cevap verdi.

Başka bir gazetecinin, "Saldırı ile ilgili olarak emniyet güçlerine daha önce bir istihbarat ulaşmış mı?" şeklindeki sorusuna ise Yılmaz, "Şimdi, böyle çok net bir istihbarattan bahsedemeyiz doğrusu. Bu son günlerde ciddi huzursuzluklar var. Bir takım olaylar yaşandı. Belli, genel bir takım şüphesiz istihbaratlar var ama böyle noktasal bir istihbarattan bahsedemeyiz. Bu hadise öyle dediğiniz gibi olsaydı zaten bunun tedbirleri daha güçlü bir şekilde alınırdı. Tam aksine huzur ortamının oluşmuş olduğu bir ortamda bu olay gerçekleşti. Diğer taraftan Karlıova ilçemizde de bir hadise söz konusu. Onunla ilgili Valiliğimiz detaylı bir açıklama yapacaktır. Onu beklemekte fayda var. Yayladere'yle ilgili de bana gelen herhangi bir bilgi yok doğrusu'' ifadelerini kullanarak cevap verdi.

Genç'te ölü olarak ele geçirilen kişilerin PKK terör örgütü üyesi ile bağlantılı olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, şöyle devam etti: "Bu olayı yapıp yapmadıklarıyla ilgili incelemeler devam ediyor. Silahlı kişiler ve zaten güvenlik güçleri ile de çatışmaya girmişler. Olayla ilgili gözaltılar oldu ancak kaç kişinin gözaltına alındığı hakkında net bir bilgim yok.''

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER