ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Aralık 2013 Perşembe 16:06

Bahçeli'den yolsuzluk iddialarına sert tepki

Bahçeliden yolsuzluk iddialarına sert tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den 17 Aralık yolsuzluk iddialarına krşun gibi sözler...


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin 17 Aralık’tan beri muhatabı iktidar olan çok ciddi yolsuzluk iddia ve haberleriyle çalkalandığını söyledi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının gittikçe genişlediğini ifade eden Bahçeli, “Öyle isnatlar, öyle suçlamalar vardır ki, bunların birisi bile doğruysa hükümetin yerinde durması mümkün değildir. Görünen odur ki, yolsuzluk dalgası AKP hükümetini şaşkına çevirmiş, gaflet anında yakalamıştır.” dedi.
Osmaniye’nin Kadirli İlçe Belediyesi’nin düzenlediği toplu açılış törenine katılan Bahçeli, burada yaptığı konuşmada ilk etapta bazı bakan çocukları, yandaş işadamları, belediye başkanları, bürokratlar, danışmanlar ve bir kamu bankası genel müdürünün gözaltına alındığını kaydetti. Yöneltilen suçlamaların hafife alınacak türden olmadığını dile getiren Bahçeli, “Uzun süreli teknik takip ve dinleme sonucunda yolsuzluk bağlantıları tespit edilmiş ve şüpheliler kıskıvrak yakalanmıştır. Bu hadise yakın tarihimizin en önemli gelişmesi olup iktidarın maskesini indirmiştir. Kuşkusuz söylenecek çok şey vardır. Ancak şimdilik ve bu ortamda şu kadarını ifade etmeliyim ki, ortaya çıkan görüntüler, basına yansıyan bilgi, belge ve bulgular, evlerde adeta banka kuran, kasalarca para biriktiren yüzler AKP hükümetinin eseri ve asla altından kalmayacağı vebalidir.” diye konuştu.

ŞAYİALAR HAZMEDİLECEK BİR KONU DEĞİLDİR

Rüşvetçi bakanlar ilgili ortalıkta dolaşan şayiaların da kolay kolay hazmedilecek ve geçiştirilecek bir konu olmadığının altını çizen Bahçeli, iddiaların hepsinin aydınlığa kavuşmasını, suçluların hak ettikleri cezaları bulmasını istedi. Bahçeli, şöyle deva etti: “Şayet tüm suçlamalar sübut bulursa, bu durumun mutlaka bir siyasi faturası çıkarılmalıdır. Bunu da adıyla, tarihiyle, kültürüyle, kimliğiyle ve varlığıyla oynanan Türk milletinden başkası yapamayacaktır. Başbakan Erdoğan ‘en iyi savunma karşı saldırıya geçmektir’ basitliğinden hareket ederek hala meselenin vahametini idrak edemediğini kanıtlamıştır. Hükümet yolsuzluğun dibini boylamış, potansiyel suçlular dolmuş taşmış; Başbakan ise hala korkuluk taşlamaktadır. Yolsuzluk tasması hükümetin boynuna geçmiş, Başbakan ise hala çetelerden, sermaye guruplarından, medyadan ve karanlık güçlerden bahsetmektedir.” şeklinde konuştu.

Türk milletinin el emeği, göz nuru, alın terinin hükümet güdümlü yolsuzluk şantiyesinde ‘hiç edildiğini’ savunan MHP lideri Bahçeli, “Başbakan ise hala Türkiye’ye istikamet çizenler, çirkin yollara girenler, kirli ittifaklar var diyerek milletimizi kandırmaktadır. Ateş bacayı sarmış, yolsuzluk dumanı görüş açısını sıfıra indirmiş, Başbakan ise hala ‘babamın oğlu olsa dinlemem’ ezberleriyle vakit geçirmektedir. Kadirli’den Başbakan’a diyorum ki; madem ‘babamın oğlu olsa dinlemem’ diyorsun. O zaman gel de evlatlarının gemicikleri nasıl edindiğini, pırlanta dükkanlarına nasıl ortak olduğunu Kadirli’lilere bir anlat. Sen ve hanedanına konan talih kuşu Kadirlili kardeşimi niçin pas geçmiştir, zahmet edip de bu sorunun cevabını açıkla. Başbakan uzağa bakma, başka yerde şüpheli izi sürme, milli irade diyerek gizlenme. ‘Siyasi mühendislik yapılıyor’ sözleriyle yolsuzluk operasyonunu kirletme, karartma, sulandırma, savsaklama.” ifadelerini kullandı.

RÜŞVET VE YOLSUZLUK SORUŞTURMASINI KİMSE ENGELEMEMELİ

Hükümetinin her tarafına yolsuzluk virüsü bulaştığını ileri süren Bahçeli, şunları söyledi: “Bunu bir tek sen mi görmedin. Hükümetin, tepeden tırnağa rüşvete, suiistimale, kara paraya ve usulsüzlüğe batmıştır da, bunu sadece sen mi fark etmedin. Sen ve hükümetin Türkiye’nin geleceğini karartırken ve sabote ederken hiç mi vicdanın sızlamadı, hiç mi rahatsız olmadın? Buradan tüm tarafları ikaz ediyorum; süren ‘rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasını’ hiç kimse engellemeye kalkmamalıdır. Başbakan Erdoğan ve hükümetinin başta İstanbul Emniyeti’ndeki polis müdürlerini görevden alması, hatta soruşturma açması tam olarak suçluluğun vermiş olduğu panik halidir. Hele hele soruşturmayı sürdüren savcılarla ilgili herhangi bir tasarruf, direkt olarak Başbakan ve bakanların suçlamalardan kaçmak ve kurtulmak arayışı olarak yorumlanacaktır. Artık takke düşmüş yolsuzluğun sevk zinciri belirmiştir. Yolsuzluk mahzeninin kapısı açılmış, pis kokular her tarafa yayılmıştır. Bu soruşturma sonuna kadar sürdürülmeli, ucu kime değerse değsin söz konusu hukuki süreç sağlıklı ve düzgün şekilde ilerletilmelidir. Türkiye pırıl pırıl temizlenmeli, yolsuzluk illetinden çıkmalıdır.”
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER