ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Haziran 2013 Pazar 20:51

Bahçeli'den 'Gezi Parkı' yorumu!

Bahçeliden Gezi Parkı yorumu!

Devlet Bahçeli, Taksim Gezi Parkı gerekçe gösterilerek yaşanan ilkel görüntülerin Türkiye’ye yakışmadığını söyledi.


Mersin’in Erdemli ilçesinde düzenlenen 25. Türkmen Şöleni'ne katılan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, burada yaptığı konuşmada gündeme ilişkin konulara değindi. Taksim’de yaşanan olayları ilkellikle suçlayan Bahçeli, olayları bahane ederek polisi suçlayanlara tepki gösterdi.

Bahçeli, “Taksim’de yaşanan ilkel görüntüler Türkiye’yi küçük düşürmüş ve ileri demokrasinin maskesini aşağı indirmiştir. Ağacı sökerek yeşil alanları kapatarak alışveriş merkez yapma niyetinde olan Topçu Kışlası inşaat etmek amacı güden AKP hükümeti, ülkemizin her tarafına yayılan itirazlarla karşılaşmıştır. Başbakan Erdoğan’ın doğayı katletme pahasına AVM merakı anlaşılır gibi değildir. Taksim'i rantiyecilerin iştahına bırakma düşüncesinin ve hazırlıklarının kabul edilir insaf ve izaha sığar hiçbir yanı bulunmamaktadır. Erdemlili kardeşlerimin bağı bahçesi ve ürünü para etmeyen tüm çiftçilerimizin sorunları altında kalkılamaz bir hale gelmişken Başbakan'ın saçma sapan işlerlerle vakit kaybetmesi İstanbul’u yandaşları peşkeş çekme çabası yanlıştır, çarpıklıktır ve çürümüşlüktür." dedi.

"Biber gazlı müdahaleler ve şafak vakti operasyonları aşırı ve orantısız güz kullanımı karşılıklı düşmanca müdahalelere varan şiddet sahneleri ülkemizin ne derece duruma geldiğini açıkça kanıtlamıştır." diyen Devlet Bahçeli, "Türkiye’yi bu duruma düşürenleri açıkça kınıyorum. Fırsattan istifade ederek Türk polisini suçlayanlara da şu hatırlatmayı yapmayı yapmak istiyorum. Elbette göstericilere gösterilen tavır şiddetli olmuştur. Ancak emniyet güçlerimizin de aldıkları talimatlar doğrultusunda hareket ettiklerini kimsenin unutmaması lazımdır. Başbakan, bakanların ve bazı AKP yöneticilerin polisi zan altında bırakacak şekilde fırsatçıların önünü açan yaklaşımları üstelik biber gazını ölçülü kullanma konusundaki uyarıları utanmazlıktır. Silsile yoluyla en başta siyasi irade olmak üzere emniyet mensuplarına müdahale emrine verenler hesaba çekilmeden polisimizi suçlamak çok ciddi bir seviyesizliktir. Türk polisini maksatlı bir şekilde eleştirenlere en başta İstanbul Valisi'ne İçişleri Bakanı'na ve Başbakan'a bakmalarını hararetle tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı. 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER