ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Mayıs 2013 Cumartesi 19:38

Bahçeli: "Türkiye bir tehdidin altındadır"

Bahçeli: "Türkiye bir tehdidin altındadır"

Reyhanlı'daki patlama MHP'nin de gündeminde. Devlet Bahçeli'ye Reyhanlı saldırı Türkiye'nin ciddi bir tehdit altında olduğunun göstergesi.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamalara ilişkin, "Tüm gelişmeler göstermiştir ki Türkiye, sınırlarından kaynaklanan çok ciddi bir tehdidin altındadır" görüşünü savundu.
    
Bahçeli, yazılı açıklamasında, ülkenin, AK Parti ile belirsizliğin, bilinmezliğin ve bunalımın her türüne sahne olduğunu ileri sürerek, kontrolsüz gelişmelerin peşi sıra cereyan ettiğini, özellikle de sınır güvenliğinin alt üst olduğunu iddia etti.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Gerek bölücü terör örgütü militanlarının sözde geri çekilmesi sürecinde yaşanan pespayelikler gerekse de Suriye politikasından kaynaklanan yanlış ve ihmaller sınırlarımızı anlamsızlığa ve şaibelere terk etmiş bulunmaktadır" ifadesini kullandı.
    
"Bir tarafta eli silahlı ve kanlı PKK militanları sınırlarımızda at koştururken, diğer yanda Suriye menşeli provokasyon ve saldırılar gittikçe artış göstermektedir" iddiasında bulunan Bahçeli, Türkiye'nin ağır bir sürece kıstırıldığını ve hareketsiz bırakıldığını öne sürdü.
    
Reyhanlı'daki patlamaların sınırlardaki vahşetin, kaos dalgasının ve sancılı hadiselerin seyri bakımından ibretlik bir vaka olduğunu savunan Bahçeli, olaylarda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara da acil şifa diledi.
    
Olayın faillerinin ve azmettiricilerinin acilen tespit edilmesi, benzeri hadiselerin tekrarlanmaması için de tüm tedbirlerin bir an önce alınması gerektiğine vurgulayan Bahçeli, "11 Şubat 2013 günü, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda yaşanan bombalı saldırıdan sonra şimdi de bu olayın vuku bulması sınır hattımızın tesadüflere, saldırganların keyfine bırakıldığına dair çok güçlü bir karine teşkil etmiştir" değerlendirmesini yaptı.
    
Bahçeli, şunları kaydetti:
    
"Suriye'den gelen sığınmacıların neden olduğu olayların ve taraf oldukları anlaşmazlıkların hacminde gözle görülür bir yükseliş söz konusudur. Nitekim sınır il ve ilçelerimizdeki gerginlik hızla tırmanmakta, kavga ve şiddet ortamı her geçen gün genişlemektedir. Hükümetin, küresel hesap ve planların hizmetine olacak şekilde tercih ettiği Suriye politikası vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini zedelemekte, hırpalamakta ve heba etmektedir. Başbakan Erdoğan'ın, Esad'a yönelik nefret söylemi, Şam yönetimini hedefine alan tahrikleri ülkemize saldırı ve kışkırtma olarak geri dönmektedir. Tüm gelişmeler göstermiştir ki Türkiye, sınırlarından kaynaklanan çok ciddi bir tehdidin altındadır. Ayrıca Suriyeli muhaliflere verilen imtiyazlar, yapılan yardımlar ve sağlanan destekler komşu coğrafyalardaki yangının sınırlarımıza doğru yayılmasına müsait bir zemin açmıştır. Başbakan Erdoğan'ın Suriye'yi kapsamına alan savaş dili, ABD'nin dikkatini çekmek maksadıyla uçuşa yasak bölge oluşturma teklifi ve Şam yönetimine gözdağı veren konuşmaları ülkemizi kirli ve kanlı bir girdaba sevk etmiştir."

MHP REYHANLI'YA HEYET GÖNDERİYOR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 40 kişinin ölümü ve 100’ye yakın kişinin yaralanmasına yol açan patlamalarla ilgili bölgede inceleme yapmak üzere heyet gönderiyor.

MHP’den yapılan yazılı açıklamada, Reyhanlı’yı kana bulayan olayların, Suriye’deki iç savaş dolayısıyla Türkiye’nin kucağında bulduğu mülteciler krizinin vahim boyutlara ulaştığının göstergesi olduğu belirtildi.

Bu durumun aynı zamanda küresel güçlerin, Suriye’deki gelişmeleri bahane ederek Türkiye’yi bölgesel batağın içine çekmek için her türlü terör eylemine ve tahrike başvurabileceğini bir kez daha ortaya çıkardığına işaret edilen açıklamada, "Barış gelecek, terör ortadan kalkacak' diye kamuoyunu aldatmaya çalışan AKP iktidarının Türkiye’nin sınır güvenliği ve halkın emniyeti açısından sergilediği aciz ve yetersizlik, endişeyi mucip olmaktadır. Reyhanlı’da meydana gelen müessif olay, Türkiye’nin iç huzuruna ve bütünlüğüne yönelik sinsi planların bir parçası olarak değerlendirilmeli; hükümet, vatandaşlarımızın ve sınırlarımızın güvenliğini temin etmek için gereken tedbirleri almalıdır.” denildi.

Açıklamada, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin ilçede incelemelerde bulunmak üzere bir heyet görevlendirdiği de bildirildi. Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili E. Semih Yalçın’ın başkanlığında oluşturulan 7 kişilik heyetin yarın incelemelerde bulunmak üzere Hatay’a gideceği kaydedilen açıklamada söz konusu heyette Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Hatay İl Başkanı Adnan Aktaş, Gaziantep İl Başkanı Mustafa Erzin, Osmaniye İl Başkanı Fahri Kuyulu ve Kilis İl Başkanı Mehmet Ali Özkaraca'nın yer alacağı kaydedildi.
 

HATAY'DA PATLAMANIN OLDUĞU BÖLGE SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ. İŞTE SALDIRI SONRASI GELEN İLK GÖRÜNTÜLER...


 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER