ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2013 Çarşamba 23:44

Baird, Suriye rejiminin en sert cevabı alacağını söyledi


Kanada Dışişleri Bakanı John Baird, Suriye rejiminin en sert cevabı alacağını söyledi.

Suriyeli muhaliflerin mücadelesine destek aramak için bir süredir Kanada'da bulunan Suriye Ulusal Konseyi Başkanı George Sabra ile Montreal'de bir araya gelen Kanada Dışişleri Bakanı John Baird, Suriye'deki sorunun kimyasal silah kullanımı ile yeni ve karanlık kulvara girdiğini belirtti.

Suriye rejiminin, "kimyasal silah kullanmanın cevabını en sert şekilde alacağını" ifade eden Bakan Baird, sorunun siyasi yollardan çözümü dileğini yineledi.

Suriye Ulusal Konseyi Başkanı George Sabra ise Suriye'de sorunun siyasi yollarla çözümünün artık imkansız olduğunu, binlerce masum insanın hayatını kaybettiğini ve yüz binlerce insanın yurtlarından olduklarını ifade etti.

Sabra, "1 milyon çocuğumuz mülteci kamplarında yaşarken, kim bize siyasi çözümden bahsedebilir" diye konuştu.

Kanada'nın, Suriye konusunda daha aktif rol almasını beklediklerini kaydeden George Sabra, "Bizim Kanada denilince aklımıza insan hakları geliyor. Bu konuda Kanada'dan özel ve aktif bir rol bekliyoruz" dedi.

George Sabra'nın hafta boyunca Toronto başta olmak üzere, bazı şehirlerde konferanslar vererek Suriye konusunda destek arayacağı öğrenildi.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER