ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 14:11

Bahçeli, Türk milliyetçilerini davet etti


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, merhum Alparslan Türkeş’in birlik olun sözlerini hatırlatarak, "Yüreği vatan için çarpan, ruhu millet sevgisi ile dolu, tüm kardeşlerimizi, Milliyetçi Hareket Partisi’nin çatısı altında buluşmaya, Türkeş Bey’in çağrısını yüceltmeye ve Türkiye’nin içinde bulunduğu zorluklara karşı birlikte mücadele etmeye davet ediyorum." dedi.

MHP Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş, vefatının 16. Yıldönümü dolayısıyla kabri başında anıldı. MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türkeş’in oğulları Tuğrul Türkeş ile Ahmet Kutalmış Türkeş’in hazır bulunduğu anma programına 81 ilden binlerce ülkücü katıldı. Bahçeli ve oğul Türkeş’ler merhum Türkeş’in kabrine çiçek bırakıp dua ettiler. Okunan Hatim-i Şerif’in ardından Bahçeli, kalabalığa seslendi. Bahçeli, "Nisan 1997 tarihinde, fani hayattan ebedi âleme arkasında gözü yaşlı milyonlar bırakarak göçen Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’i dualarla anmak üzere kabri başında toplanmış bulunmaktayız. İçimizi dolduran hudutsuz hayranlık ve minnet sıcaklığı ile merhum liderimizin manevi huzurundayız, bir kez daha eşsiz hatıralarıyla dolup taşmaktayız. Vefatının üzerinden 16 sene geçmesine rağmen kendisine karşı beslediğimiz sevgi hiç azalmamış, sahip olduğumuz bağılılık ve sadakat hiç eksilmemiştir." diye konuştu.

Türkeş’in yürekten inandığı ve gönülden bağlandığı Türklük sevgisi uğruna, her türlü meşakkati göze alabildiğini, çelikten iradesi ile örnek bir inanç timsali olduğunu her daim gösterdiğine değinen Bahçeli, "Soğukkanlı ve sağduyulu analiz kabiliyeti, Türk milletinin değerleri ve çıkarları konusundaki derin hassasiyeti, dostları ve hasımları tarafından hep kabul görmüş ve eninde sonunda da hakkı teslim edilmiştir. O’nun tavizsiz, milli, donanımlı, sağlam ve tutarlı siyaseti, Türkiye’nin geleceği ve Türk milletinin kardeşliği için hep ümit kaynağı olmuştur. Ne kadar övünsek azdır ki, ülküleriyle Türk milletinin önüne düşmüş, ülkücülüğüyle Türk tarihinde sönmeyecek bir kıvılcım çakmıştır. Allah’a olan inancın, devlete olan bağlılığın, millete olan sadakatin birbiriyle çatışmadan, uyum içinde nasıl bir arada bulunacağını kendi yaşantısı ve koyduğu ilkeleri ile herkese göstermiştir." şeklinde konuştu.

Merhum Başbuğ’un hiçbir zaman kolay bir başarı vaadetmediğini, menfaat tekliflerine, tehditlere ve bir yığın engellemelere kulak asmadığını belirten Bahçeli, şu ifadeleri kullandı: "Türkeş Bey hainlerin, kalbi kötü olanların, ahlakı ve niyeti bozukların, milleti küçültmeye çalışanların, Türkiye’yi yabancı ideolojilerin esaretine teslim etmeyi aklından geçirenlerin karşısında olmuş; bölünmeye, bölücülüğe, bozgunculuğa sonuna kadar karşı çıkmıştır. Millet ve devlet bekasının vazgeçilmezliği onun fikir ve yaşamında hep ilk sırada yer almıştır. Ne mutlu bizlere ki, bugün taraflı tarafsız birçok insan tarafından takdir ve ilgili toplayan merhum Türkeş Bey’in görüşleri, Türk milletinin birliği, Türkiye’nin dirliği için çok ciddi mesajlar ihtiva etmektedir."

Türkeş’in iki büyük eseri olduğunu işaret eden Bahçeli, birincisi Türk siyasi hayatında milliyetçiliğin yegâne siyasi gücü olan Milliyetçi Hareket Partisi; ikincisi ise üzerine titreği, büyük umutlar beslediği ve geleceği emanet ettiği Ülkücü Türk Gençliği’nin olduğunu kaydetti.

"BAŞBUĞ'UN 2023'TE TÜRKİYE'Yİ LİDER ÜLKE YAPMA HEDEFİ VARDI"

Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: “İçinde yaşadığımız günler, merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in, Türk milliyetçilerine gösterdiği istikametin ne kadar doğru ve isabetli olduğunu bir kez daha ispatlamıştır. Bu itibarla bizler, doğru yerdeyiz, doğru yoldayız ve dosdoğru bir hedefin takipçileriyiz. Yıllardır yapılan karşı propaganda ve yıkıcı müdahalelere rağmen, aziz milletimizin nezdinde Türk milliyetçiliği yeniden yer bulmaya başlamış ve Milliyetçi Hareket’in haklılığı gün geçtikçe daha fazla kabul görmüştür. Türk milliyetçilerinin, Rahmetli Başbuğumuzun manevi rehberliğinde kuruluşunun 100. yılı olan 2023’te Türkiye’yi lider ülke, havzasında stratejik bir güç ve küresel gelişmeleri etkileyen bir kutup ülke yapma hedefi vardır.”

TÜRKEŞ'İN MESAJLARINI AKTARDI

"Türkeş Bey’in tanımı ile, ‘Ülkücüler, insanlık alemi içinde ne uşak olmayı, ne de başkalarını uşak olarak kullanmayı kabul etmeyen şerefli bir bayrağın taşıyıcısıdır." sözlerini dile getiren Bahçeli, "Bu onurlu tavsiyeler, Türk milliyetçilerinin amaçlarına ulaşmada pusula işlevi görecektir. Buradan Rahmetli Başbuğumuzun başka bir sözünü tekrarlamak istiyorum. ‘Kendinizi küçük görmeyiniz. Sizler büyük kuvvetsiniz. Vazifenizi hiçbir zaman unutmayınız. Kuvvet birliktir. Davamızın geleceği birliktedir. Birlik, beraberlik içinde olmaktır.’ Bu nedenle, yüreği vatan için çarpan, ruhu millet sevgisi ile dolu, tüm kardeşlerimizi, Milliyetçi Hareket Partisi’nin çatısı altında buluşmaya, Türkeş Bey’in çağrısını yüceltmeye ve Türkiye’nin içinde bulunduğu zorluklara karşı birlikte mücadele etmeye davet ediyorum. Türkiye’ye sahip çıkmanın, Türk milletini yükseltmenin çaresi Türk milliyetçiliği, karşı karşıya kaldığımız güçlükleri yenecek ve ezecek siyasal adres ise Milliyetçi Hareket Partisi’dir." ifadelerini kullandı.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER